Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Het is weer feest in de NBA, want het All Star Weekend staat voor de deur. Het is editie nummer 69 van de jaarlijkse hoogmis in het Amerikaanse basketbal. Dit jaar nemen - net zoals vorig jaar - Team LeBron en Team Giannis het tegen elkaar op in de befaamde All Star Game. Maar er valt nog veel meer te beleven.

Historiek

Historiek © photonews

Het NBA All Star Weekend mag dit jaar 69 kaarsjes uitblazen. In 1951 werd het allereerste NBA All Star Game gespeeld. De eerste jaren was er enkel het All Star Game, later werden er ook andere evenementen aan toegevoegd. Boston was de eerste stad die de grootste NBA-sterren uit het Oosten en Westen mocht ontvangen. Voor net geen 11.000 toeschouwers won het Oosten met 111-94.Door de jaren heen is het All Star Game een waar evenement geworden. Door de toenemende bekendheid voegde de organisatie door de jaren heen enkele evenementen toe, zoals de Legends Classic, het Old-Timers Game en de H-O-R-S-E Competition. Maar ook de Slam Dunk Contest en de Three-Point Contest. Dat zorgde ervoor dat de NBA al gauw een weekend vol evenementen moest organiseren. 

Hoe zit het in elkaar?

Hoe zit het in elkaar? © photonews

Het NBA All Star Weekend is een evenement van drie dagen. Het vindt altijd plaats vlak na de trade deadline. Dit jaar is dat tijdens het weekend van 14 tot 16 februari. Tijdens de All Star Break zijn er ook geen andere wedstrijden.

Op vrijdag zijn er het Celebrity Game, de Rising Stars Challenge en de G League Dream Factory Friday Night. Zaterdag zijn er dan de spectaculaire Slam Dunk Contest, de Three-Point Contest en de Skills Challenge, net als het G League All Star Game. Dat is het All Star Game voor de opleidingsliga van de NBA. Zondag is het dan de absolute hoogdag met het NBA All Star Game.

Rising Stars Challenge

Rising Stars Challenge © photonews

De eerste wedstrijd die gespeeld wordt tussen NBA-sterren is de Rising Stars Challenge. Zoals de naam het zelf zegt, gaat het in deze wedstrijd om de sterren van morgen. Of in sommige gevallen ook al die van nu (zoals Luka Doncic). Voor deze wedstrijd mogen enkel spelers meedoen die in hun rookie year (eerste jaar) of sophomore year (tweede jaar) zitten.

Elk jaar betekent dat ook dat er spelers bij zijn die al enige bekendheid hebben verworven of zelfs al een sterrenstatus hebben, zoals Luka Doncic, Trae Young, Zion Williamson en Ja Morant. Bij deze wedstrijd speelt het Oosten niet tegen het Westen, zoals in de All Star Game. In deze match spelen de twaalf beste jonge Amerikanen tegen de twaalf beste spelers uit de rest van de wereld.Dit format ontstond in 1994 als Rookie Challenge, waarbij twee teams van eerstejaarsspelers at random werden gekozen en door elkaar geschud. Even was er dan toch een strijd tussen het Oosten en het Westen, maar die werd al even snel weer in de koelkast gestoken en dan kwam het format Rookies vs Sophomores op de proppen. Sinds 2015 is het concept Team World vs Team USA.

Celebrity Game

Celebrity Game © photonews

Nog op vrijdag vindt er een andere wedstrijd plaats, namelijk het Celebrity Game. Het Celebrity Game is de jongste toevoeging aan het All Star Weekend. In 2003 werd besloten om bekende sterren uit het Amerikaanse basketbal, de Amerikaanse showbizz en andere sporten tegen elkaar te laten spelen.

Jaarlijks komen enkele NBA-legendes, WNBA-sterren, acteurs en actrices, zangers en zangeressen, en andere sportmensen bij elkaar om het beste van zichzelf te geven. Meestal gaat dat gepaard met een resem aan grappige momenten, zoals veel gemiste shots en regels die niet worden gerespecteerd. De score die bereikt wordt, is ook nooit zo hoog als bij de echte sterren. Zo werd er bijvoorbeeld nog nooit een century bereikt. 

Skills Challenge

Skills Challenge © photonews

De tweede dag van het weekend wordt op gang getrapt met de Skills Challenge. In deze strijd moeten verschillende spelers hun beste techniek bovenhalen. De bedoeling is om na een parcours waar behendigheid, snelheid en nauwkeurigheid de bovenhand nemen als eerste de bal door de ring te krijgen met een driepuntshot. De spelers moeten één tegen één onder andere zigzaggend dribbelen en de bal in een klein gat proberen te gooien. Per ronde gaat de winnaar door naar de volgende ronde, tot er uiteindelijk maar twee spelers overblijven. Wie als snelste het parcours aflegt en de bal met een driepunter door het net jaagt, wint de contest.

Three-Point Contest

Three-Point Contest © photonews

Op zaterdag vindt ook de Three-Point Contest plaats. De 8 beste driepuntshooters van de NBA krijgen dit jaar 70 seconden om zoveel mogelijk driepunters te maken. De drie spelers die de hoogste score behalen, spelen de finale. Punten scoren doen ze met behulp van vijf reeksen van vijf ballen, ook wel een rack genoemd. Twee racks staan op negentig graden van de ring, twee op 45 en één staat loodrecht.

Elke gescoorde bal van een rack telt voor één punt. De laatste - de zogenaamde money ball - telt voor twee punten. Een speler kan een rack met enkel money balls naar keuze plaatsen. Meestal is dat de plek vanwaar hij het beste kan shotten. De maximale score in dit systeem is 34 punten.Dit jaar heeft de NBA beslist om te vernieuwen en twee extra shots op 9 meter toe te voegen, die elk goed zijn voor 3 punten. Dit jaar kan een speler dus maximaal 40 punten soren. Tot nog toe is Devin Booker de recordhouder met het aantal gemaakte punten, met 28 op 34, een score die hij in 2018 behaalde.

Slam Dunk Contest

Slam Dunk Contest © photonews

Het ongetwijfeld meest spectaculaire van zaterdagavond is de Slam Dunk Contest. Elk jaar opnieuw verrassen de spelers met hun beste en spectaculairste dunks op het parket. Voor dit spel krijgt de speler drie kansen om twee zelfgekozen dunks te maken. Dit mag op eender welke manier: over een dj springen, met behulp van een ploegmaat of zelfs door de ring te verhogen.

Als de speler in drie beurten niet slaagt, kan hij wel punten krijgen voor de moeilijkheidsgraad van de dunk. De jury bestaat uit vijf mensen en zij kunnen punten geven van zes tot tien. De twee spelers met de hoogste score spelen de finale. Als er een gelijkspel is na opnieuw twee dunks, dan gaat het spel gewoon verder per dunk tot er een speler meer punten heeft dan de andere.Een van de spannendste contests was ongetwijfeld die van 2016, waarin Zach LaVine pas na twee tie-breaks kon winnen van Aaron Gordon. De Dunk Contest is ook de plek waar spelers hun idolen kunnen imiteren of eren door dezelfde dunk te doen. Zo speelde Larry Nance Jr. in het shirt van zijn vader. Dwight Howard trok eerder al een Superman-cape aan.

Teams

Teams © photonews

Zondag is het zover. Dan spelen de beste spelers uit de NBA hun galawedstrijd tegen elkaar. De twee teams zijn samengesteld uit de twaalf beste spelers uit het Oosten en het Westen. Die zijn gekozen via fan voting en door media, journalisten en ex-NBA-sterren.Dit jaar strijden Team LeBron en Team Giannis tegen elkaar. Sinds 2018 hanteert de NBA een nieuw format. De speler van elke conference met de meeste stemmen achter zijn naam wordt teamkapitein. Tot 2018 werd er gestreden tussen Oost- en West-Amerika. Sinds 2018 kiezen de teamkapiteins elk hun team willekeurig. Dat betekent dus dat er gemengde ploegen zijn met spelers uit het Oosten en het Westen.

De vijf starters voor Team LeBron zijn: LeBron James, James Harden, Luka Doncic, Kawhi Leonard en Anthony Davis.

Voor Team Giannis zijn dat: Giannis Antetokounmpo, Pascal Siakam, Trae Young, Kemba Walker en Joel Embiid.

Enkele spelers maken voor het eerst hun opwachting. Dat zijn: Luka Doncic, Trae Young, Pascal Siakam, Bam Adebayo, Jayson Tatum, Domantas Sabonis, Donovan Mitchell, Brandon Ingram en Rudy Gobert. LeBron James is de speler met de meeste selecties achter zijn naam. Hij speelt zondag zijn zestiende All Star Game. 

In Memory Of...

In Memory Of... © photonews

Tijdens het All Star Game zal er uiteraard worden stilgestaan bij het overlijden van NBA-legende Kobe Bryant. Bryant kwam eind januari om het leven in een helikopterongeluk. De NBA besliste daarom om enkele dingen te wijzigen aan het format. Zo zullen de eerste drie quarters telkens met 0-0 beginnen. Het winnende team krijgt elk quarter 100.000 dollar om aan een goed doel te schenken. Bij aanvang van het vierde en laatste quarter worden de punten opgeteld en is het doel het aantal punten te behalen, bestaande uit de score van het team aan de winnende hand plus 24. Die 24 verwijst naar het shirt dat Kobe Bryant, die 18 keer het All Star Game speelde, droeg in het tweede deel van zijn carrière bij de LA Lakers.

Als bijvoorbeeld Team LeBron Q1 wint met 36-30, Team Giannis vervolgens Q2 wint met 28-35 en Team LeBron Q3 wint met 41-32, dan heeft het team van LeBron James 200.000 dollar ingezameld en het team van Giannis Antetokounmpo 100.000 dollar. Q4 begint dan met de score 105-97 voor Team LeBron en het doel is als eerste 129 punten te behalen (105+24). Beide teams moeten de 12 minuten niet volmaken. Het eerste team dat het puntenaantal bereikt, wint de match en krijgt 200.000 dollar bonus, eveneens te geven aan een goed doel.

Media

Media © EPA

Maar het hele gegeven zou uiteraard niets zijn zonder de media. In de Verenigde Staten wordt het hele weekend door miljoenen mensen bekeken, maar ook in de rest van de wereld kijken heel wat sportliefhebbers mee. In België zal het hele weekend te bekijken zijn op Eleven Sports 2. In de nacht van vrijdag op zaterdag (15/2) wordt om 3 uur de Rising Star Challenge live uitgezonden. In de vooravond van zaterdag 16 februari (17u40) wordt dit nog eens herhaald. In de nacht van zaterdag op zondag begint om 2 uur de All Star Saturday Night met de Skills Challenge, de Dunk Contest en de Three-Point Contest. De uitzending duurt tot half vijf. Zondagnamiddag zendt Eleven Sports om 17u30 de Saturday Night opnieuw uit. Zondagnacht is er dan de apotheose met het NBA All Star Game. Dit begint om 2 uur en eindigt om half vijf. Maandagavond (17/2) wordt dit heruitgezonden vanaf 19u50.

Music Maestro

AB Canapé: onversneden ruwheid met Arno

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Proximus Pickx Live bij je thuis - Elke avond om 21u: een exclusief concert! (6 - 12 april)

Nu de meesten van ons thuis zitten omwille van het coronavirus en al de concerten zijn afgelast, doet Proximus een geste. Tot 3 mei serveren we dagelijks om 21 uur een concert op je scherm, te bewonde

AB Canapé: de bezwerende synthpop van Oscar and the Wolf

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

35 jaar na benefietsingle ‘We Are The World’: hoe verging het de liefdadigheidsartiesten?

Op 7 maart 1985 verscheen één van de bekendste benefietsingles ooit: ‘We Are The World’. De opbrengst ging naar de slachtoffers van de hongersnood in Ethiopië. Uitvoerder was de supergroep USA for Afr

AB Canapé: herbeluister de electropop van SOLDOUT

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

AB Canapé: stevige garagepunk met SONS

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

AB Canapé: de rauwe postpunk van Whispering Sons

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Clip van de week: Wash Off

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven helemaal plat. Ook wij Belgen worden gevraagd “in ons kot” te blijven.

AB Canapé: de koortsige poprock van Balthazar

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Proximus Pickx Live bij je thuis - Elke avond om 21u: een exclusief concert!

Nu de meesten van ons thuis zitten omwille van het coronavirus en al de concerten zijn afgelast, zet Proximus vanaf vrijdag 3 april concerten centraal op haar kanaal Picxk Live en op deze website. De

Elf jaar geleden ontdekte de wereld ene Susan Boyle

De Schotse zangeres Susan Boyle blaast vandaag 59 kaarsjes uit. Haar ster rees zo’n elf jaar geleden, door een inmiddels wereldberoemde auditie in Britain's Got Talent. Dit is het verhaal van de vrouw

AB Canapé: laat je meevoeren door Kapitein Winokio

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Sport in de kijker

Knikkerracen vult leemte bij sportliefhebbers wereldwijd

Het coronavirus doet het hart van menig sportliefhebber bloeden. Gedaan met de wekelijkse portie voetbal, wielrennen of Formule 1. Maar er loert echter een minder gekend, maar daarom niet minder opwin

One day, one goal: de indirecte strafschop van het Noord-Ierse duo Blanchflower-McIlroy

Het coronavirus heeft momenteel veel voetbalcompetities stilgelegd. We grasduinen daarom in het rijke archief van de voetbalgeschiedenis, op zoek naar een doelpunt dat zoveel jaar later nog steeds uit

On this day: Teddy Riner ziet het levenslicht

John Wayne die zijn enige Oscar in ontvangst mocht nemen, Dag Hammarskljöld die secretaris-generaal van de VN werd en Eddy Merckx die de Amstel Gold Race won. Het is maar een greep uit de gebeurteniss

Uitgelicht: de wereldbeker veldrijden

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

One day, one goal: Götze vloert Argentinië in de finale

Er bestaan van die goals die een carrière bepalen. En goals die een hele natie doen opveren. In juli 2014 lukte Mario Götze beide. Op het hoogst mogelijke toneel dan nog: de finale van de wereldbeker.

On this day: Moderne Olympische Zomerspelen trekken zich op gang

Vandaag exact 124 jaar geleden trokken de eerste moderne Olympische Zomerspelen zich op gang. Met een openingscermonie op 6 april 1896 werden de Olympische Spelen in Athene plechtig geopend.

Proximus Sports serveert 5 doelpuntenrijke wedstrijden

Wegens het coronavirus zijn vrijwel alle grote sportevenementen wereldwijd uitgesteld of afgelast. In afwachting op betere tijden past Proximus Sports zijn programmering aan en biedt u elke dag de kan

One day, one goal: Roberto Carlos tart de wetten van de fysica

Roberto Carlos is een van de beste vleugelverdedigers uit de geschiedenis. De Braziliaan was tevens gezegend met een fantastische schotkracht en de gave om de bal een onvoorspelbaar traject mee te gev

On this day: Antwerpen uitverkoren als gaststad voor de Olympische Spelen 1920

Dag op dag 101 jaar geleden kreeg België voor het eerst en waarschijnlijk ook voor het laatst groen licht om de Olympische Spelen te organiseren. Gaststad Antwerpen mocht zich in 1920 opmaken voor het

Uitgelicht: vrouwen en jeugd aan de macht

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

One day, one goal: Supersub Solskjaer schenkt Manchester United de Champions League

Flashback naar mei 1999. Tijdens de Champions Leaguefinale zal Manchester United constant moeten vechten tegen het gevoel dat dit niet hun wedstrijd zou worden. De Engelsen gaan in allerlaatste instan

On this day: wielerwereld neemt afscheid van Briek Schotte

16 jaar geleden, uitgerekend op de dag van de Ronde van Vlaanderen, blies tweevoudig winnaar Briek Schotte zijn laatste adem uit. De Laatste Flandrien werd 84 jaar. Een terugblik.

Focus op films, series & tv

Series die de tand des tijds doorstaan: Walker, Texas Ranger

Met de komst van talloze streamingplatformen schieten series vandaag de dag als paddenstoelen uit de grond. Maar slechts enkelen slagen erin langer dan een paar jaar het voorplan te halen. In het verl

5 iconische rollen die bijna door een andere acteur werden gespeeld

Tom Selleck die bijna de rol van Indiana Jones vertolkte, of Ben Affleck die op zijn beurt William Shakespeare had kunnen zijn in de film Shakespeare In Love. Heel wat filmrollen hadden mogelijk een a

Nieuw op Netflix deze week

Heb je je favoriete serie in één dag gebingewatcht? Geen getreur, Netflix voorziet zijn platform elke week van nieuwe films en programma's. Een kleine selectie van de nieuwigheden voor deze week.

Tijd voor de battles in Mijn Keuken Mijn Restaurant

Vanaf dinsdag is het tijd voor de volgende fase in Mijn Keuken Mijn Restaurant: de battles. In tegenstelling tot de eerste tien afleveringen waarbij de duo’s thuis kookten, werden de battles opgenomen

Brainfood in coronatijden: deze docu's moet u gezien hebben

In deze huidige coronatijden lijkt de klok ellendig traag te tikken. Krijg je de uren tussen vier muren niet meer gevuld? Geen paniek, wij serveren jou drie docu's die zulke interessante materie en ve

Vijf series om te ontsnappen naar de mooiste plekjes ter aarde

De lente is in het land en de zon is opnieuw van de partij. Helaas kunnen we er in deze periode van quarantaine niet optimaal van genieten. Wil je alsnog vanuit je kot er even tussenuit? Deze series n

Netflix Party: de geknipte tool voor een virtuele bioscoopervaring onder vrienden

Thuis opgesloten zitten beperkt onvermijdelijk het sociaal contact. Terwijl de “coronapéro’s” een halfslachtig antigif moeten bieden tegen de verveling in het isolement, gooit Netflix een volwaardige

Arnout Hauben ontmoet de laatste getuigen van de bevrijding van Vlaanderen

Precies 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog trekt Arnout Hauben nog één keer 'ten oorlog'. In de driedelige reportagereeks De Bevrijding van Vlaanderen vertelt hij aangrijpende verhalen ov

De Mol: amper 1.000 euro voor groepspot en afvaller redt zijn vel

Aflevering 5 van het VIER-programma De Mol herenigde alle kandidaten met een bezoeker van het thuisfront. Het bezorgde ons ook de spannendste eliminatie tot nu toe, eentje die met een knaller in mineu

Niet te missen op tv (6 - 12 april): 5 spectaculaire films

Robert Downey Jr. blaast 55 kaarsjes uit: een greep uit zijn beste films

De Amerikaanse superster Robert Downey Jr. wordt vandaag 55 jaar. Tijd voor een terugblik op de bewogen carrière van de acteur, die zou uitgroeien tot een van de succesvolste acteurs aller tijden.

Stevige Belgische inslag in Lars von Triers meesterwerk "Nymphomaniac"

In deze tweede aflevering van onze zoektocht naar Belgen in internationale (top)films/series lichten we er "Nymphomaniac" uit. Dat meesterwerk van Lars von Trier had, naast een sterrenkast, met onder

Nieuws van het esports-front

Proximus en de Pro League lanceren de Proximus Pro League e-cup op FIFA 20

De voetbalcompetities liggen tijdelijk stil door de maatregelen die genomen zijn om het Corona-virus in te dijken. De Pro League en haar partners zaten de voorbije week echter niet stil en hebben de k

Abdullah Waiss en Gilles Bernard tekenen contract bij KRC Genk

KRC Genk heeft van zich laten horen binnen de FIFA esports-scene door de komst van twee grote namen aan te kondigen. Abdullah Waiss en Gilles Bernard zullen in de toekomst het Limburgse shirt dragen.

Nycom: “De Proximus ePro League heeft veel deuren voor mij geopend”

In twee edities van de Proximus ePro League hebben enkele namen zichzelf in de schijnwerpers gezet. We gaan de spelers tegemoet die, na een seizoen als amateur, nu een profstatuut hebben! Een speler d

Speeldag 1 van ESL Proximus Cup op CSGO is kolfje naar de hand van Sector One

De eerste speeldag van de ESL Proximus Cup op CSGO vond plaats op 3 april. In dit artikel vind je alle resultaten van de competitie voor spelers uit de Benelux! Sector One bleek van meet af aan zeer s

Stan Van Dessel en Michel Vlap gaan de JPL-strijd virtueel met elkaar aan op FIFA 20

De meeste voetbalwedstrijden zijn wereldwijd uitgesteld vanwege het coronavirus. Professionele spelers kunnen hierdoor niet voetballen. België is geen uitzondering op de regel.

Dimitri Vegas en SMASH Esports organiseren liefdadigheidsevenement tegen corona

De Belgische organisatie SMASH Esports organiseert een liefdadigheidsevenement met een mix van gaming en muziek om donaties in te zamelen die gebruikt zullen worden om het coronavirus te bestrijden. P

ESL Proximus Cup: het CSGO-toernooi toegankelijk voor iedereen

In samenwerking met ESL organiseert Proximus de ESL Proximus Cup, een toernooi op Counter Strike: Global Offensive dat toegankelijk is voor iedereen. In dit artikel vind je alle informatie over deze c

RIV4L College League: eindklassementen krijgen stilaan vorm

Het aftellen is begonnen en de scholen beginnen aan hun laatste wedstrijden. Terwijl sommigen de witte vlag al hebben gehesen, zetten anderen alles op alles om de kwalificatie in de wacht te slepen. W

Belgen AztraL en Bilbo zijn Europees kampioen op Rocket League

Op zondag 29 maart stond Team Dignitas tegenover Renault Vitality in de finale van de Rocket League Championship Series (RLCS). Twee Belgen behoorden tot de line-up van de nieuwe Europese kampioen. De

Gilles Bernard: “Het niveau van de amateurspelers in de Proximus ePro League ligt heel hoog”

Tijdens de Proximus ePro League hebben veel commentatoren hun zegje gedaan. Ook Gilles Bernard, met Stefano Pinna momenteel een van de beste Belgische spelers op FIFA, had heel wat te vertellen. Gille

Sector One wint de Belgian League ongeslagen

30 maart wordt een dag die voor altijd tot de Belgische esportsgeschiedenis zal blijven behoren. Ondanks de lockdown hadden we het geluk om de allereerste finale van de Belgian League, de nationale co

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-profspeler “Rego”

We hadden eerder al een ontmoeting met RMPVal, die Moeskroen vertegenwoordigde in de reguliere competitie van de Proximus ePro League. Vandaag is het tijd voor Anthony Rocchetti, beter bekend onder he

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.