Eerste week van Spring Split LEC belooft spanning

Door Proximus

Deel dit nieuws

League of Legends European Championship (LEC) is de naam van de professionele esports-league op League of Legends. De competitie wordt beheerd door Riot Games en er nemen tien teams aan deel.

Op 24 januari maakt het LEC zijn grote comeback live vanuit Berlijn. Vier maanden na de overwinning van G2 Esports wordt het toernooi hervat met spannende confrontaties. Riot Games heeft reeds de eerste wedstrijden op de kalender aangekondigd.

In de eerste wedstrijd neemt G2 Esports het om 18u op tegen MAD Lions. Een uur later volgt een ontmoeting tussen het Franse Team Vitality, met o.a. Cabochard, Skeanz en Saken in de line-up, tegen SK Gaming. De Fransman Hans Sama speelt met Rogue tegen Misfits om 20u.

De Belgische speler Gabriël “Bwipo” Rau en zijn Fnatic-team strijden om 22u tegen Origen, een prachtige affiche want beide teams behoren tot de favorieten voor de titel.

Eerste speeldag LEC (24 januari 2020):

18u | G2 Esports – MAD Lions
19u | Vitality – SK Gaming
20u | Misfits – Rogue
21u | Schalke 04 – Excel
22u | Fnatic – Origen

In België gaat de Belgian League 2020 van start op 20 januari. Het is een volledig professionele regionale competitie op League of Legends in samenwerking met het Belgische agentschap 4Entertainment. Zes teams nemen deel aan de eerste fase van de competitie, slechts vier teams gaan door naar de play-offs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top