Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Films | Live-actionfilms zijn de laatste maanden niet meer weg te denken uit de cinemazalen. De techniek gebruikt fotografie in plaats van animatie. Vaak gaat het om een remake van originele animatiefilms, maar ook om actiefilms waarin mensen naast fictieve wezens spelen. Het mag dan ook niet verbazen dat Walt Disney een kei is in het maken van live action movies. Onze favoriete sprookjesfiguren en pluizige beestjes komen tot leven en ‘spelen’ zij aan zij naast echte acteurs. Maar ook actiefilms en superhelden krijgen een nieuwe dimensie dankzij live action.

Door MF

Deel dit nieuws

Malificent

Met deze live-actionfilm heeft Disney een nieuwe invalshoek gekozen voor het populaire sprookje van Doornroosje. Malificent is de Engelstalige naam voor Malafide of de vrouwelijke slechterik die het prinsesje vervloekt. In de film zien we hoe Malafide, gespeeld door Angelina Jolie, haar redenen heeft om kwaadaardig te worden en leren we het verhaal achter de slechterik kennen. We kijken al uit naar het vervolg, dat vanaf oktober 2019 in de filmzalen te zien zal zijn. 

Dumbo

Dumbo of Dombo komt tot leven in de live action movie van Disney. In deze remake zijn de kinderen van de circusdirecteur de beste vrienden van het kleine olifantje met de gigantische oren, in de plaats van de pratende vogels en muis in het originele verhaal. De kinderen ontdekken dat hij kan vliegen en moedigen hem aan om te geloven in zijn talent. Wanneer zijn mama wordt meegenomen, zullen de kinderen er aan de zijde van Dumbo alles aan doen om hen weer samen te brengen.

Bekijk deze gloednieuwe live-actionfilm nog tot 03/11/2019 via Proximus Pickx On Demand. 

Beauty & the Beast

Een prachtige dorpsmeid en een afgrijselijk vervloekt beest, een combinatie die wel degelijk werkt. In de live action is het beest gruwelijker, hariger en tegelijk een tikkeltje menselijker dan in de tekenfilms. En laten we zeker niet vergeten hoe het sprekende meubilair in de film net écht lijkt! Je zou warempel zelf in een vervloekt kasteel willen leven, zo magisch is de film.  

Aladdin

Aladdin, een ordinaire dief, wordt verliefd op prinses Jasmine van Agrabah. Maar om met haar te kunnen trouwen, moet hij ook een prins zijn. Daarvoor vraagt hij hulp aan de magische geest uit de lamp. Maar de prinses is niet meteen onder de indruk en er zijn kapers op de kust om de krachtige lamp te stelen. Leuk weetje: Disney heeft gretig gebruik gemaakt van de nieuwe live-actionversie van het sprookje om het verhaal aan te passen aan de moderne tijden. In de plaats van een gewone prinses, is Jasmine nu de troonopvolger. Meer vrouwen aan de macht, dat kunnen we alleen maar aanmoedigen! 

Jungle Book

Een van de meest geslaagde live action movies waarbij de interactie tussen mens en dier in fantastische effecten naar voren komt. Daarnaast is de prachtige, overdadige jungle waarin mensenjong Mowgli opgroeit indrukwekkend echt. We zien ook onze favoriete beer, Baloe, en de beschermende panter, Bagheera, tot leven komen. Ze leren Mowgli de wetten van de natuur, waarbij hij kennis maakt met alle dieren van het dierenrijk. De ene verwelkomt de ‘indringer’ al wat hartelijker dan de andere. 

Alice Through the Looking Glass

Altijd al deel willen uitmaken van de geschifte en kleurrijke wereld van 'Alice in Wonderland'? In de live action movie met Johnny Depp, Anne Hathaway en Mia Wasikowska beland je van het ene avontuur in het andere. De echte wereld denkt dat Alice aan hysterie lijdt wanneer ze vertelt over haar eerste trip naar Wonderland (zoals te zien in de gelijknamige eerste live action film). Dokters willen haar genezen, maar Alice duikt Wonderland in om haar oude vrienden opnieuw op te zoeken en te helpen.  

X-Men: Days Of Future Past

Het grote voordeel van live action voor actiefilms? De gevechten kunnen nog flitsender, nog luider en nog gevaarlijker in beeld gebracht worden. In 'X-Men: Days Of Future Past' nemen onder andere Wolverine (Hugh Jackman), Mystique (Jennifer Lawrence) en Professor X (Patrick Stewart) het op tegen de Trask, die alle mutanten wil vernietigen. Dankzij de live-actioneffecten zien de mutanten er behoorlijk realistisch uit en kunnen ze zo het scherm uitstappen om onze wereld te redden of te vernietigen.

Deze film kan je bekijken tot 20/04/2020 op Proximus Pickx. 

Captain Marvel

Brie Larson speelt Captain Marvel in de gelijknamige actiefilm. Haar buitenaardse, energetische krachten maken haar een van de beste vechters van de Starforce, een groep van superhelden. Samen met Fury (Samuel L. Jackson) reist ze naar verschillende planeten, die episch in beeld worden gebracht dankzij de live-actiontechnieken.

Bekijk deze spectaculaire film nog tot 13/10/2019 via Proximus Pickx On Demand. 

Logan

In de tiende 'X-Men' draait alles rond de toekomst van de superhelden. Door een virus op aarde worden er bijna geen mutanten meer geboren. Maar Wolverine ontmoet Laura, een meisje met dezelfde krachten als hij. Samen gaan ze op zoek naar de reden van het virus en slachten ze de slechteriken af.

Bekijk de laatste Wolverine-film via Proximus Pickx On Demand, nog beschikbaar tot 02/02/2020. 

Bumblebee

Bumblebee is een gele Volkswagen Kever die kan transformeren in een robot. De film is dus een spin-off van de Transformer-films. Dat live action daar goed van pas komt, zal je waarschijnlijk niet verbazen. Het autootje vecht samen met zijn baasje/bestuurder Charlie, gespeeld door Hailee Steinfeld, tegen de kwaadaardige mensen die zijn soort willen vernietigen.

Bekijk deze spin-off via Proximus Pickx nog tot 02/09/2019. 

Nog meer live action

Meer live action movies op je scherm om je onder te dompelen in de wereld van actie en fantastische wezens? Kijk via Proximus Pickx On Demand naar de volgende films:

Alita Battle Angel (beschikbaar van 05/08/2019 tot 08/02/2020)
Deadpool (beschikbaar tot 16/09/2019)
Aquaman (beschikbaar 18/10/2019)
Assassin’s Creed (game) (beschikbaar tot 11/12/2019)
Atomic Blond (beschikbaar tot 14/08/2020)
X-Men (beschikbaar tot 20/04/2020)
X-men: Apocalpyse (beschikbaar tot 20/04/2020)
The Dark Knight Rises (beschikbaar tot 02/07/2020)
The Wolverine (beschikbaar tot 20/04/2020)
Transformers: The Last Knight (beschikbaar tot 02/05/2020)
Hellboy (beschikbaar van 08/08/2019 tot 09/02/2020)
Hellboy II: The Golden Army (beschikbaar tot 16/04/2020)
Godzilla (beschikbaar tot 06/02/2020) 
Kingsmen: The Secret Service (beschikbaar tot 09/02/2020).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top