Wat je nog niet wist over Elton John

Sir Elton John is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. Voor de flamboyante Brit zich meer op zijn gezin wil richten, wil hij immers in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Op 8 september 2020 zal hij voor een tweede keer afscheid nemen van het Belgisch publiek in het Sportpaleis. De fans kunnen genieten van een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met klassiekers als 'I Guess That’s Why They Call It the Blues', 'Your Song', 'I’m Still Standing' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'.
Wat je nog niet wist over Elton John © Photonews

Eerder dit jaar, vijftig jaar nadat zijn debuutplaat "Empty Sky" uitkwam, verscheen er een biopic over Elton John met Taron Egerton in de hoofdrol. Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

Wij zetten de leukste weetjes over de zanger op een rij.

Rocketman is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Van Reginald Dwight naar Elton John

Van Reginald Dwight naar Elton John © Isopix

Elton John zag het levenslicht op 25 maart 1947 als Reginald Kenneth Dwigth. Op zijn vijftiende trad hij al wekelijks op als pianist in een nabijgelegen bar onder de naam Reggie. Datzelfde jaar richtte hij samen met enkele vrienden een groepje op: Bluesology. Daarmee trad hij op als begeleidingsband van onder andere Patti Labelle en The Isley Brothers. Op de foto herken je hem als tweede van rechts.

Toen zijn solocarrière in 1967 van start ging, koos hij voor de artiestennaam Elton John, als hommage aan zanger Long John Baldry en saxofonist Elton Dean, twee leden van Bluesology. In 1972 liet hij zijn naam officieel wijzigen naar Elton Hercules John. Zijn tweede naam Hercules verwijst niet naar de held uit de Griekse mythologie, maar wel naar… een paard uit de Britse sitcom Steptoe and Son.

Zijn ontmoeting met Bernie Taupin

Zijn ontmoeting met Bernie Taupin © Isopix

In 1967 reageerde Dwight op een advertentie van Liberty Records voor songschrijvers. Tijdens het gesprek gaf hij toe dat hij geen teksten kon schrijven, waarna producer Ray Williams hem in contact bracht met Bernie Taupin. Die had gereageerd op dezelfde sollicitatie, maar was ook niet weerhouden. Dwight schreef muziek voor een tekst van Taupin: het begin van een van de meest succesvolle samenwerkingen uit de muziekgeschiedenis.

Meer dan 1.000 brillen

Meer dan 1.000 brillen © Photonews - Sam Emerson

Als tiener al begon Dwight met het dragen van brillen tijdens optredens. Niet omdat hij er één nodig had, maar omdat hij zijn idool Buddy Holly wou imiteren. Uiteindelijk gingen zijn ogen ook echt achteruit en moest hij ook in het dagelijks leven een bril dragen. Als Elton John op het podium werden zijn brillen steeds gekker en opvallender, net als zijn kostuums, waarmee hij aansloot bij de glamrock. Hij zou ondertussen meer dan 1.000 brillen bezitten, al ontkende hij in 2013 een verhaal als zou hij een aparte kamer hebben om zijn brillen uit te stallen.

Gastoptreden in Tommy

Gastoptreden in Tommy © Isopix

In 1975 was Elton John te zien in de filmadaptie van de rockopera Tommy van The Who. Op vraag van Pete Townshend speelde hij de lokale flipperkastkampioen, die verslagen wordt door het hoofdpersonage Tommy. Hij brengt er zijn versie van Pinball Wizard, een nummer van The Who waarmee Elton John uiteindelijk ook een toptien hit zou scoren in Groot-Brittannië. De film was goed voor twee Oscarnominaties.

Naast deze cameo was Elton John ook te zien in The Muppet Show, South Park, The Simpsons, de serie Nashville en de film Kingsman: The Golden Circle.

Eerste rockster in de Sovjet-Unie

Eerste rockster in de Sovjet-Unie © Isopix

In 1979 maakte Elton John een opvallende tournee door de Sovjet-Unie. Opvallend, omdat hij de eerste Westerse rockster was die optrad voorbij het IJzeren Gordijn. Niet omdat hij daar zo populair was, integendeel, veel bezoekers - vooral communistische partijleden, leden van de KGB en diplomaten - leken zijn muziek niet te kennen. De enige reden was dat hij de eerste was die toestemming vroeg om er op te treden.

Elton John zou er uiteindelijk acht keer optreden en sloot zijn show steeds af met een cover van Back in the U.S.S.R van The Beatles. Voor veel Russen was Elton John de eerste rijke westerling die ze zagen: met zijn extravagante outfits beïnvloedde hij het ontstaan van de Russische luxe-industrie en zijn typische opgesmukte stijl.

Van vriend tot vijand

Van vriend tot vijand © Isopix

Elton John is al jarenlang bevriend met Rod Stewart, maar vaak zit het er ook bovenarms op tussen de twee rivalen. Zo zou Elton John ooit een schutter hebben ingehuurd om ballonnen neer te schieten die Rod Stewart had gebruikt om promotie te maken voor een concert. Toen Stewart een groot reclamepaneel liet bedrukken voor zijn 'Blondes Have More Fun Tour', hing Elton John aan de overkant van de straat een paneel met 'But Brunettes Make More Money'. En toen Rod Stewart zijn vijftigste verjaardag vierde, kocht Elton John een looprek voor zijn collega. Rod Stewart antwoordde met een haardroger voor de behaagzieke Elton.

Zijn strijd tegen aids

Zijn strijd tegen aids © Isopix

Een gemeenschappelijke vriend van Elton John en Rod Stewart was de betreurde Freddie Mercury. Ooit zou er zelfs sprake van geweest zijn dat de drie een supergroep zouden oprichten, maar uiteindelijk kwam het nooit zover. Toen Freddie Mercury begin jaren negentig stierf aan aids was Elton John er het hart van in. Een van de laatste dingen die de zanger van Queen deed voor zijn overlijden was trouwens een cadeau kopen voor zijn goede vriend. Een jaar later richtte Elton John zijn AIDS Foundation op.

Zijn bekende peetkinderen

Zijn bekende peetkinderen © Photonews - Dave Hogan

Een andere goede vriend van Elton John was John Lennon. In 1974 traden de twee zelfs samen op in Madison Square Garden, nadat Lennon een weddenschap had verloren. Elton John is trouwens de peter van Sean Lennon, de enige zoon van John Lennon en Yoko Ono. Daarnaast heeft hij nog meer bekende peetkinderen: zo is hij de peter van Elizabeth Hurley’s zoon Damian en van Brooklyn en Romeo Beckham. Elton John is al meer dan 25 jaar bevriend met David en Victoria Beckham: de twee gezinnen spenderen geregeld samen hun vakantie.

Succesvolle voetbaleigenaar

Succesvolle voetbaleigenaar © Isopix

Elton John is een echte voetballiefhebber. In 1976 werd hij voorzitter en eigenaar van Watford, de club waar hij al als kind voor supporterde. Dankzij het vele geld dat Elton John in de club investeerde, promoveerde Watford drie keer tot in de hoogste klasse. En ook daar stopte het succes niet: in 1983 eindigde de club als tweede na Liverpool, een jaar later behaalde de club de finale van FA Cup. Uiteindelijk verkocht Elton John de club in 1987, om ze tien jaar later terug te kopen. In 2002 stopte hij definitief, maar hij blijft erevoorzitter voor het leven. In 2014 werd aan het stadion de 'Sir Elton John stand' ingehuldigd, een erg emotioneel moment voor de zanger.

Huwelijk en seksschandaal

Huwelijk en seksschandaal © Photonews - Steve Finn

In de jaren zeventig noemde Elton John zich nog biseksueel en in 1984 stapte hij zelfs in het huwelijk met een vrouw, een Duitse geluidstechnicus. Maar na zijn scheiding verklaarde hij toch homoseksueel te zijn. In 1993 begon hij een relatie met de Canadees David Furnish. De twee registreerden hun partnerschap eind 2005, op de dag dat het wettelijk mogelijk geworden was in Groot-Brittannië. In 2014 stapten ze in het huwelijksbootje. Het koppel heeft twee kinderen samen: Zachary (2010) en Elijah (2013) die ter wereld kwamen dankzij een draagmoeder.

Een echt sprookje zo lijkt, maar schijn bedriegt. Wanneer in 2016 de Britse pers schrijft over de jarenlange ontrouw van Furnish, spreekt een Britse rechtbank een verbod uit om de namen van de betrokkenen te publiceren. Maar dat wil niet zeggen dat het internet er niet vol mee staat. De ontrouw zou trouwens van twee kanten komen, want nog volgens de gespecialiseerde media hebben Elton John en David Furnish een 'open relatie'.

Zijn indrukwekkende records en onderscheidingen

Zijn indrukwekkende records en onderscheidingen © Photonews - Dave Thompson

Elton John maakte dertig studioalbums, zeven soundtracks en vier live-albums, waarvan er heel wat goed waren voor goud of platina. Wereldwijd heeft Elton John ondertussen meer dan 300 miljoen platen verkocht. In de Amerikaanse hitlijsten moet hij enkel Elvis Presley en The Beatles laten voor gaan als meest succesvolle artiest.

Zijn best verkopende single is Candle in the Wind, een nummer dat hij oorspronkelijk schreef over Marilyn Monroe en heruitgebracht werd in 1997 nadat hij het live zong tijdens de begrafenis van zijn goede vriendin prinses Diana. Het nummer ging maar liefst 33 miljoen keer over de toonbank en is zo het tweede best verkopende nummer allertijden.

Zijn werk voor de animatiefilm The Lion King werd dan weer de beste verkopende soundtrack van een animatiefilm allertijden. Voor Can You Feel the Love Tonight won hij zelfs een Oscar.

Daarnaast heeft Elton John ook zes Grammy’s, vijf Brit Awards, een Golden Globe en een Tony in zijn prijzenkast staan. Sinds 1975 heeft hij een ster op de Hollywood Walk of Fame en sinds 1994 een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame. In 1998 werd hij geridderd door Queen Elisabeth II voor zijn muzikale verdiensten en zijn jarenlange liefdadigheidswerk.

Rocketman is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Wat je moet weten over Rihanna

Wat je moet weten over Rihanna

Op haar nieuwe, negende album is het vier jaar na de laatste worp Anti nog altijd wachten. Maar Rihanna zat de laatste jaren niet stil: ze acteerde en lanceerde een eigen beauty- en lingerielijn. Op 2

De tien favoriete platen van Sioen

De tien favoriete platen van Sioen

Frederik Sioen is een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap. Als hij niet op tour is met zijn bevriende Zuid-Afrikaanse vrienden voor 'Calling Up Soweto' (de hommage aan 'Graceland' van Paul S

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

In de jaren ’80 introduceerde Gust De Coster de term Belpop: die sloeg op muziek van Belgische pop- en rockgroepen, voornamelijk uit dat decennium. De eighties waren een vruchtbare bodem voor het genr

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino kennen we allemaal: 'Pulp Fiction', 'Inglorious Bastards', 'One upon a time in Hollywood', 'From Dusk till Dawn', ... De man rijgt de fantastisch coole films gewoon aaneen. En hij do

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Donderdag werden de MIA’s, de prijzen van de Vlaamse muziekindustrie, uitgereikt. Angèle werd de grote winnares van de avond met maar liefst vijf MIA’s maar blonk ook uit door haar afwezigheid.De dert

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Valt Nick Cave te herleiden tot tien platen? In het geheel niet. 's Mans oeuvre is zodanig omvangrijk dat hij zelf een team van archivarissen nodig heeft om alles te catalogiseren. Met deze selectie v

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Ook in januari moesten we weer afscheid nemen van heel wat muzikaal talent. Van Lexii Alijai bijvoorbeeld. De naam zegt je misschien niet veel, maar de Amerikaanse rapster was goed bezig om de muziekw

De rode loper van de Grammy Awards

De rode loper van de Grammy Awards

Op de uitreiking van de 62ste Grammy Awards werden Billie Eilish en Lizzo de grote winnaars. De twee straalden op de rode loper, net als Ariana Grande, Dua Lipa en vele anderen. Bekijk hier een select

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Leve het internet! Leve YouTube en leve de creatieve geesten die muziekvideo's uploaden of de artiesten die menen dat hun muziek beter wordt bij gratie van een clipje. Het wereldwijde web onthoudt all

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

Leve Lady Gaga en alle vrouwen die vandaag het mooie weer maken in de rock, pop, dance etc. Give credit where credit is due. Vrouwelijke artiesten worden nog te vaak onderbelicht en te weinig naar waa

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

Sam Vloemans is muzikant, componist, arrangeur en producer. Hij is de drijvende kracht achter muziekcollectief Cargo Mas, naast eerdere projecten zoals zijn eigen band en Bord du Nord.

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

Hoog tijd om een blik te werpen op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten di

Sport in de kijker

Bekijk alles
De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

Met de Omloop Het Nieuwsblad begint op 29 februari het Vlaamse voorjaarsseizoen. De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn wijd en zijd bekend. Ze worden door miljoenen mensen wereldwijd bekeken en behoren

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De groepsfase ligt al twee maanden achter ons, dus is het nu tijd voor de achtste finales in de UEFA Champions League. Zestien ploegen uit vijf landen maken hun opwachting in de race naar de beker met

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Het is weer feest in de NBA, want het All Star Weekend staat voor de deur. Het is editie nummer 69 van de jaarlijkse hoogmis in het Amerikaanse basketbal. Dit jaar nemen - net zoals vorig jaar - Team

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De wintermercato 2020 is er weer één voor de geschiedenisboeken. Het was een transferperiode om duimen en vingers bij af te likken. Zo trokken enkele jonge talenten naar de Europese topploegen en kwam

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

Wie is vertrokken, wie is erbij gekomen? We geven u per club een overzicht van de inkomende en uitgaande transfers. Zo kunt u zelf oordelen wie zich heeft versterkt en wie verzwakt is…

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

De eerste maand van het nieuwe jaar ligt alweer achter ons. En die bracht al een flinke dosis spanning mee in sportland. Dat belooft enkel maar goeds voor februari. Zo begint de UEFA Champions League

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

Het wereldkampioenschap veldrijden staat voor de deur. In het Zwitserse Dübendorf strijden de beste veldrijders van de wereld voor de befaamde regenboogtrui. Grote vraag bij de mannen is: wie klopt Ma

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Het NBA-seizoen draait intussen op volle toeren. Dat wil zeggen dat we een eerste balans kunnen opmaken. Tien zaken die ons opvielen, van de opkomst van de LA Lakers en een verbazingwekkende Luka Donc

Het gala van de Gouden Schoen

Het gala van de Gouden Schoen

Hans Vanaken van Club Brugge heeft voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen op zijn naam geschreven. De middenvelder bleef nipt Dieumerci Mbokani van Antwerp voor, ook al een ex-winnaar. Derde wer

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Het Grand Slam-seizoen opent dit jaar op 20 januari en dat gebeurt naar goede gewoonte met de Australian Open in de Rod Laver Arena. Maar naar welke tennissers (m/v) moeten we uitkijken in 2020?Bekijk

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Op zondag 12 januari 2020 vindt het Belgisch Kampioenschap veldrijden plaats in Antwerpen. Vorig jaar won Toon Aerts dit BK. Hij haalde daarmee zijn eerste Belgische trui als prof binnen. Maar wie zij

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wint een speler van Club Brugge voor de vierde keer op rij de Gouden Schoen, wie wordt de beste Belg in het buitenland, wie wordt verkozen tot beste coach, wie is de doelman van het jaar, wie de belof

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Waarom Torpedo een mijlpaal is in de Vlaamse filmgeschiedenis

Waarom Torpedo een mijlpaal is in de Vlaamse filmgeschiedenis

De film ‘Torpedo’ speelt zich af in het jaar 1943. Een groep Vlaamse rebellen krijgt een geheime opdracht en moet een lading uranium in een gekaapte duikboot van Congo naar Amerika brengen. Het proble

Deze boeken uit de 19de eeuw zijn nog altijd springlevend dankzij de verfilming!

Deze boeken uit de 19de eeuw zijn nog altijd springlevend dankzij de verfilming!

Met Little Women heeft Greta Gerwig het beroemde, gelijknamige boek van Louisa May Alcott (1868) nieuw leven in geblazen.

Deze verleidsters zijn helemaal klaar voor Temptation Island 2020

Deze verleidsters zijn helemaal klaar voor Temptation Island 2020

Geen relatietest zonder verleiding. Deze vurige verleidsters plannen het de mannen wel heel moeilijk te maken op het eiland der verleiding...

Bekijk de beste Césargenomineerde films op Proximus Pickx

Bekijk de beste Césargenomineerde films op Proximus Pickx

Op 28/02 worden de Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen, uitgereikt. Vanaf die dag kan je op Proximus Pickx naar de beste genomineerde films van het festival kijken. Ga in de Op aanvraag-catalo

Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Niets op tv? Dat dacht je maar! Wij selecteerden het beste uit het zendschema!

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Wie zorgt voor de ultieme verleiding in een nieuw seizoen van de ultieme relatietest? Vanaf 28 februari maken deze heren het televisiescherm elke week wat heter. Maak kennis met de acht verleiders die

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Een documentaire is vaak pakkender dan een ‘gewone’ film, omdat het verhaal echt gebeurd is. Een documentaire kan ook een hele nieuwe hoek belichten van een gekend verhaal. Scherp je kennis aan over e

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Wie zegt dat een film per se ontspannend moet zijn? Kies eens voor een film met een goed uitgedokterde plot(twist), raadselachtige mysteries of intriges en laat je uitdagen vanuit je woonkamer. Zo den

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

Nog tot 19 februari bekijk je de beste romantische komedies en feelgoodfilms op Proximus Pickx in de valentijnselectie. Neem een kijkje in de Op aanvraag-catalogus en kies voor ‘Valentijn voor iederee

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Film, documentaire, serie of reality? Er is weer voor elk wat wils op tv de komende dagen. Ontdek hier onze aanraders!

Glamour op de rode loper van de Oscars

Glamour op de rode loper van de Oscars

Op de 92ste editie van de Academy Awards schreef Parasite geschiedenis door als eerste niet-Engelstalige film de prijs voor beste film in de wacht te slepen. De belangrijkste acteerprijzen gingen zoal

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Proximus ePro League : speeldag 12

Proximus ePro League : speeldag 12

De laatste rechte lijn is ingezet. Sommige spelers hebben de droom al een tijdje opgeborgen, maar voor de rest wordt het bibberen tot het bittere eind. De druk neemt per speeldag toe en met nog vier w

Razer en x-kom AGO werken samen aan nieuwe manier van spelerstraining en -ontwikkeling

Razer en x-kom AGO werken samen aan nieuwe manier van spelerstraining en -ontwikkeling

Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, gaat een partnerschap aan met x-kom AGO, een van Polens grootste e-sport-teams. Als onderdeel van de samenwerking zullen de spelers van x-kom AGO w

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-speler “RMPVal”

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-speler “RMPVal”

We zetten onze tocht richting de verschillende spelers in de Proximus ePro League verder. Vandaag trekken we naar Moeskroen om er Valentin “RMPVal” Yzerbyt te ontmoeten. Valentin vertrouwde ons to

Virtueel racen in Porsche Esports Supercup 2020

Virtueel racen in Porsche Esports Supercup 2020

Virtueel racen wordt steeds populairder. Ruim 4.900 simracers namen deel aan de kwalificaties voor de Porsche Esports Supercup 2020. Onder de deelnemers enkele bekende namen uit de 'echte' racerij, zo

RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

Het is nog maar twee weken geleden dat de RIV4L College League opnieuw werd hervat en toch staan sommige scholen al aan de top van het klassement. Dit is het geval voor EPHEC in elke categorie. De

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

Afgelopen weekend vond de 5.1-editie van de LouvardGame plaats in het Stade du Pays de Charleroi voor Rainbow Six Siege en in de Spawn bar in Charleroi voor Call of Duty: Modern Warfare, de nieuwkomer

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

Het nieuwe seizoen van de LouvardGame is van start gegaan met een nieuw format voor het jaar 2020. De eerste manche vond afgelopen weekend plaats. De Belgen van Tenerife Titans eindigden als derde op

Proximus ePro League : speeldag 11

Proximus ePro League : speeldag 11

Het einde van de reguliere competitie is in zicht en wie nu pijnlijk puntenverlies lijdt, kan zijn dromen stilaan beginnen opbergen. Veel wedstrijden om het nog recht te trekken zijn er niet meer, dus

Six Invitational R6S: BDS en Belg rxwd bereiken net niet de finale

Six Invitational R6S: BDS en Belg rxwd bereiken net niet de finale

Hij heeft ons tot de laatste manche laten genieten, maar de droom van de Six Invitational kwam afgelopen zaterdag abrupt ten einde voor de Belg Morgan “rxwd” Pacy. Ondanks de vroege uitschakeling v

Proximus ePro League : speeldag 10

Proximus ePro League : speeldag 10

We kregen enkele serieuze verrassingen voorgeschoteld op speeldag 10. Zo liet leider STVV punten liggen tegen Eupen en kregen zowel Club Brugge als AA Gent een ferme tik te verwerken. De toppers op sp

Wegen van Belg “DRG” en Vitality scheiden

Wegen van Belg “DRG” en Vitality scheiden

De populairste Franse organisatie heeft zojuist het vertrek van een speler aangekondigd, en niet de minste, namelijk de Belg Evan “DRG” Depauw.Vitality ondergaat heel wat verschuivingen. Het team kond

Belgian League: KVM wint eerste keer, Sector One blijft ongeslagen

Belgian League: KVM wint eerste keer, Sector One blijft ongeslagen

Op de vierde speeldag van de Belgian League heeft KVM Esports eindelijk zijn eerste overwinning beet. Sector One gaat door op zijn elan en blijft leider in het klassement. In de eerste wedstrijd va

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.