Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (3 oktober)

Films | Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een flinke portie drama, actie, avontuur, komedie, een opmerkelijke documentaire over de omstreden filmproducent Harvey Weinstein en een schitterende biopic over Elton John. Voor elk wat wils dus weer deze week in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. De herfst is nu definitief in het land, de avonden zijn fris, dus installeer je onder een knus dekentje voor je tv en geniet van de film.

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

Maiden

Tracy Edwards, een 24-jarige kokkin op charterboten, wordt de allereerste schipper van een zeilboot met een volledig vrouwelijke bemanning die deelneemt aan de 'Whitbread Round the World Race' in 1989. Tracy's droom wordt van alle kanten bekritiseerd: haar mannelijke concurrenten denken dat een volledig vrouwelijke ploeg het nooit zal redden, de chauvinistische zeilers sluiten weddenschappen af op haar falen, en potentiële sponsors verwerpen haar, uit angst dat ze zal sterven op zee. Met de steun van haar opmerkelijke bemanning wil ze de sport choqueren en bewijzen dat vrouwen gelijk zijn aan mannen.

Documentaire van Alex Holmes, met Tracy Edwards, Frank Bough, John Chittenden en Bruno Du Bois

Maiden
is vanaf 30 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Affairs of State

Michael Lawson is een politiek assistent in Washington D.C. In zijn zoektocht naar macht doet hij er alles aan om deel te nemen aan de de campagne van Senator Baines, inclusief het chanteren van de adviseur van Baines en naar bed gaan met de vrouw van de kandidaat. Maar wanneer hij de verleidelijke dochter van de senator er ook bij betrekt, komt Lawson er al snel achter dat zijn gevaarlijke spel dodelijk kan zijn.

Drama van Eric Bross, met David Corenswet, Thora Birch en David James Elliott  

Affairs of State
is vanaf 30 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Angel of Mine

Lizzie heeft zeven jaar geleden haar dochtertje moeten afgeven. Nu stuit ze plots op het meisje Lola, dat als twee druppels water op haar eigen kind gelijkt. Steeds meer verliest Lizzie de greep op de werkelijkheid wanneer ze denkt dat haar dochter nog in leven is. Terwijl ze over het voogdijschap over haar zoon vecht, groeit haar obsessie met Lola en ze sluit vriendschap met diens moeder.

Thriller van Kim Farrant, met Luke Evans, Yvonne Strahovski en Noomi Rapace

Angel of Mine
is vanaf 30 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

9/11

De Verenigde Staten, 11 september 2001. Een groep van vijf personen raakt in een lift opgesloten wanneer de noordelijke World Trade Center-toren door een vliegtuig getroffen wordt. Samen trachten ze, zonder de hoop op te geven, te ontsnappen voor het ondenkbare gebeurt.

Drama van Martin Guigui, met Charlie Sheen, Whoopi Goldberg en Gina Gershon

9/11
is vanaf 30 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

La terra dell'abbastanza (Boys Cry)

Per toeval komen twee Italiaanse vrienden in aanraking met de Italiaanse maffia. Wat volgt is een duizelingwekkende afdaling in een wereld van geweld en harteloosheid. Mirko en Manolo wonen in een grauwe voorstad van Rome. Ze delen vrijwel alles: sigaretten, pizza's en dromen over vrouwen, seks en geld. De realiteit is echter minder rooskleurig: Mirko en Manolo leven allebei in armoede. Na een noodlottig ongeval komt het tweetal in aanraking met de lokale maffia. Die connectie opent voor hen de deuren naar het snelle geld. Maar al snel raken de vrienden ver verwijderd van hun oude leven: beiden belanden in een spiraal van geweld en duisternis waar ze nog moeilijk aan kunnen ontsnappen, met alle gevolgen van dien.

Misdaaddrama van Damiano en Fabio D'Innocenzo, met Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, Pietro Seghetti en Milena Mancini

La terra dell'abbastanza
is vanaf 30 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

X-Men: Dark Phoenix

In X-Men: Dark Phoenix nemen de X-Men het op tegen hun meest formidabele en krachtigste tegenstander ooit: iemand uit hun eigen familie, Jean Grey. Tijdens een reddingsmissie in de ruimte wordt Jean geraakt door een mysterieuze buitenaardse kracht. Ze overleeft het incident ternauwernood. Terug op aarde maakt deze buitenaardse kracht haar niet alleen oneindig veel sterker, maar ook veel instabieler. Worstelend met deze entiteit in haar komen Jeans nieuwe krachten tot uiting op een manier die ze niet kan begrijpen, noch controleren. Als Jean de controle volledig kwijtraakt en ze iedereen van wie ze houdt pijn doet, zorgt ze voor barsten in het fundament van de X-Men. Nu de X-Men-familie uit elkaar dreigt te vallen, zullen ze een manier moeten vinden om samen te werken – niet alleen om Jeans ziel te redden, maar ook om de aarde te beschermen tegen buitenaardse krachten die haar als wapen willen gebruiken en het heelal willen veroveren.

Actiefilm van Simon Kinberg, met James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult en Sophie Turner

X-Men: Dark Phoenix
is vanaf 30 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Win een skydive dankzij X-Men: Dark Phoenix!

Lees ook:
De coolste superkrachten van de X-Men

Driven

Californië, 1977: speeltuin voor rijken en beroemdheden. Zonovergoten, sexy en aangewakkerd door een lading van 'Colombiaanse sneeuw'. De non-conformistische auto-ontwerper John DeLorean is een gokker en sluwe zakenman. DeLorean doet er alles aan om de ultieme auto van de toekomst te ontwerpen, een sportwagen met vleugels. De buurman van DeLorean, Jim Hoffman, kan nauwelijks zijn gezin onderhouden maar leeft ver boven zijn stand, financieel leunend op een goedkope artiest. Jim ontdekt al snel dat het leven van DeLorean op de rand van de afgrond balanceert. Als Jim opgepakt wordt door de FBI met een lading drugs gaat hij samenwerken met FBI-agent Benedict Tisa om DeLorean in te kunnen rekenen.

Biografisch drama van Nick Hamm, met Lee Pace, Jason Sudeikis en Corey Stoll

Driven
is vanaf 30 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Untouchable

Na Michael Jackson (Leaving Neverland) en R. Kelly (Surviving R. Kelly) ontsnapt ook filmproducent Harvey Weinstein niet aan een gedocumenteerde fall from grace. Rosanna Arquette en andere ex-medewerkers leggen hartverscheurende getuigenissen af.

Harvey Weinstein begon in de jaren 70 als concertorganisator in Buffalo en groeide uit tot een van de grootste Hollywoodfilmproducenten ooit. Zijn bedrijf Miramax bracht in de jaren 90 succesfilms voort als 'Pulp Fiction' en scoorde Academy Awards met onder meer 'The English Patient' en 'Shakespeare in Love'. Ook met zijn volgende bedrijf 'The Weinstein Company' bleef hij de producer van Hollywoods grootste kassuccessen. Tot in 2017 zijn gedrag tegenover vrouwelijke medewerkers aan het licht kwam.

Toen journalist Ronan Farrow eind 2017 in een reeks artikelen voor The New Yorker het jarenlange misbruik van filmtycoon Harvey Weinstein blootlegde, stond niet enkel de filmindustrie maar de hele wereld op z'n kop. Deze reeks, waarvoor Farrow de prestigieuze Pulitzer Prize ontving, lag aan de basis van de Me Too-beweging en ontketende duizenden getuigenissen.

'Untouchable' geeft het woord aan verschillende vrouwen die met Weinstein samenwerkten - van actrices tot assistenten - en schetst zo een onthutsend beeld van het misbruik en de intimidatie.  

Documentaire van Ursula Macfarlane, met Rosanna Arquette, Hope Exiner D'Amore en Paz de la Huerta

Untouchable
is vanaf 1 oktober beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Notti magiche

Rome, 1990. Op dezelfde zomerse avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De hoofdverdachten zijn drie jonge, ambitieuze scenaristen die in Rome zijn voor een prestigieuze prijsuitreiking en hem als laatste hebben gezien. Eén voor één moeten ze hun verhaal doen aan de politiecommissaris. Wat volgt zijn fantasierijke reconstructies van de bewuste avond, waarin in geuren en kleuren wordt verteld over de hoogdagen van de Italiaanse filmindustrie: een avontuur vol bacchanalen, extravagante showgirls, listige producenten en grijpgrage acteurs.

Misdaadkomedie van Paolo Virzì, met Giancarlo Giannini, Mauro Lamantia, Giovanni Toscano en Irene Vetere

Notti magiche
is vanaf 1 oktober beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Purity of Vengeance (Journal 64)

In een oud appartement doen enkele werklui een gruwelijke ontdekking. Achter een nepmuur bevinden zich drie gemummificeerde lichamen rondom een tafel, waaraan een vierde ontbreekt. Carl en Assad van afdeling Q moeten erachter zien te komen wie de personen zijn en wie er ontbreekt. Ze ontdekken al snel dat de vorige bewoners van het appartement verband houden met een berucht vrouwenziekenhuis op een geïsoleerd eiland waar gedwongen sterilisaties plaatsvonden.

Deens misdaad/mysterydrama van Christoffer Boe, met Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares en Nicolas Bro

The Purity of Vengeance
is vanaf 1 oktober beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Vox Lux

Op 13-jarige leeftijd een schietpartij op school nauwelijks overleven en vervolgens gebombardeerd worden tot internationale superster, wat doet dat met je? Celeste zit in de klas wanneer plots een van haar klasgenoten opduikt met een machinegeweer. Ze belandt zwaargewond in het ziekenhuis, maar komt ervan af met chronische rug- en nekpijn. Om die traumatische gebeurtenis te verwerken schrijft de overlever samen met haar oudere zus een nummer ter nagedachtenis van de slachtoffers. Het eerbetoon is een monsterhit en Celeste groeit uit tot een internationale popster, getekend door haar verleden. Jaren later is de 31-jarige Celeste bezig met haar comeback, maar schandalen en persoonlijke problemen bedreigen haar carrière.

Muzikaal drama van Brady Corbet met Raffey Cassidy, Natalie Portman, Jude Law en Stacy Martin.

Vox Lux
is vanaf 2 oktober beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Godzilla: King of the Monsters

Na het wereldwijde succes van 'Godzilla' uit 2014 en 'Kong: Skull Island' uit 2017, volgt het volgende hoofdstuk uit de 'MonsterVerse' van Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures: een episch actie-avontuur waarin Godzilla tegenover de meest populaire monsters uit de popcultuur geschiedenis staat. Het nieuwe verhaal volgt de heldhaftige daden van het cryptozoölogische instituut 'Monarch'. De leden nemen het op tegen immens grote monsters, waaronder de machtige Godzilla, die in botsing komt met Mothra, Rodan en zijn grootste aartsvijand: de driekoppige koning Ghidorah. Wanneer deze eeuwenoude monsters - waarvan werd gedacht dat het enkel mythische wezens waren - weer opstaan, strijden ze allemaal om de macht, waardoor het bestaan van de mensheid in gevaar komt.

SciFi actiedrama van Michael Dougherty, met Vera Farmiga, Millie Bobby Brown en Kyle Chandler

Godzilla: King of the Monsters
is vanaf 2 oktober beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Queen of Hearts

Anne, een briljante en toegewijde advocate die gespecialiseerd is in de meest kwetsbaren van de maatschappij, kinderen en jonge volwassenen, leeft met haar echtgenoot Peter en hun tweelingdochters een schijnbaar perfect leven. Wanneer haar vervreemde stiefzoon Gustav, een onrustige tiener, bij hen intrekt, zet Anne alles op het spel door toe te geven aan haar verlangens. Eenmaal ontmaskerd ontketend haar gedrag een reeks gebeurtenissen die haar wereld flink overhoop halen.

Dit doelbewust fragmentarische en intrigerende drama deed begin dit jaar al stof opwaaien op Sundance 2019.

Drama van May el-Toukhy, met Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper

Queen of Hearts
is vanaf 2 oktober beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Rocketman

Taron Egerton transformeert in de immer geliefde en supergetalenteerde Elton John, en portretteert in 'Rocketman' zijn evolutie van een lokaal talent naar een globale sensatie. Reginald Dwight studeert aan Royal Academy of Music en is een natuurtalent, maar deze 'fat boy from nowhere' beseft dat hij iets aan zijn uitstraling zal moeten veranderen om zijn magnifieke songs bij het grote publiek te krijgen. De brillen en geschifte outfits maken de man: niet veel later wordt Elton John geboren. Elton John-gewijs wordt de film geen doordeweeks, chronologisch verhaal, maar deels uitzonderlijke biopic, deels jukebox-musical, met alle tijdloze - en talloze - hits.  

Muzikale biopic van Dexter Fletcher, met Taron Egerton, Jamie Bell en Bryce Dallas Howard

Rocketman
is vanaf 2 oktober beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Lees ook:
Wat je nog niet wist over Elton John
Het bewogen leven van muzikanten: de beste biopics


The Corrupted

De voormalige gevangene Liam is vastbesloten het vertrouwen van zijn familie terug te winnen. In zijn vorige leven verloor hij alles door een crimineel syndicaat dat geleid wordt door Clifford Cullen. Die heeft intussen de hoogste rangen binnen de politieke en de financiële wereld geïnfiltreerd en heeft ook de politie in zijn zakken. Ondanks zijn pogingen om met een schone lei te beginnen geraakt Liam betrokken bij samenzweringen en corruptie. Daardoor moet hij de confrontatie aangaan met zijn verleden opdat hij zijn toekomst kan terugeisen.

Misdaaddrama van Ron Scalpello, met Sam Claflin, Timothy Spall en Noel Clarke

The Corrupted
is vanaf 3 oktober beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top