Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘Bohemian Rhapsody’ vertelt het verhaal van Queen, met Rami Malek in een glansrol als Freddie Mercury. Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Bohemian Rhapsody.

Muzikale biopics zitten in de lift, en het wereldwijde waanzinnige succes van de Queen-film ‘Bohemian Rhapsody’ is daar wellicht niet vreemd aan.

'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Radio Ga Ga'. Queen weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid-benefietconcert in 1985.

In de hoofdrol zie je een schitterende Rami Malek, die voor zijn glansprestatie in deze film terecht een Oscar. Bohemian Rhapsody sleepte in totaal trouwens vier Oscars in de wacht en is een boeiende, goed gemaakte film met leuke visuele vondsten. En de muziek van Queen uiteraard!

Lees hier meer over deze film!

Regie: Bryan Singer
Cast: Rami Malek, Lucy Boynton,Gwilym Lee, Ben Hardy en Tom Hollander.
 
‘Bohemian Rhapsody’ is tot 28 augustus 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.