Deelnemende teams Belgian League op League of Legends zijn bekend

Esports | De Belgian League is de officiële Europese regionale league van België en een belangrijk toernooi om de regionale scene van League of Legends naar een nieuw professioneel niveau te tillen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In dit toernooi strijden de zes deelnemende teams gedurende het hele jaar 2020 om een deel van de prijzenpot van 25.000 euro. Na het eerste seizoen zal het aantal teams toenemen tot minstens acht.

De competitie bestaat uit twee divisies (lente en zomer) en een nationale finale per land. Elke split heeft een geldprijs van €7500. De winnaar van elke split kwalificeert zich voor de European Masters Play-Ins. Zo krijgen de winnaars de kans om het op te nemen tegen enkele van de beste teams uit heel Europa.

Het schema van de eerste wedstrijdweek is reeds bekend. Zowel de Brussels Guardians als Sector One spelen meteen twee wedstrijden, een mooie opwarming voor de rest van de competitie.

Eerste speeldag Belgian League (20 januari 2020):

19u | Brussels Guardians – RSCA Esports
20u | Sector One – Timeout Esports
21u | Brussels Guardians – KVM Esports
22u | Sector One – Aethra Esports

Wat het LEC betreft begint de competitie op 24 januari in Berlijn. Je kan de kalender van de eerste week van de Europese league vinden in volgend artikel.

© Belgian League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top