Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Films | Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een flinke portie drama, actie, avontuur, fantasy en een documentaire over de meest legendarische 24 uur van vorige eeuw ... voor elk wat wils dus. De avonden zijn weer wat frisser, dus installeer je met een koel drankje voor je tv en geniet van de film.

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

Birds of Passage (Pájaros de Verano)

'Pájaros de Verano' ofte 'Birds Of Passage' is een visueel verbluffend en meer dan eens verrassend waargebeurd verhaal dat de opkomst van de Colombiaanse drugsbusiness in kaart brengt, lang voor de beruchte drugsbaronnen à la Escobar. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een inheemse clan (de Wayuu) die zich een hoop miserie op de hals haalt. Door een artistieke visie te combineren met een antropologische meerwaarde belicht de film een absoluut verfrissende kijk op een vertrouwd genre.

De Wayuu leven in Guajira, één van de betere regio's in Noord Colombia. Ze leven er op gespannen voet met de Alijuna (de buitenstaanders van de 'beschaafde' wereld). Ze respecteren de opgelegde grenzen en wetten voor geen haar. Spilfiguur van de film is de beenharde matriarch Ursula Pushaina, die letterlijk alles over heeft voor het welzijn van haar familie. Raphayet is een hoogmoedige jongeman die met een dochter van Ursula wenst te trouwen. Om haar bruidschat te betalen helpt hij een koppel hippies aan een aanzienlijke dosis marihuana, en zo gaat de bal aan het rollen. Wat begint als easy money, mondt al snel uit in lucratieve zaakjes en verregaande misdaad, met alle gevolgen van dien.

Drama van Ciro Guerra & Cristina Gallego, met Carmiña Martínez, José Acosta en Natalia Reyes

Birds of Passage
is vanaf 10 juli beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Mary Queen of Scots

Mary Queen of Scots is een herinterpretatie van de turbulente relatie tussen Queen Elizabeth I en Mary Stuart, met in de hoofdrollen respectievelijk Margot Robbie en Saoirse Ronan. Op haar zestiende werd Mary Stuart koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland om er haar troon op te eisen. De terugkeer van de Stuart-erfgenaam maakt enkele slapende honden wakker en al snel scharen ook de Engelse katholieken zich achter haar als hun rechtmatige koningin. De protestanten verkiezen dan weer haar nicht koningin Elizabeth.

De twee vrouwen worden geportretteerd als soulmates, verbonden door hun uitzonderlijke machtsposities. Maar in de mannenwereld aan het hof van een 16de-eeuwse koningin, en omringd door verraderlijke adviseurs moeten zowel Mary en Elizabeth zich keer op keer bewijzen, als vrouw en als staatshoofd. Wanneer Mary voorstelt om samen in harmonie te regeren over protestants Engeland en katholiek Schotland, lanceren de ellendige mannen hun intriges. We weten allemaal hoe het met haar afloopt.

Maar Elizabeth is niet veel beter af. Margot Robbie is magnifiek als de tragische Virgin Queen, die evolueert van beeldschone, jonge en hoopvolle koningin tot een verweerde vorst die wordt geregeerd door wantrouwen en steeds verder verdwijnt achter een masker van witte schmink.

Historisch drama van Josie Rourke, met Saoirse Ronan, Margot Robbie en Jack Lowden

Mary Queen of Scots
is vanaf 10 juli beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Margot Robbie : van soapsterretje tot koningin

De zomer van '69

De documentaire 'De zomer van '69' maakt een reconstructie van de meest legendarische 24 uur van de vorige eeuw en zoomt ook in op andere grote gebeurtenissen van dat jaar.

Het is op 20 juli 2019 exact 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn allereerste Ronde van Frankrijk won. Het was toen 30 jaar geleden dat er nog eens een Belg, Sylvère Maes, hem dat voorgedaan had. Een andere straffe prestatie van 20 juli 1969: Neil Armstrong zette met Apollo 11 als eerste mens voet op de maan.

Maar ook op andere dagen was 1969 een wonderjaar. Zowel op sportief als op muzikaal vlak, zowel in België als wereldwijd. Het was het jaar van Woodstock Three days of peace and music, de Bed-in van John Lennon en Yoko Ono in de Hilton van Amsterdam, de eerste vlucht van de Concorde, en het allerlaatste publieke optreden van de Beatles op het dak van de Apple Records Studio. Tot slot werd in 1969 in België de BTW ingevoerd en opende Koning Boudewijn plechtig de Kennedytunnel in Antwerpen.

De zomer van '69 brengt de verhalen van 1969 via exclusieve getuigenissen en anekdotes en maakt gebruik van authentieke geluids- en beeldfragmenten.

De documentaire 'De zomer van '69' is een coproductie van Proximus, Lonely Alien Watertower TV Productions en Eén en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Patrick Cornillie.

De zomer van '69 is vanaf 12 juli beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Win tickets voor de avant-première van de docu "De Zomer van '69"
Documentaire "De zomer van '69" over de meest legendarische 24 uur van vorige eeuw te volgen bij Proximus

Captain Marvel

Het jaar 1990. Er is een galactische oorlog gaande tussen twee buitenaardse rassen. Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, is een vrouw met superkrachten die na lange tijd terugkeert naar de aarde. Daar herinnert ze zich zaken uit haar verleden die bij haar vragen oproepen. Intussen neemt ze het samen met haar bondgenoten op tegen de Skrulls, die de gave hebben om van gedaante te veranderen en die onder leiding staan van Talos. Weet één van de meest krachtige superhelden van het universum de vijand te stoppen?

Fantasyfilm van Anna Boden en Ryan Fleck, met Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law en Ben Mendelsohn

Captain Marvel
is vanaf 12 juli beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Captain Marvel: girlpower met een vleugje nostalgie


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top