De week in showbizzland

Films | Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het VRT-programma Sorry Voor Alles, dat vorig jaar een International Emmy won, blijkt een succesvol exportproduct. Na een Nederlandse versie van het programma met Adriaan Van den Hoof, pakt ook ZDF uit met het format, dat in Duitsland Sorry Für Alles zal heten. Het concept is nagenoeg hetzelfde: de kandidaten worden een maand lang beetgenomen door familie en vrienden. Het enige verschil is het feit dat in elke aflevering twee kandidaten om de tuin zullen worden geleid. Steven Gätjen is de presentator.

Tom Coninx doet zijn zegje na aftocht bij VTM: ‘Een financiële kwestie en de bazen waren bezig met politieke spelletjes’

Een tijd geleden verdween sportanker Tom Coninx plots geruisloos van het VTM-scherm. In Humo vertelt Tom dat hij te duur was voor de commerciële omroep: ‘Het was een financiële kwestie. Toen VTM het voetbalcontract en een deel van de Champions League kwijtraakte, dacht ik meteen: dat gaat hier niet lang meer duren. Dan gaan ze natuurlijk na wie er het duurste is. Zo is dat nu eenmaal. Nu, ik was niet blij met hoe alles verlopen is. Ik heb zeven jaar bij VTM gewerkt, heb er meer dan duizend live-uitzendingen gepresenteerd, ik had wel een bedankje verwacht. Maar de bazen waren er bezig met politieke spelletjes en 'power trips'. Toen ik voelde dat ze me probeerden te manipuleren, wilde daar niet aan meedoen’, sprak de sportjournalist. Verder noemt hij de sportwereld oppervlakkig.

DJ KitKat krijgt forse kritiek te slikken

Kat Kerkhofs maakte op Rock Werchter haar draaitafeldebuut als DJ KitKat, en dat beviel haar wel. Vanaf nu is de jongedame te boeken voor evenementen. Je moet als organisator wel 5 000 euro veil hebben voor een set van een uur. Met twee danseressen erbij komt daar 500 euro bovenop. DJ KitKat draait een mix van urban, dance, r&b, stevige rock en Vlaamse klassiekers. ‘Ik doe niet aan hokjesdenken, dus ook niet in de muziek. Alles kan en mag, als de mensen zich maar amuseren’, zo citeert Het Nieuwsblad haar.

Er kwam meteen forse kritiek uit de dj-wereld: ‘Clowns in het circus en voetballers op het veld ... schoenmaker blijf bij uw leest’, schreef Pat Krimson op Facebook. Ook Noonah Eze, die op StuBru plaatjes draait onder het pseudoniem Black Mamba, spaart de roede niet: ‘Op Rock Werchter hebben Kat Kerkhofs en Dries Mertens een mix opgezet en gedaan alsof ze live mixten. Door te faken, lijkt het alsof je lacht met de dj’s die er wel hun werk insteken’, vertelde ze in een interview met De Morgen.

Binnenkort een nieuw seizoen van De Pfaffs?

Carmen en Jean-Marie Pfaff vieren hun vijfenveertigste huwelijksverjaardag, en daarom trokken ze naar het eiland Kos om even weg te zijn van de Vlaamse drukte. In Dag Allemaal liet El Simpàtico optekenen dat er misschien wel een nieuw seizoen komt van De Pfaffs, de docusoap over de belevenissen van de familie. We denken na over een vervolg, maar het is nog een jaar of twee, drie te vroeg. De kleinkinderen moeten eerst door hun middelbare school zijn. Ook moeten er nog wat dingen geregeld worden, zoals de contracten’, aldus de ex-doelman.

Flamingo Bar van Tanja Dexters definitief gesloten

De Flamingo Bar, de Antwerpse drankgelegenheid van Tanja Dexters, is al sinds begin juli dicht, en dat zal zo blijven. ‘De bar is gesloten wegens stopzetting, maar van een faillissement is geen sprake’, benadrukt men bij de stad Antwerpen. Vorig jaar opende de zaak de deuren, maar het liep al snel mis: er werd sterke drank geserveerd terwijl de drankvergunning niet in orde was, en dus liet de politie de tent sluiten. Ook Tanja’s zakenpartner bleek het één en ander op zijn kerfstok te hebben: hij grossierde in rijverboden en droeg een tijdje een elektronische enkelband. Bovendien had hij al 22 faillissementen achter de rug.

Mogelijk metamorfose voor cast De Buurtpolitie

Enkele gezichten uit De Buurtpolitie zijn niet te spreken over het feit dat verschillende gevestigde waarden uit de scripted realityreeks te horen hebben gekregen dat er voor hen binnenkort wellicht geen hoofdrol meer is weggelegd. Dat konden ze opmaken uit een persbericht van VTM. Het gaat om Charlotte De Groof, Henri Serroeyen, Johan Kalifa Bals, Dorien Reynaert, Souliman De Croock en Tim Ost. ‘Wij weten wat er in het persbericht staat maar meer ook niet. Nu lijkt het voor de fans alsof wij zelf de beslissing hebben genomen om te stoppen maar voor alle duidelijkheid: wij wilden dit zelf echt niet’, legde Henri Serroeyen uit in een interview met Dag Allemaal.

Eurosongfestival zal plaatsvinden in Maastricht of Rotterdam

Er zijn nog maar twee steden in de running voor de organisatie van het Eurosongfestival: Maastricht en Rotterdam. De twee plaatsen werden geselecteerd uit vijf kandidaturen. Zopas vielen Arnhem, ’s-Hertogenbosch en Utrecht af. Er werd rekening gehouden met locaties, technische mogelijkheden en zaalcapaciteit. Het is ook zo dat er in beide steden bereidheid bestaat om flink te dokken voor de organisatie van het liedjesfestijn, waarvan de afgelopen editie door Duncan Laurence werd gewonnen, met het nummer Arcade.


Fabrizio uit Temptation Island legt zich toe op rapcarrière

Fabrizio uit Temptation Island mikt op een rapcarrière. Dat maakte hij bekend op Instagram Stories. Hij pakte ook al uit met een fragment uit een nummer, Kleine Jongen, over een moeilijke periode uit zijn jeugd. De Temptation-verleider wil de track voor het einde van de zomer uitbrengen. De laatste tijd komt Fabrizio regelmatig in het nieuws met escapades in Temptation Island VIPS, een spin-off van Temptation Island die te zien is op het Nederlandse betaalkanaal Videoland.
 

Volgt een vrouw Daniel Craig op als 007?

The Daily Mail pakte uit met het gerucht dat James Bond met pensioen gaat in de volgende, nog titelloze Bondfilm. Hij zou zijn 007-nummer doorgeven aan Nomi, een vrouw. Dat is een rol van actrice Lashana Lynch, die ook te zien was in Captain Marvel. De productieploeg doet er voorlopig het zwijgen toe.

Lees ook: Gaat James Bond met pensioen?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top