Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Het is weer feest in de NBA, want het All Star Weekend staat voor de deur. Het is editie nummer 69 van de jaarlijkse hoogmis in het Amerikaanse basketbal. Dit jaar nemen - net zoals vorig jaar - Team LeBron en Team Giannis het tegen elkaar op in de befaamde All Star Game. Maar er valt nog veel meer te beleven.

Historiek

Historiek © photonews

Het NBA All Star Weekend mag dit jaar 69 kaarsjes uitblazen. In 1951 werd het allereerste NBA All Star Game gespeeld. De eerste jaren was er enkel het All Star Game, later werden er ook andere evenementen aan toegevoegd. Boston was de eerste stad die de grootste NBA-sterren uit het Oosten en Westen mocht ontvangen. Voor net geen 11.000 toeschouwers won het Oosten met 111-94.Door de jaren heen is het All Star Game een waar evenement geworden. Door de toenemende bekendheid voegde de organisatie door de jaren heen enkele evenementen toe, zoals de Legends Classic, het Old-Timers Game en de H-O-R-S-E Competition. Maar ook de Slam Dunk Contest en de Three-Point Contest. Dat zorgde ervoor dat de NBA al gauw een weekend vol evenementen moest organiseren. 

Hoe zit het in elkaar?

Hoe zit het in elkaar? © photonews

Het NBA All Star Weekend is een evenement van drie dagen. Het vindt altijd plaats vlak na de trade deadline. Dit jaar is dat tijdens het weekend van 14 tot 16 februari. Tijdens de All Star Break zijn er ook geen andere wedstrijden.

Op vrijdag zijn er het Celebrity Game, de Rising Stars Challenge en de G League Dream Factory Friday Night. Zaterdag zijn er dan de spectaculaire Slam Dunk Contest, de Three-Point Contest en de Skills Challenge, net als het G League All Star Game. Dat is het All Star Game voor de opleidingsliga van de NBA. Zondag is het dan de absolute hoogdag met het NBA All Star Game.

Rising Stars Challenge

Rising Stars Challenge © photonews

De eerste wedstrijd die gespeeld wordt tussen NBA-sterren is de Rising Stars Challenge. Zoals de naam het zelf zegt, gaat het in deze wedstrijd om de sterren van morgen. Of in sommige gevallen ook al die van nu (zoals Luka Doncic). Voor deze wedstrijd mogen enkel spelers meedoen die in hun rookie year (eerste jaar) of sophomore year (tweede jaar) zitten.

Elk jaar betekent dat ook dat er spelers bij zijn die al enige bekendheid hebben verworven of zelfs al een sterrenstatus hebben, zoals Luka Doncic, Trae Young, Zion Williamson en Ja Morant. Bij deze wedstrijd speelt het Oosten niet tegen het Westen, zoals in de All Star Game. In deze match spelen de twaalf beste jonge Amerikanen tegen de twaalf beste spelers uit de rest van de wereld.Dit format ontstond in 1994 als Rookie Challenge, waarbij twee teams van eerstejaarsspelers at random werden gekozen en door elkaar geschud. Even was er dan toch een strijd tussen het Oosten en het Westen, maar die werd al even snel weer in de koelkast gestoken en dan kwam het format Rookies vs Sophomores op de proppen. Sinds 2015 is het concept Team World vs Team USA.

Celebrity Game

Celebrity Game © photonews

Nog op vrijdag vindt er een andere wedstrijd plaats, namelijk het Celebrity Game. Het Celebrity Game is de jongste toevoeging aan het All Star Weekend. In 2003 werd besloten om bekende sterren uit het Amerikaanse basketbal, de Amerikaanse showbizz en andere sporten tegen elkaar te laten spelen.

Jaarlijks komen enkele NBA-legendes, WNBA-sterren, acteurs en actrices, zangers en zangeressen, en andere sportmensen bij elkaar om het beste van zichzelf te geven. Meestal gaat dat gepaard met een resem aan grappige momenten, zoals veel gemiste shots en regels die niet worden gerespecteerd. De score die bereikt wordt, is ook nooit zo hoog als bij de echte sterren. Zo werd er bijvoorbeeld nog nooit een century bereikt. 

Skills Challenge

Skills Challenge © photonews

De tweede dag van het weekend wordt op gang getrapt met de Skills Challenge. In deze strijd moeten verschillende spelers hun beste techniek bovenhalen. De bedoeling is om na een parcours waar behendigheid, snelheid en nauwkeurigheid de bovenhand nemen als eerste de bal door de ring te krijgen met een driepuntshot. De spelers moeten één tegen één onder andere zigzaggend dribbelen en de bal in een klein gat proberen te gooien. Per ronde gaat de winnaar door naar de volgende ronde, tot er uiteindelijk maar twee spelers overblijven. Wie als snelste het parcours aflegt en de bal met een driepunter door het net jaagt, wint de contest.

Three-Point Contest

Three-Point Contest © photonews

Op zaterdag vindt ook de Three-Point Contest plaats. De 8 beste driepuntshooters van de NBA krijgen dit jaar 70 seconden om zoveel mogelijk driepunters te maken. De drie spelers die de hoogste score behalen, spelen de finale. Punten scoren doen ze met behulp van vijf reeksen van vijf ballen, ook wel een rack genoemd. Twee racks staan op negentig graden van de ring, twee op 45 en één staat loodrecht.

Elke gescoorde bal van een rack telt voor één punt. De laatste - de zogenaamde money ball - telt voor twee punten. Een speler kan een rack met enkel money balls naar keuze plaatsen. Meestal is dat de plek vanwaar hij het beste kan shotten. De maximale score in dit systeem is 34 punten.Dit jaar heeft de NBA beslist om te vernieuwen en twee extra shots op 9 meter toe te voegen, die elk goed zijn voor 3 punten. Dit jaar kan een speler dus maximaal 40 punten soren. Tot nog toe is Devin Booker de recordhouder met het aantal gemaakte punten, met 28 op 34, een score die hij in 2018 behaalde.

Slam Dunk Contest

Slam Dunk Contest © photonews

Het ongetwijfeld meest spectaculaire van zaterdagavond is de Slam Dunk Contest. Elk jaar opnieuw verrassen de spelers met hun beste en spectaculairste dunks op het parket. Voor dit spel krijgt de speler drie kansen om twee zelfgekozen dunks te maken. Dit mag op eender welke manier: over een dj springen, met behulp van een ploegmaat of zelfs door de ring te verhogen.

Als de speler in drie beurten niet slaagt, kan hij wel punten krijgen voor de moeilijkheidsgraad van de dunk. De jury bestaat uit vijf mensen en zij kunnen punten geven van zes tot tien. De twee spelers met de hoogste score spelen de finale. Als er een gelijkspel is na opnieuw twee dunks, dan gaat het spel gewoon verder per dunk tot er een speler meer punten heeft dan de andere.Een van de spannendste contests was ongetwijfeld die van 2016, waarin Zach LaVine pas na twee tie-breaks kon winnen van Aaron Gordon. De Dunk Contest is ook de plek waar spelers hun idolen kunnen imiteren of eren door dezelfde dunk te doen. Zo speelde Larry Nance Jr. in het shirt van zijn vader. Dwight Howard trok eerder al een Superman-cape aan.

Teams

Teams © photonews

Zondag is het zover. Dan spelen de beste spelers uit de NBA hun galawedstrijd tegen elkaar. De twee teams zijn samengesteld uit de twaalf beste spelers uit het Oosten en het Westen. Die zijn gekozen via fan voting en door media, journalisten en ex-NBA-sterren.Dit jaar strijden Team LeBron en Team Giannis tegen elkaar. Sinds 2018 hanteert de NBA een nieuw format. De speler van elke conference met de meeste stemmen achter zijn naam wordt teamkapitein. Tot 2018 werd er gestreden tussen Oost- en West-Amerika. Sinds 2018 kiezen de teamkapiteins elk hun team willekeurig. Dat betekent dus dat er gemengde ploegen zijn met spelers uit het Oosten en het Westen.

De vijf starters voor Team LeBron zijn: LeBron James, James Harden, Luka Doncic, Kawhi Leonard en Anthony Davis.

Voor Team Giannis zijn dat: Giannis Antetokounmpo, Pascal Siakam, Trae Young, Kemba Walker en Joel Embiid.

Enkele spelers maken voor het eerst hun opwachting. Dat zijn: Luka Doncic, Trae Young, Pascal Siakam, Bam Adebayo, Jayson Tatum, Domantas Sabonis, Donovan Mitchell, Brandon Ingram en Rudy Gobert. LeBron James is de speler met de meeste selecties achter zijn naam. Hij speelt zondag zijn zestiende All Star Game. 

In Memory Of...

In Memory Of... © photonews

Tijdens het All Star Game zal er uiteraard worden stilgestaan bij het overlijden van NBA-legende Kobe Bryant. Bryant kwam eind januari om het leven in een helikopterongeluk. De NBA besliste daarom om enkele dingen te wijzigen aan het format. Zo zullen de eerste drie quarters telkens met 0-0 beginnen. Het winnende team krijgt elk quarter 100.000 dollar om aan een goed doel te schenken. Bij aanvang van het vierde en laatste quarter worden de punten opgeteld en is het doel het aantal punten te behalen, bestaande uit de score van het team aan de winnende hand plus 24. Die 24 verwijst naar het shirt dat Kobe Bryant, die 18 keer het All Star Game speelde, droeg in het tweede deel van zijn carrière bij de LA Lakers.

Als bijvoorbeeld Team LeBron Q1 wint met 36-30, Team Giannis vervolgens Q2 wint met 28-35 en Team LeBron Q3 wint met 41-32, dan heeft het team van LeBron James 200.000 dollar ingezameld en het team van Giannis Antetokounmpo 100.000 dollar. Q4 begint dan met de score 105-97 voor Team LeBron en het doel is als eerste 129 punten te behalen (105+24). Beide teams moeten de 12 minuten niet volmaken. Het eerste team dat het puntenaantal bereikt, wint de match en krijgt 200.000 dollar bonus, eveneens te geven aan een goed doel.

Media

Media © EPA

Maar het hele gegeven zou uiteraard niets zijn zonder de media. In de Verenigde Staten wordt het hele weekend door miljoenen mensen bekeken, maar ook in de rest van de wereld kijken heel wat sportliefhebbers mee. In België zal het hele weekend te bekijken zijn op Eleven Sports 2. In de nacht van vrijdag op zaterdag (15/2) wordt om 3 uur de Rising Star Challenge live uitgezonden. In de vooravond van zaterdag 16 februari (17u40) wordt dit nog eens herhaald. In de nacht van zaterdag op zondag begint om 2 uur de All Star Saturday Night met de Skills Challenge, de Dunk Contest en de Three-Point Contest. De uitzending duurt tot half vijf. Zondagnamiddag zendt Eleven Sports om 17u30 de Saturday Night opnieuw uit. Zondagnacht is er dan de apotheose met het NBA All Star Game. Dit begint om 2 uur en eindigt om half vijf. Maandagavond (17/2) wordt dit heruitgezonden vanaf 19u50.

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Wat je moet weten over Rihanna

Wat je moet weten over Rihanna

Op haar nieuwe, negende album is het vier jaar na de laatste worp Anti nog altijd wachten. Maar Rihanna zat de laatste jaren niet stil: ze acteerde en lanceerde een eigen beauty- en lingerielijn. Op 2

De tien favoriete platen van Sioen

De tien favoriete platen van Sioen

Frederik Sioen is een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap. Als hij niet op tour is met zijn bevriende Zuid-Afrikaanse vrienden voor 'Calling Up Soweto' (de hommage aan 'Graceland' van Paul S

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

In de jaren ’80 introduceerde Gust De Coster de term Belpop: die sloeg op muziek van Belgische pop- en rockgroepen, voornamelijk uit dat decennium. De eighties waren een vruchtbare bodem voor het genr

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino kennen we allemaal: 'Pulp Fiction', 'Inglorious Bastards', 'One upon a time in Hollywood', 'From Dusk till Dawn', ... De man rijgt de fantastisch coole films gewoon aaneen. En hij do

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Donderdag werden de MIA’s, de prijzen van de Vlaamse muziekindustrie, uitgereikt. Angèle werd de grote winnares van de avond met maar liefst vijf MIA’s maar blonk ook uit door haar afwezigheid.De dert

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Valt Nick Cave te herleiden tot tien platen? In het geheel niet. 's Mans oeuvre is zodanig omvangrijk dat hij zelf een team van archivarissen nodig heeft om alles te catalogiseren. Met deze selectie v

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Ook in januari moesten we weer afscheid nemen van heel wat muzikaal talent. Van Lexii Alijai bijvoorbeeld. De naam zegt je misschien niet veel, maar de Amerikaanse rapster was goed bezig om de muziekw

De rode loper van de Grammy Awards

De rode loper van de Grammy Awards

Op de uitreiking van de 62ste Grammy Awards werden Billie Eilish en Lizzo de grote winnaars. De twee straalden op de rode loper, net als Ariana Grande, Dua Lipa en vele anderen. Bekijk hier een select

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Leve het internet! Leve YouTube en leve de creatieve geesten die muziekvideo's uploaden of de artiesten die menen dat hun muziek beter wordt bij gratie van een clipje. Het wereldwijde web onthoudt all

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

Leve Lady Gaga en alle vrouwen die vandaag het mooie weer maken in de rock, pop, dance etc. Give credit where credit is due. Vrouwelijke artiesten worden nog te vaak onderbelicht en te weinig naar waa

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

Sam Vloemans is muzikant, componist, arrangeur en producer. Hij is de drijvende kracht achter muziekcollectief Cargo Mas, naast eerdere projecten zoals zijn eigen band en Bord du Nord.

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

Hoog tijd om een blik te werpen op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten di

Sport in de kijker

Bekijk alles
De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

Met de Omloop Het Nieuwsblad begint op 29 februari het Vlaamse voorjaarsseizoen. De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn wijd en zijd bekend. Ze worden door miljoenen mensen wereldwijd bekeken en behoren

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De groepsfase ligt al twee maanden achter ons, dus is het nu tijd voor de achtste finales in de UEFA Champions League. Zestien ploegen uit vijf landen maken hun opwachting in de race naar de beker met

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Het is weer feest in de NBA, want het All Star Weekend staat voor de deur. Het is editie nummer 69 van de jaarlijkse hoogmis in het Amerikaanse basketbal. Dit jaar nemen - net zoals vorig jaar - Team

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De wintermercato 2020 is er weer één voor de geschiedenisboeken. Het was een transferperiode om duimen en vingers bij af te likken. Zo trokken enkele jonge talenten naar de Europese topploegen en kwam

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

Wie is vertrokken, wie is erbij gekomen? We geven u per club een overzicht van de inkomende en uitgaande transfers. Zo kunt u zelf oordelen wie zich heeft versterkt en wie verzwakt is…

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

De eerste maand van het nieuwe jaar ligt alweer achter ons. En die bracht al een flinke dosis spanning mee in sportland. Dat belooft enkel maar goeds voor februari. Zo begint de UEFA Champions League

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

Het wereldkampioenschap veldrijden staat voor de deur. In het Zwitserse Dübendorf strijden de beste veldrijders van de wereld voor de befaamde regenboogtrui. Grote vraag bij de mannen is: wie klopt Ma

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Het NBA-seizoen draait intussen op volle toeren. Dat wil zeggen dat we een eerste balans kunnen opmaken. Tien zaken die ons opvielen, van de opkomst van de LA Lakers en een verbazingwekkende Luka Donc

Het gala van de Gouden Schoen

Het gala van de Gouden Schoen

Hans Vanaken van Club Brugge heeft voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen op zijn naam geschreven. De middenvelder bleef nipt Dieumerci Mbokani van Antwerp voor, ook al een ex-winnaar. Derde wer

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Het Grand Slam-seizoen opent dit jaar op 20 januari en dat gebeurt naar goede gewoonte met de Australian Open in de Rod Laver Arena. Maar naar welke tennissers (m/v) moeten we uitkijken in 2020?Bekijk

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Op zondag 12 januari 2020 vindt het Belgisch Kampioenschap veldrijden plaats in Antwerpen. Vorig jaar won Toon Aerts dit BK. Hij haalde daarmee zijn eerste Belgische trui als prof binnen. Maar wie zij

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wint een speler van Club Brugge voor de vierde keer op rij de Gouden Schoen, wie wordt de beste Belg in het buitenland, wie wordt verkozen tot beste coach, wie is de doelman van het jaar, wie de belof

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Deze boeken uit de 19de eeuw zijn nog altijd springlevend dankzij de verfilming!

Deze boeken uit de 19de eeuw zijn nog altijd springlevend dankzij de verfilming!

Met Little Women heeft Greta Gerwig het beroemde, gelijknamige boek van Louisa May Alcott (1868) nieuw leven in geblazen.

Deze verleidsters zijn helemaal klaar voor Temptation Island 2020

Deze verleidsters zijn helemaal klaar voor Temptation Island 2020

Geen relatietest zonder verleiding. Deze vurige verleidsters plannen het de mannen wel heel moeilijk te maken op het eiland der verleiding...

Bekijk de beste Césargenomineerde films op Proximus Pickx

Bekijk de beste Césargenomineerde films op Proximus Pickx

Op 28/02 worden de Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen, uitgereikt. Vanaf die dag kan je op Proximus Pickx naar de beste genomineerde films van het festival kijken. Ga in de Op aanvraag-catalo

Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Niets op tv? Dat dacht je maar! Wij selecteerden het beste uit het zendschema!

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Wie zorgt voor de ultieme verleiding in een nieuw seizoen van de ultieme relatietest? Vanaf 28 februari maken deze heren het televisiescherm elke week wat heter. Maak kennis met de acht verleiders die

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Een documentaire is vaak pakkender dan een ‘gewone’ film, omdat het verhaal echt gebeurd is. Een documentaire kan ook een hele nieuwe hoek belichten van een gekend verhaal. Scherp je kennis aan over e

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Wie zegt dat een film per se ontspannend moet zijn? Kies eens voor een film met een goed uitgedokterde plot(twist), raadselachtige mysteries of intriges en laat je uitdagen vanuit je woonkamer. Zo den

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

Nog tot 19 februari bekijk je de beste romantische komedies en feelgoodfilms op Proximus Pickx in de valentijnselectie. Neem een kijkje in de Op aanvraag-catalogus en kies voor ‘Valentijn voor iederee

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Film, documentaire, serie of reality? Er is weer voor elk wat wils op tv de komende dagen. Ontdek hier onze aanraders!

Glamour op de rode loper van de Oscars

Glamour op de rode loper van de Oscars

Op de 92ste editie van de Academy Awards schreef Parasite geschiedenis door als eerste niet-Engelstalige film de prijs voor beste film in de wacht te slepen. De belangrijkste acteerprijzen gingen zoal

De beste Oscarwaardige films bekijk je met Proximus Pickx

De beste Oscarwaardige films bekijk je met Proximus Pickx

In de nacht van zondag op maandag werden de Academy Awards of de Oscars uitgereikt. Proximus Pickx pakt uit met een selectie Oscarwaardige films. Ontdek ze hier!Ga naar de Op aanvraag-catalogus van Pr

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-speler “RMPVal”

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-speler “RMPVal”

We zetten onze tocht richting de verschillende spelers in de Proximus ePro League verder. Vandaag trekken we naar Moeskroen om er Valentin “RMPVal” Yzerbyt te ontmoeten. Valentin vertrouwde ons to

RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

Het is nog maar twee weken geleden dat de RIV4L College League opnieuw werd hervat en toch staan sommige scholen al aan de top van het klassement. Dit is het geval voor EPHEC in elke categorie. De

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

Afgelopen weekend vond de 5.1-editie van de LouvardGame plaats in het Stade du Pays de Charleroi voor Rainbow Six Siege en in de Spawn bar in Charleroi voor Call of Duty: Modern Warfare, de nieuwkomer

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

Het nieuwe seizoen van de LouvardGame is van start gegaan met een nieuw format voor het jaar 2020. De eerste manche vond afgelopen weekend plaats. De Belgen van Tenerife Titans eindigden als derde op

Proximus ePro League : speeldag 11

Proximus ePro League : speeldag 11

Het einde van de reguliere competitie is in zicht en wie nu pijnlijk puntenverlies lijdt, kan zijn dromen stilaan beginnen opbergen. Veel wedstrijden om het nog recht te trekken zijn er niet meer, dus

Six Invitational R6S: BDS en Belg rxwd bereiken net niet de finale

Six Invitational R6S: BDS en Belg rxwd bereiken net niet de finale

Hij heeft ons tot de laatste manche laten genieten, maar de droom van de Six Invitational kwam afgelopen zaterdag abrupt ten einde voor de Belg Morgan “rxwd” Pacy. Ondanks de vroege uitschakeling v

Proximus ePro League : speeldag 10

Proximus ePro League : speeldag 10

We kregen enkele serieuze verrassingen voorgeschoteld op speeldag 10. Zo liet leider STVV punten liggen tegen Eupen en kregen zowel Club Brugge als AA Gent een ferme tik te verwerken. De toppers op sp

Wegen van Belg “DRG” en Vitality scheiden

Wegen van Belg “DRG” en Vitality scheiden

De populairste Franse organisatie heeft zojuist het vertrek van een speler aangekondigd, en niet de minste, namelijk de Belg Evan “DRG” Depauw.Vitality ondergaat heel wat verschuivingen. Het team kond

Belgian League: KVM wint eerste keer, Sector One blijft ongeslagen

Belgian League: KVM wint eerste keer, Sector One blijft ongeslagen

Op de vierde speeldag van de Belgian League heeft KVM Esports eindelijk zijn eerste overwinning beet. Sector One gaat door op zijn elan en blijft leider in het klassement. In de eerste wedstrijd va

Drie nieuwe esports-categorieën op Belgian Game Awards 2020

Drie nieuwe esports-categorieën op Belgian Game Awards 2020

De ceremonie ter ere van de beste producties en studio’s van het land is een van de meest bijgewoonde evenementen op de volgende 1UP Conference & Expo. Deze zal plaatsvinden op 21 februari 2020 om 20u

CDC Londen: de Belg Denza verzamelt belangrijke punten

CDC Londen: de Belg Denza verzamelt belangrijke punten

Afgelopen weekend vond de Call of Duty Challengers van Londen plaats. De Belg Bjarne “Denza” Sleebus nam er deel met zijn “Team WaR”. De Call of Duty Challengers (CDC) is de springplank richting de

De ploeg en persoonlijke tactiek van Standard-speler “Sheva”

De ploeg en persoonlijke tactiek van Standard-speler “Sheva”

Na Sint-Truiden en Oostende komt vandaag de tactiek van Standard aan de beurt. Timour “Sheva” Warrimont vertegenwoordigt de Luikse club in de Proximus ePro League. FIFA Ultimate Team Omdat e

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.