Deze rollen maakten van Chris Hemsworth een sekssymbool

Films | Chris Hemsworth maakt op 30 oktober zijn opwachting in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx met Men in Black: International.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Men in Black: International volgt de agenten M en H, twee leden van een geheime, internationale organisatie. Ze hebben al jaren de wereld moeten behoeden voor bedreigingen van het uitschot van het heelal. Maar nu stuiten ze mogelijk op hun grootste, globale bedreiging ooit; er bevindt zich een mol binnen hun organisatie.

Deze spin-off van de originele MIB-films is een komische sciencefictionfilm van F. Gary Gray met Chris Hemsworth en Tessa Thompson in de hoofdrollen. Andere rollen zijn voor Kumail Nanjiani, Rebecca Ferguson, Liam Neeson en Emma Thompson.

Chris Hemsworth groeide de laatste jaren uit tot een van de best betaalde acteurs in Hollywood. Wij zetten de rollen op een rij die van de 36-jarige Australiër een superster en sekssymbool maakten!

Home and Away

Voor hij doorbrak in Hollywood was Chris Hemsworth al een bekend gezicht in Australië, waar hij drie jaar lang (2004-2007) te zien was in de populaire soap Home and Away. Hij speelde er de sportieve en populaire student Kim Hyde, die aan de slag gaat als personal trainer.

Voor zijn rol won Hemsworth een Logie Award voor beste mannelijke nieuwkomer op tv. Hij werd door zijn rol ook gevraagd om mee te doen aan Dancing with the Stars Australia.

Thor

In 2009 trok Chris Hemsworth naar Hollywood om zijn filmcarrière uit te bouwen. Na een klein rolletje in Star Trek en rollen in de thrillers A Perfect Getaway en Ca$h werd hij door Marvel gecast als de superheld Thor. De rol, waarvoor hij tien kilogram spieren bijkweekte, katapulteerde hem meteen naar het sterrendom. Daar zullen zijn indrukwekkende spierbundels zeker voor iets tussen gezeten hebben!

Thor is de vierde film uit het Marvel Cinematic Universe en was goed voor een opbrengst van 449 miljoen dollar. In de film van Kenneth Brannagh maken we kennis met de sterke maar arrogante Noorse dondergod Thor, die door zijn vader Odin (Anthony Hopkins) verbannen wordt uit Asgard. Op aarde komt hij onder de vleugels van wetenschapster Jane Foster (Natalie Portman) terecht. Wanneer een oude, zeer gevaarlijke vijand met zijn duistere krachten de aarde probeert aan te vallen, moet Thor bewijzen dat hij een echte held is. Daarbij moet hij onder andere de strijd aangaan met zijn broer Loki (Tom Hiddleston).

Met Thor: The Dark World (2013) en Thor: Ragnarok (2017) kreeg de film al twee sequels. In 2021 wordt de nieuwe Thor: Love and Thunder verwacht.

The Cabin in the Woods

In 2012 was Chris Hemsworth te zien in de horrorfilm The Cabin in the Woods van regisseur Drew Goddard, die het verhaal schreef samen met Joss Whedon. Hemsworth speelt daarin het alfamannetje Curt Vaughan, een van de scholieren die beslist een weekend door te brengen in een verlaten blokhut in de bossen. Wat ze niet weten, is dat het hutje deel uitmaakt van een geheim, wereldwijd project.

De film was goed voor tal van prijzen, waaronder de Saturn Award voor beste horrorfilm.

Snow White and the Huntsman

Nog in 2012 speelde Chris Hemsworth de hoofdrol in Snow White and the Huntsman, een fantasyfilm van Rupert Sanders gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm. Hemsworth speelt jager Eric, die Sneeuwwitje (Kristen Stewart) tot bij de jaloerse koningin Ravenna (Charlize Theron) moet brengen.

Met een opbrengst van 396 miljoen dollar werd de film een commercieel succes. Snow White and the Huntsman was ook goed voor twee Oscarnominaties voor beste visuele effecten en beste kostuums. Op de People’s Choice Awards werd Hemsworth samen met Kristen Stewart genomineerd in de categorie ‘Favorite On-Screen Chemistry’.

In 2016 was Hemsworth ook te zien in de prequel The Huntsman: Winter’s War.

The Avengers

In 2012 hernam Hemsworth ook zijn rol van Thor in The Avengers, als een van de zes superhelden die de aarde moet verdedigen tegen zijn adoptiebroer Loki. Het is Nick Fury van S.H.I.E.L.D. die het Avengersplan activeert door Iron Man, Captain America, Hulk, Black Widow en Hawkeye samen te brengen.

Met een opbrengst van meer dan 1,5 miljard dollar wereldwijd werd The Avengers op dat moment de derde meest succesvolle film allertijden. Daarna volgden met Avengers: Age of Ultron (2015) en Avengers: Infinity War (2018) nog meer vetpotten voor Marvel.  Dit jaar kwam de filmreeks met Avengers: Endgame tot zijn einde, goed voor een opbrengst van maar liefst 2,7 miljard euro.

Het is zonder twijfel de rol van Thor die van Chris Hemsworth een van de best betaalde acteurs ter wereld maakte (het afgelopen jaar alleen al goed voor 76,4 miljoen dollar). In 2014 werd hij door People magazine ook nog eens uitgeroepen als meest sexy man ter wereld.

Rush

In 2013 bevestigde Chris Hemsworth zijn imago van sekssymbool met zijn rol in het sportdrama Rush van Ron Howard. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de rivaliteit in de Formule 1 tussen de Britse glamourboy James Hunt en de Oostenrijkse perfectionist Niki Lauda (Daniel Brühl). James Hunt stond bekend om zijn talent op het circuit, maar ook om zijn liederlijk leven met heel wat vrouwen en drank.

Rush was goed voor twee nominaties op de Golden Globes en zeven op de Satellite Awards.

Ghostbusters

Na de filmflops Blackhat (van Michael Mann) en In the Heart of the Sea (van Ron Howard) in 2015, koos Chris Hemsworth voor een rol in de reboot van Ghostbusters. In deze film van Paul Feigg worden de hoofdrollen vertolkt door vrouwen, wat heel wat fans van het eerste uur niet zo konden smaken. Hemsworth speelt in de film receptionist Kevin Beckman, die door de dames in begin niet zo serieus wordt genomen.

De film met Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon en Leslie Jones bracht dan wel 229 miljoen dollar op aan de box-office, dat was niet voldoende om het gigantische productie- en marketingbudget te dekken. De film kreeg wel verschillende nominaties achter zijn naam op de People’s Choice Awards, Teen Choice Awards en Kids’ Choice Awards.

12 Strong

In 2018 was Chris Hemsworth te zien in 12 Strong, het oorlogsdrama gebaseerd op het boek van Doug Stanton over de Amerikaanse special forces die in het grootste geheim naar Afghanistan werden gestuurd na de aanslagen van 11 september 2001. Ter plekke krijgen ze de opdracht een lokale generaal te overtuigen om samen te werken tegen hun gemeenschappelijke vijand: de Taliban en Al-Qaeda.

De film van Nicolai Fuglsig met ook Michael Shannon en Michael Pena kreeg gemengde recensies, maar over de cast was de filmpers wel positief. Het leverde Hemsworth een nominatie op als beste acteur in een drama op de People’s Choice Awards.

12 Strong is nu beschikbaar met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx

Bad Times at the El Royale

Nog in 2018 werkte Chris Hemsworth opnieuw samen met Drew Goddard voor de neo-noir thriller Bad Times at the El Royale. Het verhaal speelt zich af in 1969 en vertelt het verhaal van zeven vreemden met een duister geheim die elkaar ontmoeten in het vervallen hotel El Royale in de buurt van Lake Tahoe in Californië. Gedurende de avond heeft een ieder zijn kans op verlossing. Voordat de hel losbarst.

De film met ook Jeff Bridges, Dakota Johnson en Jon Ham kon het grote publiek niet overtuigen, maar werd wel gesmaakt door de filmcritici, die de film zelfs vergeleken met het werk van Quentin Tarantino. Bad Times at the El Royale was goed voor vijf nominaties op de Saturn Awards en won er de prijs voor beste thriller.

Je kan 'Men in Black : International' op twee manieren vinden op je tv-decoder:
Via je startscherm ga je naar ‘Films & series’ 
Of druk op de ‘On demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, ga naar ‘Films’.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top