Bohemian Rhapsody, het niet te missen verhaal van rockgroep Queen

Films | Bohemian Rhapsody, met Rami Malek in een glansrol als Freddie Mercury, vertelt het verhaal van de wereldvermaarde band Queen, en is nu te bekijken via Proximus TV. Wij leggen je haarfijn uit waarom het de moeite loont om deze muzikale achtbaanrit van een film te bekijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eén van de absolute hoogtepunten in de film is de legendarische set van Queen tijdens het liefdadigheidsconcert Live Aid, en de indrukwekkende massa die meeklapt op de tonen van Radio Gaga. Op het podium maakt hoofdrolspeler Rami Malek zich de typische Freddie Mercury-stijl schijnbaar moeiteloos eigen.

Rami Malek zet een ijzersterke Freddie Mercury neer

Malek levert dan ook een glansprestatie af en beheerst zijn personage tot in de details. Hij won er dan ook oververdiend de Oscar voor beste acteur mee. Bohemian Rhapsody was overigens de grote overwinnaar op het gala: ook de prijzen voor montage, geluidsmontage en geluid gingen naar de biopic. Een zegetocht voor een film waarvan de opnames allesbehalve van een leiend dakje liepen: alvorens Malek in beeld kwam, werden heel wat andere namen versleten voor de rol van de Queen-zanger – onder meer Sacha Baron Cohen passeerde de revue – en het zat er regelmatig bovenarms op tussen de hoofdrolspeler en regisseur Bryan Singer, die in de laatste rechte lijn wegens wangedrag werd ontslagen en vervangen door Dexter Fletcher.

Muziek

Her en der weerklonk de kritiek dat Bohemian Rhapsody meer een promovideo voor Queen is, dan een accuraat portret van een uniek zanger, maar dat kon de pret aan de bioscoopkassa niet drukken: de film werd een weergaloos succes. De muziek van Queen speelt uiteraard een cruciale rol in de film, en is naast Rami Malek nog een andere goede reden waarom fans van Queen ‘m zeker moeten gaan bekijken. Wanneer je Malek ziet zingen, is het net Freddie: dat heeft de productieploeg te danken aan Mercury-imitator Marc Martel, die alles inzong.
 

Meer dan songs alleen

De film schetst een duidelijk beeld van wie Freddie Mercury was en wat hij betekend heeft voor de muziekindustrie. De nadruk ligt uiteraard op de discografie van de band, maar ook de persoonlijkheid van Farrokh Bulsara (de echte naam van Freddie Mercury), zijn beslommeringen en zijn liefdesleven komen aan bod.

Intrigerend verhaal

Bohemian Rhapsody geeft een divers beeld van de historie van de band: van het woelige begin over pieken en dalen naar het wereldsucces en het gedenkwaardige optreden tijdens Live Aid: het komt allemaal aan bod. De kijker ontdekt hoe de hits Bohemian Rhapsody en We Will Rock You ontstonden en krijgt een inkijkje in Freddie’s privéleven en zijn – soms fragiele – persoonlijkheid. Het is een fascinerend portret geworden van één van de populairste bands ooit.

Bohemian Rhapsody van Bryan Singer met Rami Malek, Ben Hardy en Gwilym Lee is nu beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top