Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Goed nieuws voor liefhebbers van Spaanse series met een stevig vleugje zuiders drama: Las Chicas del Cable heeft er intussen een vierde seizoen bij.

Liefhebbers van Spaanse series worden bij Netflix flink in de watten gelegd. La Casa de Papel kreeg er afgelopen juli een derde hoofdstuk bij, Élite net voor de zomer een tweede, en ook Alta Mar is een recente Netflix Original van Spaanse bodem.

Las Chicas del Cable past ook in het rijtje: een prachtig kostuumdrama over vier onafhankelijke vrouwen die als telefoonmeisje werken bij de Spaanse telefoonmaatschappij. Niet zo evident, want de serie speelt zich af in de jaren 20. Ingrediënten: drama, intriges, vriendschap en verraad. En altijd, een vleugje feminisme.

De serie scoort bijzonder goed en is intussen aan haar vierde seizoen. Alle seizoenen zijn nu beschikbaar op Netflix.

Las Chicas del Cable

De serie neemt je mee naar het Madrid van 1928. De nationale telefoonmaatschappij opent zijn hoofdkwartier in het centrum van Madrid, en honderden jonge vrouwen staan te springen om een job.

We volgen vier dames met een verschillende achtergrond, die aan de slag gaan als telefoonmeisje: Lidia (Blanca Suárez), Marga (Nadia de Santiago), Carlota (Ana Fernández) en Ángeles (Maggie Civantos).

In het gebouw in de Gran Vía lopen verschillende verhaallijnen door elkaar, maar intriges zijn er altijd: jaloezie, nijd en verraad vermengen zich met de honger naar succes, vriendschap en liefde.

Even kennismaken

De vier hoofdpersonages hebben elk hun verhaal, dromen en problemen.

Lidia (Blanca Suárez) kwam als tiener naar Madrid om samen met haar eerste liefde, Francisco, haar dromen na te jagen. Bij haar aankomst in de hoofdstad werd haar bagage gestolen en toen ze die probeerde terug te krijgen, werd ze zelf gearresteerd door de politie. Zij en Francisco raakten die dag van elkaar gescheiden, en Lidia raakte steeds meer verstrikt in de problemen. De corrupte inspecteur Beltrán houdt haar in zijn macht en dwingt haar op het slechte pad.

Carlota (Ana Fernández) is een rebelse meid uit een rijke familie. Ze woonde bij haar ouders tot ze het autoritaire karakter van haar vader niet meer aankon. In haar vlucht naar vrijheid solliciteerde ze bij de telefoonmaatschappij, zeer tegen de zin van haar vader.

Ángeles (Maggie Civantos) wordt beschouwd als de beste en meest ervaren operator van het bedrijf. Ze komt uit een conservatief nest, is getrouwd met de overspelige Mario en heeft samen met hem een dochter, Sofía.

Marga (Nadia de Santiago) is een verlegen en onzekere jonge vrouw, die van het platteland verhuisd is naar Madrid. In het begin is ze bang van het leven in de stad, maar haar grootmoeder en Carlota overtuigen haar om toch te blijven.

Seizoen 4

Het derde seizoen kende een dramatisch einde, maar de chicas zijn nu terug met een vierde seizoen.
 
Het is intussen 1931. Een jaar is verstreken sinds het explosieve einde van het vorige seizoen en onze immer stijlvolle hoofdpersonages leven in een nieuw land. De monarchie is verleden tijd en de Tweede Spaanse Republiek is een feit.De strijd voor vrouwengelijkheid gaat verder én er lijkt zelfs schot in te zaak te komen. Carlota stort zich in de politiek en besluit deel te nemen aan de Madrileense burgemeesterverkiezingen. Haar tegenstander is echter niet van plan ‘vernederd’ te worden door een vrouw en schuwt geen middelen om haar uit de strijd te werken. Chantage, corruptie en compromitterende foto’s.

Marga zit intussen verwikkeld in een pijnlijke scheiding met haar man, wat misschien niet verwonderlijk is na de gebeurtenissen uit het vorige seizoen. Ángeles speelt met vuur door te werken voor Victoria, en Lidia heeft op de werkvloer af te rekenen met moeilijke mannen.

Meer drama kondigt zich aan: een van de vier vriendinnen lijkt betrokken bij een raadselachtige moord en zou daarvoor de doodstraf kunnen krijgen.

Iets voor jou?

Las Chicas del Cable is een kostuumdrama van de makers van Gran Hotel,  Velvet en Alta Mar.

Redenen om te kijken?

De serie heeft een verhaallijn met voornamelijk vrouwelijke hoofdrollen, speelt zich af in een prachtige historische setting, valt op door de schitterende kostuums en staat bol van soapy drama en love story’s. Las Chicas del Cable werpt bovendien een blik op vrouwengelijkheid en discriminatie van de LGBTQ-gemeenschap.
 
Alle vier seizoenen van deze serie zijn nu te bekijken op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus , Familus of Minimus pack van Proximus Pickx en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via kanaal 204)!

Series

Bekijk alles
Top