Wat je nog niet wist over Elton John

Sir Elton John is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. Voor de flamboyante Brit zich meer op zijn gezin wil richten, wil hij immers in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Op 8 september 2020 zal hij voor een tweede keer afscheid nemen van het Belgisch publiek in het Sportpaleis. De fans kunnen genieten van een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met klassiekers als 'I Guess That’s Why They Call It the Blues', 'Your Song', 'I’m Still Standing' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'.
Wat je nog niet wist over Elton John © Photonews

Eerder dit jaar, vijftig jaar nadat zijn debuutplaat "Empty Sky" uitkwam, verscheen er een biopic over Elton John met Taron Egerton in de hoofdrol. Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

Wij zetten de leukste weetjes over de zanger op een rij.

Rocketman is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Van Reginald Dwight naar Elton John

Van Reginald Dwight naar Elton John © Isopix

Elton John zag het levenslicht op 25 maart 1947 als Reginald Kenneth Dwigth. Op zijn vijftiende trad hij al wekelijks op als pianist in een nabijgelegen bar onder de naam Reggie. Datzelfde jaar richtte hij samen met enkele vrienden een groepje op: Bluesology. Daarmee trad hij op als begeleidingsband van onder andere Patti Labelle en The Isley Brothers. Op de foto herken je hem als tweede van rechts.

Toen zijn solocarrière in 1967 van start ging, koos hij voor de artiestennaam Elton John, als hommage aan zanger Long John Baldry en saxofonist Elton Dean, twee leden van Bluesology. In 1972 liet hij zijn naam officieel wijzigen naar Elton Hercules John. Zijn tweede naam Hercules verwijst niet naar de held uit de Griekse mythologie, maar wel naar… een paard uit de Britse sitcom Steptoe and Son.

Zijn ontmoeting met Bernie Taupin

Zijn ontmoeting met Bernie Taupin © Isopix

In 1967 reageerde Dwight op een advertentie van Liberty Records voor songschrijvers. Tijdens het gesprek gaf hij toe dat hij geen teksten kon schrijven, waarna producer Ray Williams hem in contact bracht met Bernie Taupin. Die had gereageerd op dezelfde sollicitatie, maar was ook niet weerhouden. Dwight schreef muziek voor een tekst van Taupin: het begin van een van de meest succesvolle samenwerkingen uit de muziekgeschiedenis.

Meer dan 1.000 brillen

Meer dan 1.000 brillen © Photonews - Sam Emerson

Als tiener al begon Dwight met het dragen van brillen tijdens optredens. Niet omdat hij er één nodig had, maar omdat hij zijn idool Buddy Holly wou imiteren. Uiteindelijk gingen zijn ogen ook echt achteruit en moest hij ook in het dagelijks leven een bril dragen. Als Elton John op het podium werden zijn brillen steeds gekker en opvallender, net als zijn kostuums, waarmee hij aansloot bij de glamrock. Hij zou ondertussen meer dan 1.000 brillen bezitten, al ontkende hij in 2013 een verhaal als zou hij een aparte kamer hebben om zijn brillen uit te stallen.

Gastoptreden in Tommy

Gastoptreden in Tommy © Isopix

In 1975 was Elton John te zien in de filmadaptie van de rockopera Tommy van The Who. Op vraag van Pete Townshend speelde hij de lokale flipperkastkampioen, die verslagen wordt door het hoofdpersonage Tommy. Hij brengt er zijn versie van Pinball Wizard, een nummer van The Who waarmee Elton John uiteindelijk ook een toptien hit zou scoren in Groot-Brittannië. De film was goed voor twee Oscarnominaties.

Naast deze cameo was Elton John ook te zien in The Muppet Show, South Park, The Simpsons, de serie Nashville en de film Kingsman: The Golden Circle.

Eerste rockster in de Sovjet-Unie

Eerste rockster in de Sovjet-Unie © Isopix

In 1979 maakte Elton John een opvallende tournee door de Sovjet-Unie. Opvallend, omdat hij de eerste Westerse rockster was die optrad voorbij het IJzeren Gordijn. Niet omdat hij daar zo populair was, integendeel, veel bezoekers - vooral communistische partijleden, leden van de KGB en diplomaten - leken zijn muziek niet te kennen. De enige reden was dat hij de eerste was die toestemming vroeg om er op te treden.

Elton John zou er uiteindelijk acht keer optreden en sloot zijn show steeds af met een cover van Back in the U.S.S.R van The Beatles. Voor veel Russen was Elton John de eerste rijke westerling die ze zagen: met zijn extravagante outfits beïnvloedde hij het ontstaan van de Russische luxe-industrie en zijn typische opgesmukte stijl.

Van vriend tot vijand

Van vriend tot vijand © Isopix

Elton John is al jarenlang bevriend met Rod Stewart, maar vaak zit het er ook bovenarms op tussen de twee rivalen. Zo zou Elton John ooit een schutter hebben ingehuurd om ballonnen neer te schieten die Rod Stewart had gebruikt om promotie te maken voor een concert. Toen Stewart een groot reclamepaneel liet bedrukken voor zijn 'Blondes Have More Fun Tour', hing Elton John aan de overkant van de straat een paneel met 'But Brunettes Make More Money'. En toen Rod Stewart zijn vijftigste verjaardag vierde, kocht Elton John een looprek voor zijn collega. Rod Stewart antwoordde met een haardroger voor de behaagzieke Elton.

Zijn strijd tegen aids

Zijn strijd tegen aids © Isopix

Een gemeenschappelijke vriend van Elton John en Rod Stewart was de betreurde Freddie Mercury. Ooit zou er zelfs sprake van geweest zijn dat de drie een supergroep zouden oprichten, maar uiteindelijk kwam het nooit zover. Toen Freddie Mercury begin jaren negentig stierf aan aids was Elton John er het hart van in. Een van de laatste dingen die de zanger van Queen deed voor zijn overlijden was trouwens een cadeau kopen voor zijn goede vriend. Een jaar later richtte Elton John zijn AIDS Foundation op.

Zijn bekende peetkinderen

Zijn bekende peetkinderen © Photonews - Dave Hogan

Een andere goede vriend van Elton John was John Lennon. In 1974 traden de twee zelfs samen op in Madison Square Garden, nadat Lennon een weddenschap had verloren. Elton John is trouwens de peter van Sean Lennon, de enige zoon van John Lennon en Yoko Ono. Daarnaast heeft hij nog meer bekende peetkinderen: zo is hij de peter van Elizabeth Hurley’s zoon Damian en van Brooklyn en Romeo Beckham. Elton John is al meer dan 25 jaar bevriend met David en Victoria Beckham: de twee gezinnen spenderen geregeld samen hun vakantie.

Succesvolle voetbaleigenaar

Succesvolle voetbaleigenaar © Isopix

Elton John is een echte voetballiefhebber. In 1976 werd hij voorzitter en eigenaar van Watford, de club waar hij al als kind voor supporterde. Dankzij het vele geld dat Elton John in de club investeerde, promoveerde Watford drie keer tot in de hoogste klasse. En ook daar stopte het succes niet: in 1983 eindigde de club als tweede na Liverpool, een jaar later behaalde de club de finale van FA Cup. Uiteindelijk verkocht Elton John de club in 1987, om ze tien jaar later terug te kopen. In 2002 stopte hij definitief, maar hij blijft erevoorzitter voor het leven. In 2014 werd aan het stadion de 'Sir Elton John stand' ingehuldigd, een erg emotioneel moment voor de zanger.

Huwelijk en seksschandaal

Huwelijk en seksschandaal © Photonews - Steve Finn

In de jaren zeventig noemde Elton John zich nog biseksueel en in 1984 stapte hij zelfs in het huwelijk met een vrouw, een Duitse geluidstechnicus. Maar na zijn scheiding verklaarde hij toch homoseksueel te zijn. In 1993 begon hij een relatie met de Canadees David Furnish. De twee registreerden hun partnerschap eind 2005, op de dag dat het wettelijk mogelijk geworden was in Groot-Brittannië. In 2014 stapten ze in het huwelijksbootje. Het koppel heeft twee kinderen samen: Zachary (2010) en Elijah (2013) die ter wereld kwamen dankzij een draagmoeder.

Een echt sprookje zo lijkt, maar schijn bedriegt. Wanneer in 2016 de Britse pers schrijft over de jarenlange ontrouw van Furnish, spreekt een Britse rechtbank een verbod uit om de namen van de betrokkenen te publiceren. Maar dat wil niet zeggen dat het internet er niet vol mee staat. De ontrouw zou trouwens van twee kanten komen, want nog volgens de gespecialiseerde media hebben Elton John en David Furnish een 'open relatie'.

Zijn indrukwekkende records en onderscheidingen

Zijn indrukwekkende records en onderscheidingen © Photonews - Dave Thompson

Elton John maakte dertig studioalbums, zeven soundtracks en vier live-albums, waarvan er heel wat goed waren voor goud of platina. Wereldwijd heeft Elton John ondertussen meer dan 300 miljoen platen verkocht. In de Amerikaanse hitlijsten moet hij enkel Elvis Presley en The Beatles laten voor gaan als meest succesvolle artiest.

Zijn best verkopende single is Candle in the Wind, een nummer dat hij oorspronkelijk schreef over Marilyn Monroe en heruitgebracht werd in 1997 nadat hij het live zong tijdens de begrafenis van zijn goede vriendin prinses Diana. Het nummer ging maar liefst 33 miljoen keer over de toonbank en is zo het tweede best verkopende nummer allertijden.

Zijn werk voor de animatiefilm The Lion King werd dan weer de beste verkopende soundtrack van een animatiefilm allertijden. Voor Can You Feel the Love Tonight won hij zelfs een Oscar.

Daarnaast heeft Elton John ook zes Grammy’s, vijf Brit Awards, een Golden Globe en een Tony in zijn prijzenkast staan. Sinds 1975 heeft hij een ster op de Hollywood Walk of Fame en sinds 1994 een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame. In 1998 werd hij geridderd door Queen Elisabeth II voor zijn muzikale verdiensten en zijn jarenlange liefdadigheidswerk.

Rocketman is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Waag je kans en win

Bekijk alles
Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
Collectors items: de tien meest gezochte vinylplaten!

Collectors items: de tien meest gezochte vinylplaten!

Zo doe je dat: Miles Davis noemde een van zijn albums 'Collectors' items'. Clevere zet, want iedereen wil ze in huis hebben. Maar welke andere vinylplaten zijn echt zeldzaam? Naar welke lp's zijn collectioneurs op zoek en wat mag zo'n zeldzame persing kosten? Wij zetten er alvast tien op een rijtje. Felix Mendelssohns 'Violin Concerto in e mineur' - de eerste vinylplaat ooit - zit er (helaas) niet tussen.

De tien favoriete platen van John Ghost

De tien favoriete platen van John Ghost

'Airships are organisms', zo heet de opvolger van John Ghosts debuutplaat 'For a year they slept'. Meteen goed raak, die twee, want de Engelse krant The Guardian gaf het album maar liefst vier sterren. Ook de Belgische muziekpers is enthousiast. Helemaal terecht.

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

Concertje zo nu en dan? Ja, dat doen we graag. En we willen het geluid ook voelen. Niets mis met een luid concert. Maar als het té luid wordt? Neen, dan zoeken we stillere oorden op. En ja, we hebben altijd oordoppen bij en we gebruiken ze. Maar soms is luid gewoon veel te luid. Zoals in de tien volgende concerten. Mensen die erbij waren, horen nog steeds een fluittoon (en neen, dat is niet om te lachen).

Niet te missen concerten in november

Niet te missen concerten in november

Concert meepikken in november? Enkele aanraders voor de komende periode!

De rode loper van de MTV European Music Awards

De rode loper van de MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Muzikaal talent moet wel erfelijk zijn, want kinderen die in de voetsporen treden van hun muzikale ouders zijn lang geen uitzondering. Zo ook de nieuwe Britse hitsensatie Mabel, de dochter van Neneh Cherry.

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

Hoe maak je een selectie van de tien beste americanaplaten ooit gemaakt? Grasduinen in collecties van kenners, op zoek gaan naar lijstjes, te rade gaan bij muzikanten. Om uit te komen bij: er bestaat geen absolute top tien, want zoals bij alle genres verandert de top tien elk jaar wel. Hoe het ook zij, een selectie - een poging tot - van americana-albums die het genre definiëren en een prachtige inleiding bieden.

De tien favoriete platen van Low Land Home

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Sport in de kijker

Bekijk alles
De elektrische motoren zijn terug! Wat moet je weten over de Formule E?

De elektrische motoren zijn terug! Wat moet je weten over de Formule E?

Terwijl de Formule 1 - de koningsklasse van de motorsport - zijn ontknoping nadert, staat er alweer een nieuw seizoen van de elektrische variant voor de deur. Nog steeds met twee Belgen aan de start, en zoals steeds in het hart van verschillende wereldsteden. Wij zorgen ervoor dat je van alles op de hoogte bent bij de start.

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

In navolging van de vrouwen zetten ook de mannelijke tennissers weldra een punt achter hun seizoen. De beste spelers van het seizoen - enkel en dubbel - kruisen een laatste keer de degens. Van 10 tot 17 november doen zij een gooi naar de eindzege op de ATP Finals. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Naast de Superprestige en de Wereldbeker die live te volgen zijn op Proximus Pickx voor alle abonnees komen ook nog andere grote veldritten en mythische crossklassiekers op tv (op Sporza, VTM of Eurosport via Proximus Pickx). De crossen van de DVV Verzekeringen Trofee, de Ethias Crossen of de wedstrijden in de Rectavit Series zijn ook meer dan de moeite waard. Een garantie voor suspens voor de liefhebbers van het wielrennen door de velden en in de modder.

Tops en flops van week 9 in de NFL

Tops en flops van week 9 in de NFL

Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval.'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 oktober te bekijken in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tops en flops van week 8 in NFL

Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Op de WTA Finals in Shenzhen staat er één Belgische op de tabellen. Elise Mertens zal er samen met haar Wit-Russische partner Sabalenka hun nummer 1-status van dit jaar proberen te verzilveren in het dubbelspel. Maar wat moet je nu precies weten over de nummer één van het Belgische vrouwentennis?

Afscheid van Marieke Vervoort

Afscheid van Marieke Vervoort

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort heeft op amper veertigjarige leeftijd afscheid genomen van het leven. De helse pijnen veroorzaakt door progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar ledematen verlamd raken, waren ondraaglijk geworden.

Tops en flops van week 7 in de NFL

Tops en flops van week 7 in de NFL

Aaron Rodgers aan de top van zijn kunnen, de Chargers missen jus in de benen, de Cardinals verrassen en de Bengals hebben bijna de bodem bereikt. De tops en flops van week 7 in de NFL

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Duistere complottheorieën gespot!

Duistere complottheorieën gespot!

Van moordcomplotten en persoonsverwisselingen tot diepgewortelde wraak tegen de autoriteiten. Een complot komt nooit uit het niets. Realiteit of vergezochte geheimen? We tonen enkele films die wel heel ver gaan om je te overtuigen. Geloof wat je wil geloven.

Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week

Isabelle A is kwaad op VTM omdat ze in een chocoladebad belandde, Josje Huisman ontwerpt hoeden, Emilia Clarke zou een rol als vrouwelijke James Bond wel zien zitten en sommige Familie-kijkers verwarren Christophe Stienlet met het personage dat hij vertolkte in de soap. Lees er hier alles over!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (14 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (14 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Crown: wat weten we al over seizoen 3 en 4?

The Crown: wat weten we al over seizoen 3 en 4?

Het nieuwe, derde seizoen van 'The Crown' zal vanaf 17 november op Netflix te zien zijn en het vierde seizoen wordt momenteel gedraaid. Wat weten we eigenlijk al over deze twee nieuwe seizoenen? Claire Foy maakt geen deel meer uit van de cast. Maar wie zal dan koningin Elizabeth II spelen?

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Wanneer de naam Rik Verheye valt, denkt de doorsnee tv-kijker aan Callboys, de serie waarin de acteur gestalte geeft aan gigolo Jay Vleugels. Een paar jaar voor die reeks een schot in de roos zou worden, was Verheye echter te zien in de sappige telenovelle Ella, en wel als de lichtjes verwijfde kapper Anthony.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Casual: comedy, liefde en internet

Casual: comedy, liefde en internet

Een vrijgezelle broer, een pas gescheiden zus en de wereld van het online daten. Comedy met een vleugje drama: drie seizoenen van ‘Casual’ zijn nu te bekijken met Movies & Series van Proximus Pickx!

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Een beklijvende film, een ontspannende show of een ongemeen interessante documentaire? Er staat weer voor elk wat wils op het tv-menu de komende dagen. Onze aanraders!

Deze films en series serveert Netflix in november

Deze films en series serveert Netflix in november

Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!

Films met extreem weinig dialoog

Films met extreem weinig dialoog

Vroeger waren stomme films – films waarin de acteurs niet te horen waren omdat het nog niet mogelijk was om geluid op te nemen en af te spelen – de norm. Maar nu staat de technologie gelukkig al heel wat verder. Toch zijn er soms nog films in de cinemazalen waarvan je zou denken dat het een stomme film is, bij gebrek aan dialoog. We stellen 10 films aan je voor waar er amper wordt gesproken. Sssht!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Michel Van den Brande had thuis een ongevalletje, Robyn Crawford geeft toe dat ze een relatie had met Whitney Houston, bij de VRT is men ongerust over besparingen en Laura Tesoro wil misschien ooit nog een programma presenteren, maar acht het daar nu nog te vroeg voor. Lees er hier alles over!

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Op 11 november herdenken we de wapenstilstand van 11 november 1918. Op die dag gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.Omdat we de gruwel uit de oorlog nooit mogen vergeten, selecteerden we enkele oorlogsfilms die nu beschikbaar zijn in de catalogus van Proximus Pickx.Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:Via je startscherm ga je naar 'Films & series' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'Of druk op de 'On demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'Films' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
“Upset” verlaat LEC team Schalke 04

“Upset” verlaat LEC team Schalke 04

Esports organisatie Schalke 04, dat momenteel in League of Legends uitkomt in de LEC, heeft bekend gemaakt dat ze een wijziging aan hun roster gaan doorvoeren. Zo zal hun AD carry Elias “Upset” Lipp niet langer deel uitmaken van de organisatie, want Schalke 04 besloot om het contract van de jonge sterspeler niet verder te verlengen nadat het afloopt.

Een vooruitblik naar DreamHack Open Atlanta

Een vooruitblik naar DreamHack Open Atlanta

Dit weekend (16 en 17 november) gaat DreamHack Open Atlanta door en dat belooft weer een hele hoop CS:GO actie op te leveren. Om jullie optimaal voor te bereiden op de wedstrijden die je zal kunnen bekijken en om een idee te geven wie de grootste kanshebber is op het event lijsten we even alle teams op en bekijken we hun recente vorm.

Je kan nu stemmen voor het 2019 League of Legends All-Star Event

Je kan nu stemmen voor het 2019 League of Legends All-Star Event

We hebben de afgelopen maanden heel wat League of Legends actie voor de kiezen gekregen op Worlds, maar nu FunPlus Phoenix zich tot winnaar heeft gekroond kunnen we alweer gaan uitkijken naar het League of Legends All-Star Event. Vanaf vandaag kan je je stem uitbrengen voor je favoriete spelers uit de verschillende regio’s.

“Thomas” valt in voor “LETN1” bij CR4ZY op DreamHack Open Atlanta

“Thomas” valt in voor “LETN1” bij CR4ZY op DreamHack Open Atlanta

Thomas “Thomas” Utting zal voor CR4ZY invallen tijdens DreamHack Open Atlanta. Dat maakte zowel de organisatie als de speler bekend. Op DreamHack Open Atlanta zal “Thomas” invallen voor Nestor “LETN1” Tanic, tevens de speler die al het langst actief is voor de organisatie. CR4ZY trekt richting Atlanta als één van de topfavorieten voor de eindwinst en staat momenteel op de 19e plaats van de CS:GO ranking.

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

EA heeft vandaag het negende Team of the Week vrijgegeven en in dat team vinden we twee Belgen terug, die de afgelopen week indrukwekkende prestaties hebben neergezet. Verder mogen we het negende Team of the Week één van de beste tot nu toe noemen, met een hele hoop bruikbare en nuttige kaartjes van enkele belangrijke spelers. Vooral de Italiaanse en Spaanse competities mogen zich in de handen wrijven.

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot Games, de developer achter de populaire MOBA League of Legends, werkt mogelijk aan een wereldkampioenschap voor de game. Volgens verschillende bronnen wil Riot zo kapitaliseren op het succes van Worlds. Het wereldkampioenschap is niet te verwarren met League of Legends Worlds, dat momenteel meer vergelijkbaar is met de Champions League uit het voetbal, waar de beste teams het tegen elkaar opnemen. In het wereldkampioenschap zouden de beste spelers uit een land samenspelen om andere landen het vuur aan de schenen leggen.

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH, de esports organisatie van bekende Belgische DJ’s Dimitri Vegas en Like Mike, heeft aangekondigd dat ze het voor bekeken houden met hun huidige CS:GO roster. De aankondiging komt er twee maanden nadat het roster voor de organisatie begon te spelen. Een concrete reden voor het releasen van het roster werd niet meegegeven, maar SMASH zou ondertussen wel al een ander roster op het oog hebben die voor hen zou gaan spelen.

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

De organisator achter de BLAST Pro Series events, RFRSH Entertainment, heeft hun planning en schema voor de Global Finals van de BLAST Pro Series uit de doeken gedaan. Op die Global Finals nemen de vier beste teams uit de afgelopen BLAST Pro Series competitie het tegen elkaar op in Bahrein voor een prijzenpot van 500.000 dollar.

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

De Nederlandse coach Joey “Youngbuck” Steltenpool maakt niet langer deel uit van het League of Legends team van Fnatic, waar we ook de Belgische top laner Gabriël “Bwipo” Rau terugvinden. Dat heeft de organisatie zelf aangekondigd via hun website en sociale media. Onder het toeziend oog van “Youngbuck” bereikte Fnatic de finale van Worlds 2018 als eerste Europese team sinds 2011, toen Fnatic de eerste editie won.

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Het zijn drukke tijden voor de Belgische presentatrice, want enkele dagen geleden stond ze nog op het podium als host voor de finale van League of Legends Worlds, waar FunPlus Phoenix de jongens van G2 Esports versloeg. “Sjokz” heeft al jarenlange ervaring als host binnen League of Legends en won zo onder andere ook de …"Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten" verder lezen

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

Noord-Amerikaanse esports organisatie Singularity zal voor hun deelname in het tweede deel van de ESL Pro League Seizoen 10 Americas Robin “robiin” Sjögren gebruiken als hun vijfde speler. Hij zal met het team spelen als tijdelijke wisselspeler, omdat Singularity momenteel niet over een volledig roster beschikt. Singularity neemt deel aan de ESL Pro League Seizoen 10 Americas omdat Complexity een stap terug moest zetten.

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

De twee groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals zijn geloot en ondertussen ook bekendgemaakt. In die groepen vinden we enkele van de beste teams ter wereld terug, die grotendeels eerlijk tussen de twee groepen verdeeld werden. In het enorm stevige deelnemersveld nemen de teams het tegen elkaar op voor een totale prijzenpot van 500.000 dollar.

Top