Deze films en series staan in februari op het menu bij Netflix

Ook in februari schotelt Netflix ons nieuwe films, series en docu’s voor. Inspiratie voor nieuw kijkvoer.

Deze films en series staan in februari op het menu bij Netflix © Netflix

Buien, wind en (heel) frisse avonden. Ideaal weer om ’s avonds nog even gezellig in de zetel te kruipen. Mét een portie Netflix!

Deze maand mag je je verheugen op nieuwe seizoenen van Altered Carbon en Narcos: Mexico, het laatste seizoen van Las Chicas del Cable, én een paar gloednieuwe series, films en documentaires.

Keuzestress? Wij helpen je graag met dit overzicht van nieuwigheden die onze favoriete streamingdienst in februari op het menu zet. Enjoy!

The Pharmacist

The Pharmacist © Netflix

We beginnen ons overzicht met een nieuwe true-crimedocumentaire van regisseurs Julia Willoughby Nason en Jenner Furst, die sinds 5 februari te bekijken is.

The Pharmacist vertelt het verhaal van Dan Schneider, een apotheker in Louisiana die zijn zoon verloor tijdens een drugsgerelateerde schietpartij in New Orleans.In 1999 verliest Dan Schneider, een apotheker in Louisiana, zijn zoon in een schietpartij die te maken heeft met drugs. Als het politieonderzoek nergens toe leidt, gaat hij zelf achter de moordenaar van zijn zoon aan. Maanden later wordt hij opnieuw geconfronteerd met de verslaving en tragische dood van zijn zoon, als hij in zijn apotheek jonge en schijnbaar gezonde mensen over de vloer krijgt. Allemaal komen ze met een voorschrift voor de sterke pijnstiller en opioïde OxyContin. Dan voelt een crisis aankomen nog voor ze nationale aandacht kreeg, en trekt uiteindelijk ten strijde tegen de farmaceutische industrie. 

The Pharmacist is nu te zien op Netflix.

Locke & Key

Locke & Key © Netflix

Vanaf vrijdag 7 februari kun je kijken naar het eerste seizoen van Locke & Key, een spannende fantasyserie met bovennatuurlijke elementen én een portie horror. Voer voor fans van series als Stranger Things!Nadat hun vader, Rendell Locke, op mysterieuze wijze om het leven is gekomen, verhuizen drie kinderen samen met hun moeder naar Keyhouse, het huis van hun voorouders. Het huis zit vol met magische sleutels die op de een of andere manier te maken lijken te hebben met de dood van hun vader. Terwijl de kinderen de sleutels en de unieke krachten ervan ontdekken, wordt een mysterieuze demon wakker … en die wil koste wat het kost de sleutels in zijn bezit krijgen.

Locke & Key is gebaseerd op de gelijknamige comics van Joe Hill en Gabriel Rodríguez, en werd voor tv aangepast door Carlton Cuse (Lost, Bates Motel) en Meredith Averill (The Haunting of Hill House).

In de cast zie je onder meer Darby Stanchfield (Scandal) als Nina Locke, Jackson Robert Scott (IT) als Bode Locke, Connor Jessup (American Crime) als Tyler Locke, Emilia Jones (Horrible Histories: The Movie) als Kinsey Locke en Bill Heck (The Ballad of Buster Scruggs) als Rendell Locke.

Locke & Key is vanaf 7 februari te zien op Netflix.

Horse Girl

Horse Girl © Netflix

Zin in film? Vanaf vrijdag 7 februari kun je kijken naar Horse Girl, een psychologische thriller met een shot zwarte humor. Met een hoofdrol voor Alison Brie, die je eerder aan het werk kon zien in GLOW, The Post en Mad Men.

Alison Brie kruipt in de huid van Sarah, een sociaal onhandige jonge vrouw die gek is op knutselen, paarden en bovennatuurlijke misdaadseries. Als een reeks lucide dromen langzaam haar echte leven binnendringen, krijgt ze het moeilijk om fantasie van werkelijkheid te onderscheiden…Vanaf 7 februari op Netflix.

To All the Boys: P.S. I Still Love You

To All the Boys: P.S. I Still Love You © Netflix

Een vleugje romantiek, net voor Valentijn. To All the Boys I’ve Loved Before was in 2018 een hit op Netflix, en nu komt er een vervolg op de eerste film.

In de tweede film doen Lara Jean (Lana Condor) en Peter (Noah Centineo) niet langer alsof ze een koppel zijn, ze zijn ook écht samen. Tot John Ambrose ineens op de stoep staat. Ook hij was de ontvanger van een van Lara Jeans oude liefdesbrieven, en hij maakt heel wat in haar los. Dilemma: kan ze van twee jongens tegelijk houden?To All the Boys: P.S. I Still Love You is vanaf 12 februari te zien op Netflix.

Narcos: Mexico, seizoen 2

Narcos: Mexico, seizoen 2 © Netflix

Goed nieuws voor fervente Narcos-fans, want geld, drugs en geweld voeren binnenkort weer de boventoon in een nieuw seizoen van Narcos: Mexico.

Eind 2018 verplaatste Netflix de actie van Colombia naar Mexico, met een eerste seizoen dat terugging naar de roots van de moderne drugsoorlog en ons liet kennismaken met het Guadalajara-kartel en leider Félix Gallardo.

In het tweede seizoen zien we hoe Gallardo vecht om de controle over zijn kartel te houden en zijn imperium uit te breiden, terwijl er frictie ontstaat tussen de verschillende plaza’s van zijn groep. Ondertussen zorgt de dood van DEA-agent Kiki Camarena ook nog eens voor de nodige opschudding in Mexico. Agent Walt Breslin, die niet altijd helemaal volgens het boekje werkt, gaat met “Operatie Leyenda” achter Fe´??lix Gallardo en zijn luitenants aan …Seizoen 2 van Narcos: Mexico start op 13 februari op Netflix.

Las Chicas del Cable, slotseizoen

Las Chicas del Cable, slotseizoen © Netflix

In de mood voor een flinke portie Zuiders drama? Het laatste seizoen van het heerlijke Spaanse kostuumdrama Las Chicas del Cable start op 14 februari.

Ken je deze serie nog niet? Lees hier meer over de verhalen en intriges van deze jonge vrouwen, die in de jaren 20 aan de slag gaan bij de Spaanse telefoonmaatschappij.Lidia (Blanca Suárez), Marga (Nadia de Santiago), Carlota (Ana Fernández) en Óscar (Ana Polvorosa) beginnen een beter beeld te krijgen van hun lotsbestemming …

Het eerste deel van het laatste seizoen van Las Chicas del Cable gaat op 14 februari van start op Netflix.

Gentefied

Gentefied © Netflix

Een mix van drama en comedy, in het Engels en het Spaans. Spanglish, dus! Gentified is een tweetalige dramedyserie van twee chicano’s, Amerikanen van Mexicaanse oorsprong, gebaseerd op de gelijknamige Sundance-webserie uit 2017.

De serie draait rond drie neven in Los Angeles die vechten om hun American Dream waar te maken, hoewel die droom ook botst met enkele belangrijke dingen in hun leven: hun buurt, hun allochtone grootvader en de tacozaak van de familie.Gentified is vanaf 21 februari te zien op Netflix.

Better Call Saul, seizoen 5

Better Call Saul, seizoen 5 © Netflix

Na een lange pauze krijgt Saul Goodman er op 24 februari een vijfde seizoen bij, met wekelijks een nieuwe aflevering.

Better Call Saul is een prequel op Breaking Bad, en volgt hoe de sukkelige advocaat Jimmy McGill transformeert in de louche Saul Goodman.

In het vierde seizoen begon Jimmy McGill al aardig tegen Breaking Bad aan te leunen, maar nu omarmt hij het criminele circuit volledig. Hij vult zijn tijd met het verkopen van zogenoemde burner phones, telefoons voor eenmalig gebruik die opsporing onmogelijk maken. Het vijfde seizoen van Better Call Saul  bestaat uit tien afleveringen en zal op 24 februari 2020 starten op Netflix, met elke week een nieuwe aflevering. In 2021 volgt er een zesde en laatste seizoen, waarin naar het startpunt van Breaking Bad zal worden gewerkt.

I Am Not Okay With This

I Am Not Okay With This © Netflix

I Am Not Okay With This is een nieuwe comedyserie van de makers van Stranger Things en The end of the F***ing World. Dat belooft veel goeds!

De serie is gebaseerd op de graphic novel van Charles Forsman en volgt een tienermeisje dat moet omgaan met school, haar familie en haar ontluikende seksualiteit. En dan krijgt ze er ook nog eens mysterieuze superkrachten bij.Vanaf 26 februari op Netflix.

Altered Carbon, seizoen 2

Altered Carbon, seizoen 2 © Netflix

Scifi-dramaserie Altered Carbon krijgt er op 27 februari een tweede seizoen bij. Zonder Joel Kinnaman deze keer, want interstellair soldaat Takeshi Kovacs heeft een nieuwe sleeve en wordt deze keer vertolkt door Anthony Mackie.

In het tweede seizoen zet Kovacs zijn eeuwenoude zoektocht naar zijn verloren liefde Quellcrist Falconer (Renée Elise Goldsberry) verder. Na tientallen jaren van planeethoppen wordt hij opnieuw gerekruteerd op zijn thuisplaneet Harlan’s World, met de belofte daar Quell te kunnen vinden. Kovacs wordt op Harlan’s World belast met het onderzoek naar een reeks brutale moorden, en kn daarbij rekenen op de hulp van zijn trouwe A.I. Poe…De cast van seizoen 2 bestaat uit Anthony Mackie, Renée Elise Goldsberry, Lela Loren, Simone Missick, Chris Conner, Dina Shihabi en Torben Liebrecht.

Het tweede seizoen van Altered Carbon is vanaf 27 februari te zien op Netflix.

All the Bright Places

All the Bright Places © Netflix

Een romantisch drama om het lijstje af te sluiten, met hoofdrollen voor Elle Fanning en Justice Smith. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jennifer Niven, die in het Nederlands is uitgekomen als ‘Waar het licht is’.

De introverte Violet Markey (Elle Fanning) heeft het moeilijk met het verlies van haar zus. Als ze de excentrieke en onvoorspelbare Theodore Finch (Justice Smith) ontmoet, herontdekt ze haar passie voor het leven.All the Bright Places is een aangrijpend drama over jonge liefde, dat op een verfrissende manier laat zien wat de impact is van een psychische aandoening op relaties.

Vanaf 28 februari op Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Music Maestro

Buitenlandse festivalzomers vallen in het water

Door de coronapandemie is het festivalseizoen ook in het buitenland op een sisser uitgedraaid. Honderden artiesten, tientallen bands en duizenden fans moeten het deze zomer voor één keer zonder festiv

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Placebo

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Het opmerkelijke verhaal achter de wereldhit 'Yéké Yéké'

In de rubriek ‘One hit wonders’ duikt Proximus Pickx in de muziekgeschiedenis en licht het hits uit die artiesten een gloriemoment hebben bezorgd. Deze keer vertellen we het verhaal van ‘Yéké Yéké’.

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Nothing But Thieves

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op George Ezra

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Gorillaz

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Stromae

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Rag 'n' Bone Man

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op The Script

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Glauque charmeert met poëzie op de grens tussen hiphop en elektronica

Het Naamse kwintet Glauque verovert na Franstalig België nu ook Vlaanderen met de herwerking van hun debuut EP. Als kruisbestuiving tussen hiphop en elektronica staat "réécriture" garant voor opzwepen

Ik ga op reis en ik neem mee: de drie beste reispodcasts!

Reizen is altijd een beetje avontuur, maar soms kan de reis op zich wel heel lang duren. Om die uren onderweg – in auto, trein, bus of vliegtuig – te vullen en de verveling tegen te gaan, schotelt Pro

Eclectische indiepop van High Hi brengt Werchter naar hogere sferen

Het leek een stille zomer te gaan worden op het Festivalpark: geen Rock Werchter, geen TW Classic, geen Werchter Boutique. Met het Secret Festival op de wei van Werchter kwam daar verandering in! Onde

Sport in de kijker

One day, one goal: de dag dat Spanje Franck Ribéry ontdekte

Frank Ribéry was de verrassing van de chef op het WK 2006. De flankspeler van Olympique Marseille bedankte op 27 juni tijdens de 1/8ste finale tegen Spanje bondscoach Raymond Domenech voor het vertrou

Waarom de toekomst van het Amerikaanse nationale team er rooskleurig uitziet

Op 4 juli vieren de Amerikanen traditioneel Independence Day, de dag dat het immense land onafhankelijk werd van Engeland. Mogelijkerwijze valt er binnenkort ook op voetbalgebied het een en het ander

Robert Louis-Dreyfus: de rijke erfgenaam die Standard redde van de ondergang

Dag op dag elf jaar geleden stierf de voormalige mecenas van Standard de Liège, Robert Louis-Dreyfus, op 63-jarige leeftijd aan leukemie. We blikken terug op het woelige tijdperk van de man die de Rou

On This Day: Griekenland wordt Europees Kampioen ten koste van Portugal

Exact zestien jaar geleden lag het openbare leven eventjes stil in Portugal. Toen versloeg Griekenland topfavoriet én gastland Portugal in de finale van EURO 2004. Geen Portugees die het toen begrijpe

Het drukkingsmiddel van Lionel Messi: symptomen van een dieper ongenoegen

De Spaanse pers liet gisteren een kleine bom vallen door te onthullen dat Lionel Messi zijn contract bij FC Barcelona, dat tot medio 2021 loopt, niet wenst te verlengen. Wat zit er achter deze besliss

Deze spelers/ploegen lieten van zich spreken na de coronabreak

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de voetbalwereld maanden stillag, maar dat heeft enkele spelers duidelijk deugd gedaan.

One day, two goals: Neymar en Ronaldinho geven masterclass in "de beste wedstrijd die niemand zag"

Wat maakt een wedstrijd iconisch? Topspelers op het veld, een wisselend doelpuntenverloop, prachtige goals en een grote scheut emotie. Op 27 juli 2011 speelden Santos en Flamengo een wedstrijd voor de

One day, one goal: Robbie Fowler, gesel van de SK Brann-defensie

Robbie Fowler, bijgenaamd ‘God’ in Liverpool, is één van de meest talentrijke en populaire aanvallers ooit in het shirt van The Reds. Tijdens de UEFA Beker voor Bekerwinnaars verraste de Britse goalge

5 weetjes over Euro 2000

Dag op dag 20 jaar geleden, op 2 juli 2000, won Frankrijk het Europees kampioenschap dankzij een golden goal van David Trezeguet in de finale tegen Italië. Het EK voetbal, gezamenlijk georganiseerd do

Nice to meet you ... Josep Bartomeu

Eens te meer komen de interne ruzies en twisten bij de fiere Catalaanse topclub FC Barcelona op de straatstenen te liggen. Voorzitter Josep Bartomeu lijkt in de aanloop naar de voorzittersverkiezingen

Hoe zowel de Chicago Bulls als de Dallas Cowboys atletiekicoon Carl Lewis probeerden in te lijven

Vandaag, op 1 juli, viert atletieklegende Carl Lewis zijn 59ste verjaardag. De roemruchte carrière van King Carl is bij mening sportliefhebber op het netvlies gebrand, maar in 1984 kon zijn leven een

One day, one goal: het spectaculaire afstandsschot van een legendarische doelman

Hij staat te boek als één van de beste doelmannen uit de voetbalgeschiedenis: José Luis Chilavert. Maar de Paraguayaan was naast doelwachter ook een uitstekend schutter, zo bewijzen zijn 67 doelpunten

Focus op films, series & tv

Niet te missen op tv (6 juli - 12 juli): 4 x feest voor je zintuigen

Dertigers' blikt derde seizoen in

De populaire reeks ‘Dertigers’ blikt de komende weken z’n derde seizoen in. Vanwege de coronapandemie werden de opnames voor onbepaalde tijd uitgesteld. Komende maandag 6 juli vangen de opnames eindel

‘Bikini Day’: van Bond-girl tot Baywatch

Op 5 juli vieren we ‘Bikini Day’, ook al heeft de zomer het even moeilijk. Bij Proximus Pickx zetten we enkele iconische bikiniscènes in de picture.

United We Stand: 4 filmtips rond 4th of July

Omwille van het coronavirus belooft het dit jaar voor miljoenen Amerikanen geen 4th of July te worden zoals de andere jaren. Er is het coronavirus, maar naast de pandemie is de VS dit jaar ook opgesch

Het populairste op Netflix wereldwijd

Netflix is en blijft razendpopulair. De streaminggigant voorziet haar platform dan ook wekelijks van nieuwe content. Proximus Pickx licht daar voor jou maandelijks de populairste series/films wereldwi

Winnie De Poeh en de Troetelbeertjes: deze filmberen veroveren de wereld

Vanavond zendt VTM om 20.30 uur de met een Oscar genomineerde film 'Christopher Robin' uit, over het jongetje uit de Winnie de Poeh-verhalen dat opgegroeid is. Als zijn donszachte jeugdvriend terug op

Kijk mee naar de beste filmpjes van het internet!

Hoera! Het einde van de werkweek is in zicht. Dat vieren we door dolkomisch te lachen met het beste grappen uit de moppentrommel van het wereldwijde web. Dus sit down, relax en hou je klaar om eens go

Huiver en schrik met ‘Curon’: de nieuwste hitserie van Netflix

Netflix’s spannendste serie van het moment heet ‘Curon’. Het verhaal speelt zich af in het Italiaanse stadje Curon Nevosta waar een beroemde kerktoren staat die voor de helft onder water staat én dubb

Hoe "Snow White and the Huntsman" zich onderscheidt van het origineel

Vanavond om 21u05 trakteert VTM jou op "The Huntsman: Winter's War", zowel een prequel als een sequel op "Snow White and the Huntsman". Dat modern sprookje uit 2012 is op zijn beurt een bewerking van

Wereldreis en lachsalvo’s: dit zijn onze weekendtips

Yes, weekend! Tijd om ’s avonds lekker weg te zakken in de zetel met een goeie film of spannende serie. Proximus Pickx selecteert wekelijks alle must-sees die je dit weekend zeker niet mag missen. Vee

Deze sterren dragen een litteken met zich mee. Maar hoe kwamen ze hieraan?

Achter elk litteken schuilt een verhaal. Bij Proximus Pickx lichten we je enkele verhalen toe van film- of muzieksterren die ooit een litteken hebben opgelopen en hoe ze dat juist verkregen hebben.

De internationale carrière van Veerle Baetens: geprezen, miskend en bescheiden

Actrice Veerle Baetens kende haar internationale doorbraak met haar glansrol in de aangrijpende dramafilm ‘The Broken Circle Breakdown’. Die film van Felix van Groeningen werd bedolven onder de prijze

Nieuws van het esport-front

Thibaut Courtois wordt aandeelhouder van Spaanse esports-organisatie DUX Gaming

Onze nationale doelman heeft een nieuwe stap gezet! Thibaut Courtois, nummer een bij Real Madrid en de Rode Duivels, is een gepassioneerde esportsfan en is voortaan aandeelhouder van een grote Spaanse

ZES duikt in de wereld van de e-sports

Bij gebrek aan grote sportevenementen deze zomer zet ZES vanaf zondag 5 juli in op een ander soort sport, ééntje die zich perfect houdt aan de social distancing-regels: e-sports.

Esportskalender: juli

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! BELGIË League of Legends Belgian League| 1e juni t.em. 10 augustus © Be

Grote verrassing in Belgian League: Aethra vloert Sector One

Niemand zag het aankomen! De tweede helft van de groepsfase wordt reeds gekenmerkt door dé verrassing van het Belgisch kampioenschap op League of Legends. Het onverslaanbaar gewaande Sector One verloo

Thibaut Courtois sponsort met Esportsbedrijf Spaanse derdeklasser

Thibaut Courtois investeerde vorige week in Esportsbedrijf Dux Gaming. En dat bedrijf werd vandaag de nieuwe eigenaar van de Spaanse derdeklasser Internacional de Madrid. De club maakte het nieuws zel

Team 7AM-kapitein Yoni: “Wij willen ons kwalificeren voor de play-offs”

Bijna drie maanden geleden kondigde TimeOut Esports aan dat het zijn activiteiten staakte. De terugtrekking van het Belgische team zorgde voor een open plek in de Belgian League op League of Legends.

Het is zomer en daar is het LEC weer

Het League of Legends European Championship (LEC) en zijn zomersegment zijn twee weken geleden van start gegaan. In dit dossier willen we je op de hoogte brengen van de actuele verhoudingen op het Eur

David Beckham is de volgende voetbalster die investeert in esports

Afgelopen donderdag kwam het nieuws naar buiten. Oud-voetballer David Beckham investeert meer dan 27 miljoen euro in de start-up Guild Esports. Als er één voetballer is die ook succesvol is geworden i

Belg Davidp wint G2 Esports Valorant Invitational

Onze Belgische landgenoten presteren uitstekend op Valorant! Ex6TenZ en davidp waren onze twee trotse vertegenwoordigers tijdens de G2 Esports Valorant Invitational, een toernooi van hoog niveau. Het

Terugblik op de play-offs van de Proximus ePro League

Na de reguliere fase van de Proximus ePro League werden we getrakteerd op de play-offs met de zes beste amateurspelers uit de reguliere competitie en tien professionele spelers van verschillende clubs

Belgian League: Mechelen is tweede, Sector One op eenzame hoogte

Maandag stond er opnieuw een speeldag van de Belgian League op League of Legends op het programma. Sector One domineerde andermaal, KV Mechelen steeg naar de tweede plaats in het klassement. De Belgia

NumberOne: TheDice verlengt zijn titel

Het seizoen van de huidige kampioen van de Legend Stage op het NumberOne-circuit verliep moeilijker dan verwacht. Maar uiteindelijk ging de titel opnieuw naar TheDice na de finale tegen een sterk Apol

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.