Deze populaire tv-acteurs konden nooit doorbreken op het witte doek

Series | Game of Thrones zit erop en dat betekent ook dat er voor hoofdrolspelers Emilia Clarke, Kit Harington en Sophie Turner een nieuw hoofdstuk aanbreekt. Zullen ze hun populariteit kunnen verzilveren en uitgroeien tot filmsterren?

Will Smith en George Clooney bewezen al dat het kan, maar er zijn ook genoeg voorbeelden van tv-sterren die het niet maakten op het witte doek. Wij zetten er tien op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Courteney Cox

Tien seizoenen lang was Friends de populairste sitcom ter wereld, maar van de zes hoofdrolspelers kon enkele Jennifer Aniston nadien een carrière uitbouwen als filmster. Terwijl ze de rol van Monica in Friends vertolkte, was Courteney Cox wel nog te zien in de Scream-filmreeks, maar nadien bleef een carrière op het witte doek uit. Op tv volgde wel nog succes met de dramareeks Dirt over een tabloidblad en de comedy Cougar Town.

Na enkele mislukte pilots waarin ze te zien was, lijkt ze zich de laatste tijd te concentreren op haar werk als tv-producer.

Jon Hamm

Jon Hamm was al een dertiger toen hij doorbrak dankzij zijn rol van reclameman Don Draper in Mad Men. Voor zijn rol in de serie, die uiteindelijk zeven seizoenen lang zou lopen, won hij twee Golden Globes en een Emmy Award. Tussendoor speelde hij ook enkele filmrollen, maar nooit in de hoofdrol. Naar eigen zeggen weigerde heel wat rollen omdat ze te veel aanleunden bij zijn personage van Don Draper.

Sinds het einde van Mad Men dook hij onder andere op in Keeping Up with the Joneses, Baby Driver en Bad Times at the El Royale, maar een echte filmster is hij voorlopig niet.

Patrick Dempsey

In de jaren tachtig was hij al te zien in enkele tienerkomedies en in 2002 scoorde hij met Sweet Home Alabama, maar iedereen kent Patrick Dempsey vooral als McDreamy ofwel Derek Shepherd uit Grey’s Anatomy. De ziekenhuisserie bracht hem naar de top van meest verdienende acteurs, leverde hem twee nominaties op voor de Golden Globes en drie People’s Choice Awards. Die status kon hij bij zijn vertrek uit de serie na elf seizoenen niet bevestigen op het witte doek.

Na zijn nominatie voor de Razzies voor zijn rol in Transformers: Dark of the Moon was hij enkel nog te zien in Bridget Jones’s Baby. Dit najaar zal hij zijn opwachting maken in de Italiaanse serie Devils naast onder andere Alessandro Borghi en Lars Mikkelsen.

Alexis Bledel

Alexis Bledel zagen we groot worden op het kleine scherm als Rory in het komische drama Gilmore Girls. Tussendoor zagen we haar op het witte doek in de tienerklassieker The Sisterhood of the Traveling Pants.

Na het einde van Gilmore Girls in 2007 raakte ze niet verder dan enkele weinig populaire romcoms. Dan heeft ze op tv meer succes! Na een terugkerende bijrol in Mad Men volgde de comeback van Gilmore Girls op Netflix en vooral de felgesmaakte serie The Handmaid’s Tale. Misschien dat Hollywood haar na haar Emmy Award voor haar rol van Ofglen wel serieus zal nemen?

Het derde seizoen van The Handmaid’s Tale is nu te bekijken met Movies & Series van Proximus Pickx.

Matthew Fox

Matthew Fox brak door dankzij het tienerdrama Party of Five maar staat vooral in ons geheugen gegrift dankzij zijn rol van de getormenteerde dokter Jack Shephard in het mysterieuze Lost. De serie liep zes seizoenen vanaf 2004, hoewel tegen het einde al heel wat fans waren afgehaakt. Zijn rol leverde Fox nominaties op voor de Golden Globes en Emmy Awards.

Na Lost verklaarde hij klaar te zijn met televisie, maar grote filmrollen leverde hem dat niet op. Zijn laatste wapenfeit dateert al uit 2015, met de weinig succesvolle horrorwestern Bone Tomahawk.

Michael C. Hall

Michael C. Hall is zonder twijfel een van de beste televisieacteurs van de laatste twintig jaar. Eerst schitterde hij vijf seizoenen lang als David Fisher in het HBO-drama Six Feet Under, wat hem nominaties opleverde op de Screen Actors Guild Awards en de Emmy Awards. In 2006 kreeg hij dan de hoofdrol in het misdaaddrama Dexter, waarin hij een forensisch onderzoeker/seriemoordenaar neerzet. De rol leverde hem vijf nominaties op voor de Emmy Awards en één Golden Globe op vijf nominaties.

Sinds het einde van de reeks in 2013 dook Hall wel op in enkele films, maar zonder veel succes. In 2018 kreeg hij de hoofdrol in de Netflix original Safe.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus bij je Proximus pack!

Leighton Meester

Samen met Blake Lively was ze dé ster uit het tienerdrama Gossip Girl als Blair Waldorf, maar hoewel we haar collega ondertussen terug zagen op het witte doek, is er nauwelijks een spoor van Meester. Wat ze dan wel deed sinds het einde van de reeks in 2012? Ze maakte haar debuut op Broadway en bracht in 2014 haar debuutalbum uit. Ook werkte ze als model voor onder andere Jimmy Choo en Vera Wang. Sinds vorig jaar is ze te zien in de ABC sitcom Single Parents.

Aaron Paul

Aaron Paul ging al jaren van het ene kleine rolletje naar het andere toen hij doorbrak dankzij zijn bijrol in Breaking Bad. Ook daar zou zijn personage Jesse Pinkman oorspronkelijk seizoen één niet overleven, maar daar besliste zijn populariteit uiteindelijk anders over. Breaking Bad zou uiteindelijk vijf seizoenen lopen en Aaron Paul won voor zijn rol drie Emmy Awards op vijf nominaties.

Sinds het einde van Breaking Bad in 2013 was Paul wel nog te zien in het succesvolle Need for Speed, maar verder succes op het witte doek bleef uit. Wel sprak hij een van de stemmen in voor de animatiereeks voor volwassenen BoJack Horseman, te zien op Netflix. Volgend jaar zal hij opduiken in het derde seizoen van de populaire HBO-reeks Westworld.

Emily VanCamp

Na rollen in de dramareeksen Everwood en Brothers & Sisters schudde Emily VanCamp haar imago van girl-next-door van zich af met de hoofdrol in Revenge. Vier seizoenen lang speelde ze daarin Emily Thore, die terugkeert naar The Hamptons om wraak te nemen op iedereen die haar familie kwaad heeft gedaan. De rol leverde haar twee nominaties op voor de Teen Choice Awards.

Sinds het einde van de reeks in 2015 dook ze op in twee onafhankelijke films én met een kleine rol in de Captain America franchise. Die levert haar volgend jaar ook een rol op in de spin-offserie van Marvel, The Falcon and the Winter Soldier. Ook haar ander werk situeert zich op het kleine scherm, met een rol in het medisch drama The Resident.

Tom Selleck

Eentje uit de oude doos om af te sluiten, want ook dé ster uit de waanzinnig populaire reeks Magnum, P.I. uit de jaren tachtig werd nooit een volwaardige Hollywoodster. Tom Selleck was maar liefst acht seizoenen lang te zien als privédetective Thomas Magnum. Nog in de jaren tachtig scoorde hij met de komedie 3 Men and a Baby, maar verder bleven de successen op het witte doek uit.

Met een terugkerende rol in Friends eind jaren negentig werkte hij zich terug in de kijker en sinds 2005 draaide hij negen tv-films als politiedetective Jesse Stone, naar de gelijknamige boekenreeks. Sinds 2010 is hij te zien als commissaris in de politiereeks Blue Bloods, waarvan dit najaar het tiende seizoen zal te zien zijn bij CBS.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top