Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Films | Op 11 november herdenken we de wapenstilstand van 11 november 1918. Op die dag gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.

Omdat we de gruwel uit de oorlog nooit mogen vergeten, selecteerden we enkele oorlogsfilms die nu beschikbaar zijn in de catalogus van Proximus Pickx.

Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:
Via je startscherm ga je naar 'Films & series' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'
Of druk op de 'On demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'Films' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

They Shall Not Grow Old

Toen het Britse Imperial War Museum regisseur Peter Jackson (Lord of the Rings) benaderde met de vraag of hij iets wilde doen rond de 100ste verjaardag van de Wapenstilstand na de Eerste Wereldoorlog, ging hij meteen aan de slag. Hij bekeek uren aan archiefmateriaal, maar besloot dat het publiek al genoeg 100-jaar oude zwartwitfragmenten uit WOI gezien had. In plaats daarvan wilde hij een ervaring creëren, en de oorlog weergeven zoals soldaten die toen meemaakten: in kleur en met geluid.

Jackson en zijn team gebruikten de nieuwste technologieën om het archiefmateriaal een update te geven van dertien frames per seconde naar de hedendaagse standaard van 24 frames per seconde. Ook kleurden ze de beelden in en recreëerden ze de audio, zowel stemmen als omgevingsgeluiden, om die bij de beeldfragmenten te voegen. Bovendien restaureerde Jacksons postproductie-team de volle 100 uren aan footage van het Imperial War Museum, ook al gebruikten ze maar een klein deel voor de film.

Het resultaat is adembenemend. Oorlog onder een helderblauwe hemel, vol lachende gezichten in de zon. Geen korrelig beeld, geen zwartwit, geen stilte, geen anonimiteit. Geen veilige afstand tussen jezelf en de duizenden mannen en jongens die moedig hun dood tegemoet marcheerden. Een beklemmende, onbehaaglijke maar ook noodzakelijke en verbluffende film.

Historische documentaire (2018) van Peter Jackson

They Shall Not Grow Old is tot 12 maart 2020 te huur in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx voor € 4,99 (HD).

A Private War

A Private War vertelt het verhaal van de Amerikaanse oorlogsjournaliste Marie Colvin, werkzaam bij de Britse krant The Sunday Times. Ver verwijderd van de frontlinie moet Colvin een persoonlijke strijd uitvechten wanneer ze te maken krijgt met een posttraumatische stressstoornis. Ondanks dat moet ze haar gezondheid en veiligheid op het spel zetten om op nieuws te blijven jagen.

Biografisch oorlogsdrama (2019) van Matthew Heineman met Rosamund Pike, Jamie Dornan en Stanley Tucci

A Private War is tot 2 januari 2020 te huur in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx voor € 4,99 (HD).

The Aftermath

The Aftermath speelt zich af in naoorlogs Duitsland in 1946. Tijdens de strenge winter arriveert Rachael Morgan in de ruïnes van Hamburg om weer herenigd te worden met haar man Lewis, een Britse kolonel die de taak heeft om de verwoeste stad te herop te bouwen. Maar onderweg naar hun nieuwe huis ontdekt Rachael tot haar schrik dat Lewis een onverwacht besluit heeft genomen: ze zullen hun nieuwe huis delen met de vorige eigenaars, een Duitse weduwnaar en zijn getraumatiseerde dochter. In deze geladen sfeer maken vijandigheid en verdriet de weg vrij voor passie en verraad.

De film is gebaseerd op de internationale bestseller van Rhidian Brook, bij uitgebracht als Het Huis in Kreiss Pinneberg.

Drama (2019) van James Kent, met Keira Knightley, Alexander Skarsgård en Jason Clarke

The Aftermath is tot 15 februari 2020 te huur in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx voor € 4,99 (HD).

12 Strong

Kort na 9/11 stuurt Amerika een 12-koppig eliteteam met een onervaren kapitein naar Afghanistan om daar de taliban en Al Qaeda te bestrijden. Het plan is dat de Amerikanen in de Hindoekoesj de handen in elkaar slaan met de plaatselijke strijders van de Noordelijke Alliantie. De enorme culturele verschillen, het gebrek aan wapenuitrusting en het beperkte aantal soldaten maken de zaak er evenwel niet makkelijker op. Zullen de twaalf in hun missie slagen en ongeschonden thuiskomen?

Oorlogsdrama (2018) van Nicolai Fuglsig, met Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, Navid Negahban, Willian Fichtner en Elsa Pataky

12 Strong is nu beschikbaar met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx

Bekijk ook:

Deze rollen maakten van Chris Hemsworth een sekssymbool

American Sniper

Chris Kyle is de dodelijkste scherpschutter uit de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Maar er zit meer achter deze man dan alleen zijn talent als scherpschutter. U.S. Navy SEAL Chris Kyle gaat naar Irak met slechts één missie: zijn wapenbroeders beschermen. Met zijn vaste hand redt hij talloze levens op het slagveld en dankzij de verhalen over zijn heldenmoed krijgt hij al snel de bijnaam 'Legend'.

Maar ook achter de vijandelijke linie groeit zijn reputatie. Er wordt een prijs op zijn hoofd gezet en hij wordt het doelwit van rebellen. Ondanks het gevaar, en de tol die het eist van het thuisfront, gaat Chris in totaal vier keer naar Irak en wordt hij het levende symbool van het SEAL-motto: Nooit iemand achterlaten. Maar eenmaal thuis, komt hij er al snel achter dat het de oorlog is die hij niet kan achterlaten.

Een biografische actiefilm (2014) van Clint Eastwood met Bradley Cooper, Sienna Miller en Luke Grimes. Winnaar van één Oscar.

American Sniper is tot 2 juli 2020 te huur in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx voor € 2,99 (HD).

Fury

April 1945. De geallieerden maken hun laatste zet in het Europese strijdtoneel. De meedogenloze sergeant Wardaddy krijgt de opdracht om met vier soldaten, waarvan één nieuwe rekruut, achter de vijandelijke linies op een dodelijke missie te gaan met een Sherman tank. Met een tekort aan mankracht en wapens proberen Wardaddy en zijn mannen het hart van nazi-Duitsland te treffen.

Oorlogsfilm (2014) van David Ayer met Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal en Michael Pena

Fury is tot 11 juni 2020 te huur in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx voor € 3,99 (HD).

Zero Dark Thirty

Zero Dark Thirty vertelt het verhaal van de klopjacht op Osama Bin Laden, de man achter de grootste terroristische aanval ter wereld. Alle geheime diensten van Amerika zijn op zoek naar de meest beruchte terrorist ter wereld en falen hem te vinden. Het is uiteindelijk de intelligentie en opmerkzaamheid van 1 vrouw die ervoor gezorgd heeft dat Osama in handen valt van de Navy SEALS.

Thriller (2012) van Kathryn Bigelow met Jessica Chastain, Joel Edgerton, Chris Pratt, Kyle Chandler en Mark Strong.

Zero Dark Thirty is nu beschikbaar met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx

The Hurt Locker

Een groep Amerikaanse elitesoldaten moet in Irak bommen ontmantelen. Hun leider, sergeant James, is een roekeloos figuur die zich niets aantrekt van de gevaren waaraan zijn manschappen worden blootgesteld. De soldaten proberen hun losgeslagen leider tot rede te brengen terwijl de chaos losbarst.

Drama (2008) van Kathryn Bigelow met Jeremy Renner, Anthony Mackie, Guy Pearce, … Goed voor zes Oscars.

The Hurt Locker is tot 2 augustus 2020 te huur in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx voor € 3,99 (HD).

Jarhead

In Jarhead volgen we soldaat Swoff, die na een ontnuchterende periode in een Amerikaans opleidingskamp deelneemt aan een uitzending naar het Midden-Oosten. Als scherpschutter trekt hij door de ondraaglijke hitte, strijdend tegen Iraakse soldaten door de woestijn. Keihard, confronterend en zinloos.

Oorlogsfilm (2005) van Sam Mendes met Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx, Lucas Black, Peter Sarsgaard en John Krasinski

Jarhead is tot 27 mei te huur in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx voor € 3,99 (HD).

Saving Private Ryan

Saving Private Ryan begint met de landing in Normandië op D-Day. Kapitein Miller moet het hoofd bieden aan de Duitse vestingen op het strand. Na een bloederig gevecht is er een zekere Ryan omgekomen. Terwijl het ministerie van Oorlog de brieven aan het schrijven zijn, komen ze erachter dat er nog twee Ryans zijn omgekomen. Aangezien het broers van elkaar zijn, treedt de speciale regeling in werking dat de overlevende broer James naar huis mag. Het probleem is dat James Ryan bij de paratroopers ergens in Frankrijk is gedropt.

Kapitein Miller krijgt de opdracht om soldaat Ryan op te sporen. Onderweg krijgen ze steeds meer de waanzin en gruwel van de oorlog te zien en beginnen ze te twijfelen waarom het leger een groep mensen op pad stuurt om één soldaat te redden.

Oorlogsdrama (1998) van Steven Spielberg met Tom Hanks, Matt Damon, Tim Sizemore en Edward Burns. Winnaar van vijf Oscars.

Saving Private Ryan is tot 18 mei 2020 te huur in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx voor € 3,99 (HD).

Schindler’s List

Oskar Schindler is een geboren verkoper die Joden vrijkoopt en als goedkope arbeiders te werk stelt in zijn potten- en pannenfabriek. Wanneer de Holocaust zijn geweten wakker schudt, probeert hij zoveel mogelijk Joden van de gaskamers te redden, te beginnen met zijn eigen werknemers… Uiteindelijk redt hij meer dan duizend Joden uit de klauwen van de nazi’s.

Meesterwerk (1993) van Steven Spielberg met Liam Neeson, Ralph Fiennes en Ben Kingsley. Goed voor zeven Oscars.

Schindler’s List is tot 21 oktober te huur in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx voor € 2,99 (SD).

Full Metal Jacket

Het eerste gedeelte van de film speelt zich af in een US Marines trainingskamp waar jonge mannen door de schofterige sergeant Hartman gehersenspoeld worden tot moordenaars voor de oorlog in Vietnam. Het tweede deel van de film laat zien hoe één van deze militairen, Joker, de oorlog verslaat als reporter, tijdens het Tet-offensief.

Actiefilm (1987) van Stanley Kubrick met R. Lee Ermey, Vincent D’Onofrio, Matthew Modine en Adam Baldwin. Kreeg één Oscarnominatie achter zijn naam.

Full Metal Jacket is tot 21 juli 2020 te huur in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx voor € 2,99 (HD).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top