Margot Robbie : van soapsterretje tot koningin

De 29-jarige Australisch actrice Margot Robbie begon ooit als soapsterretje, maar intussen mag ze zich zeker tot de leading ladies van Hollywood rekenen. Momenteel speelt ze de pannen van het dak als de meedogenloze virgin queen Elizabeth I in het historische drama 'Mary Queen of Scots' (nu in de zalen), tegenover de Ierse Saoirse Ronan als de katholieke Schotse koningin Mary. Later dit jaar komt Quentin Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood' uit, en daarin kaapte ze ook al de hoofdrol weg. Intussen staan er nog heel wat films in de steigers, en haar agenda raakt steeds voller en voller. Een terugblik op haar carrière...
Margot Robbie : van soapsterretje tot koningin © IMDb

De Australische actrice groeide samen met haar zus en twee broers op in een boerderij in Queensland. Ze werd opgevoed door haar alleenstaande moeder en heeft naar verluidt weinig contact met haar vader. Ze studeerde drama op school en verhuisde op zeventienjarige leeftijd naar Melbourne om te werken aan een acteercarrière.

Soapsterretje

Soapsterretje © Network Ten

Op achttienjarige leeftijd deed Robbie haar intrede als Donna Freedman in de bekende Australische soapserie 'Neighbours'.

In interviews vertelde de actrice dat ze auditie gedaan had voor de rol, maar er niet veel van verwachtte. Ze vertrok dus samen met haar vriend op wintersportvakantie naar Canada, maar moest na twee dagen terugkeren omdat ze de rol had en meteen moest beginnen te filmen.

Oorspronkelijk was haar personage een gastrol, maar kort na haar debuut in de serie werd ze een deel van de vaste cast. Ze speelde de rol van Donna Freedman drie jaar, van 2008 tot 2011, tot ze naar Los Angeles verhuisde om daar haar acteercarrière verder te zetten. De tijd die ze niet op de set van 'Neighbours' spendeerde, volgde ze spraaklessen om haar Amerikaanse accent te perfectioneren. Ze ambieerde dus duidelijk al heel vroeg een carrière in Hollywood.

Pan Am (2011-2012)

Pan Am (2011-2012) © IMDb

Toen ze in 2011 in Los Angeles aankwam deed ze auditie voor de nieuwe Charlie's Angels-serie. De producers zagen haar echter eerder voor een rol in ABC-serie 'Pan Am', die ook bij ons te zien was. Ze speelde hierin de rol van nieuwbakken stewardess Laura Cameron, aan de zijde van Cristina Ricci.

Pan Am werd ondanks goede kritieken afgevoerd na één seizoen, maar gaf Margot Robbie wel de kans opgemerkt te worden in Hollywood.

Foto : v.l.n.r.: Christina Ricci, Kelli Garner, Karine Vanasse en Margot Robbie

The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street (2013) © IMDb

Haar eerste grote succes kwam een jaar later, toen ze naast Leonardo DiCapro verscheen in Martin Scorsese's 'The Wolf of Wall Street'. Ze speelde daarin de rol van Naomi Lapaglia, de vriendin van Jordan Belfort (gespeeld door DiCaprio).

Eind jaren 80. Jordan Belfort is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff is daarbij zijn zakenpartner. Samen gooien ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.

Naar verluidt wist Margot Robbie de rol tijdens de eerste meeting met Scorsese en DiCaprio te bemachtigen, toen ze haar tegenspeler tijdens de auditie een klap verkocht in plaats van hem te zoenen. Een staaltje improvisatie dat haar een doorbraakrol bezorgde in Hollywood!

'The Wolf of Wall Street' kreeg vijf Oscarnominaties, onder meer voor Beste Film. Margot kreeg voor haar rol een nominatie voor de MTV Movie Awards.

'The Wolf of Wall Street' is nu beschikbaar op beschikbaar op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze film rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Suite Française (2014)

Suite Française (2014) © IMDb

In 2014 zien we Margot Robbie in 'Suite française', een romantisch oorlogsdrama van Saul Dibb. In de cast zitten tal van grote namen zoals Michelle Williams, Kristin Scott Thomas en Matthias Schoenaerts.

Lucille Angelier (Michelle Williams) ziet bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog haar man vertrekken naar het front. Eigenlijk heeft ze nooit van hem gehouden. Zij blijft achter met haar schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) en brengt haar tijd door met piano spelen. Maar wanneer ze verplicht worden een Duitse officier (Matthias Schoenaerts) te huisvesten, een man genaamd Bruno von Falk, die in zijn vroegere burgerleven componist blijkt geweest te zijn, voelt ze zich al vlug tot de man aangetrokken.

Tijdens het draaien van deze film ontmoet Margot overigens de man van haar leven: assistent director Tom Ackerley. Het paar trouwde in december 2016 in het Australische Byron Bay.

'Suite Française' is nu beschikbaar op beschikbaar op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze film rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Z for Zachariah (2015)

Z for Zachariah (2015) © IMDb

In 2015 speelde Margot Robbie een hoofdrol in 'Z for Zachariah', een post-apocalyptische film van regisseur Craig Zobel, bekend van 'Compliance' (2012).

Robbie speelt Ann Burden, die na een verwoestende nucleaire ramp in de veronderstelling is dat ze de enige overlevende is van het menselijke ras, totdat ze de zwaargewonde wetenschapper Loomis (Chiwetel Ejiofor) ontmoet. Ze besluit hem te verzorgen en de twee krijgen gevoelens voor elkaar. Hun relatie komt echter op gespannen voet te staan wanneer Caleb (Chris Pine), een andere overlevende, verschijnt. Caleb is jonger, fitter en sterker dan Loomis. Wat volgt is een strijd tussen beide mannen om het hart van de laatste vrouw op aarde, waarbij hun ware aard naar boven zal komen.

De film werd geselecteerd voor het Sundance Film Festival.

The Legend of Tarzan (2016)

The Legend of Tarzan (2016) © IMDb

Voor 'The Legend of Tarzan', een nieuw verhaal gebaseerd op het beroemde personage van Edgar Rice Burroughs, was regisseur David Yates op zoek naar een sterke actrice voor de rol van Jane. Hij koos voor Margot Robbie, die over haal rol zei: "Mijn eerste reactie was: dit is niets voor mij. Ik wilde geen zwakke vrouw spelen. Maar dan las ik het script, en het voelde episch, en groots en magisch. Zo'n film had ik nog nooit gedaan."

Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan (Skarsgård) de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane (Robbie) aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom (Waltz). Maar diegenen achter dit moorddadige plot hebben geen idee wat ze te wachten staat.

In deze romantische avonturenfilm zien we haar aan de zijde van Alexander Skarsgård, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson en John Hurt.

5 redenen om The Legend of Tarzan te bekijken

Suicide Squad (2016)

Suicide Squad (2016) © IMDb

In 2016 tekende ze voor de rol van Harley Quinn in 'Suicide Squad', een productie van DC Comics en Warner Bros, geregisseerd door David Ayer. Aan haar zijde: Will Smith, Jared Leto, Viola Davis, David Harbour, Common, James McGowan, James McGowan en Scott Eastwood.

De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.

De film kreeg slechte reviews, maar was een succes aan de box-office en krijgt in 2021 zelfs een vervolg, waarin Robbie opnieuw zal aantreden als Harley Quinn. Daarnaast heeft de actrice naar verluidt ook getekend voor drie afgeleide films van Suicide Squad: twee films rond haar personage, en Gotham City Sirens, over vrouwelijke superschurken die de handen in elkaar slaan en een team vormen.
 
In datzelfde jaar werkte Margot Robbie ook met regisseurs Glenn Ficarra en John Requa aan 'Whiskey Tango Foxtrot'. Bij de cast zie je verder onder meer Tina Fey en Martin Freeman.

5 redenen om Suicide Squad te bekijken

I, Tonya (2017)

I, Tonya (2017) © IMDb

Haar eerste Oscarnominatie kreeg Margot Robbie onlangs voor haar schitterende prestatie in 'I, Tonya', een film van Craig Gillespie.

Robbie speelt in deze biopic de titelrol van Tonya Harding, een kunstschaatser in de jaren 90 die opviel door haar kunde, maar haar 'white trash' afkomst tegen had. Ze werd wereldnieuws toen haar grote rivale Nancy Kerrigan in de aanloop naar de Olympische Spelen in Lillehammer het slachtoffer werd van een brutale aanval. Harding zou daarvan op de hoogte geweest zijn. De film vertelt het relaas van haar leven en ‘het incident’: een mooie, soms hilarische en vaak schrijnende film, die nu in onze zalen te zien is. Een aanrader!

Voor haar rol in 'I, Tonya' werd ze genomineerd voor de Golden Globes, de Critics' Choice Awards, de Satellite Awards en de BAFTA Awards, maar kon ze enkel de Critics' Choice Awards in de wacht slepen. Ze was ook een van de favorieten voor de Oscars dat jaar, hoewel ze daar stevige concurrentie kreeg van onder meer Frances McDormand, die genomineerd was voor haar rol in 'Three Billboards outside Ebbing, Missouri'. Uiteindelijk ging Frances McDormand ook met de Oscar voor Beste actrice aan de haal.

I, Tonya is momenteel beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Mary Queen of Scots (2018)

Mary Queen of Scots (2018) © IMDb

In het historische drama 'Mary Queen of Scots' speelt Robbie de rol van Queen Elizabeth I. Ze deelt de affiche met de Ierse actrice Saoirse Ronan, die Mary Stuart speelt. De film is gebaseerd op de biografie 'My Heart Is My Own: The Life of Mary Queen of Scots' en gaat over de strijd om de troon tussen de Britse Queen Elizabeth I en de Schotse Mary Stuart. Het script komt van Beau Willimon, die eerder House of Cards maakte. De film kwam op 27 februari bij ons in de zalen.

Op haar zestiende getrouwd, op haar achttiende weduwe, de rest van haar leven in gevecht voor haar troon. Het bewogen leven van de Schotse koningin Mary Stuart (1542-1587) is goed gedocumenteerd en heeft al tot vele theater- en filmbewerkingen geleid. Niet alleen haar tragische dood door onthoofding spreekt tot de verbeelding. Vooral de strijd met haar politieke rivale, de Engelse koningin Elizabeth I, is een historisch unieke situatie die inspireert.

Twee vrouwelijk monarchen tegenover elkaar, die het niet alleen met elkaar te stellen hebben, maar afzonderlijk ook ieder moment pootje gelicht kunnen worden door hun eigen achterban: heerlijk materiaal voor scenarist Beau Willimon ('House of Cards') en voor de Londense theatermaakster Josie Rourke. 'Mary Queen of Scots' is haar krachtige filmdebuut.

De twee vrouwen worden geportretteerd als soulmates, verbonden door hun uitzonderlijke machtsposities. Maar in de mannenwereld aan het hof van een 16de-eeuwse koningin, en omringd door verraderlijke adviseurs moeten zowel Mary en Elizabeth zich keer op keer bewijzen, als vrouw en als staatshoofd. Wanneer Mary voorstelt om samen in harmonie te regeren over protestants Engeland en katholiek Schotland, lanceren de ellendige mannen hun intriges. We weten allemaal hoe het met haar afloopt.

Maar Elizabeth is niet veel beter af. Margot Robbie is magnifiek als de tragische Virgin Queen, die evolueert van beeldschone, jonge en hoopvolle koningin tot een verweerde vorst die wordt geregeerd door wantrouwen en steeds verder verdwijnt achter een masker van witte schmink.

Once Upon a Time in Hollywood (2019)

Once Upon a Time in Hollywood (2019) © IMDb

'Once Upon A Time In Hollywood', de negende en mogelijk laatste film van regisseur Quentin Tarantino, wordt in augustus in de zalen verwacht. De film draait om de moord op actrice Sharon Tate (Margot Robbie ) en vier van haar vrienden door de sekte van Charles Manson. Tarantino heeft echter maar al te vaak benadrukt dat 'Once Upon A Time In Hollywood' niet alleen gaat over de sekteleider, maar over het jaar 1969 in het algemeen, en de zomer van dat jaar in Los Angeles in het bijzonder.

Tv- acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) heeft slechts in een succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth (Brad Pitt), zijn rechterhand en stuntman, verlangt echter ook naar een filmcarrière. Het verhaal van Dalton doorkruist de moord op zijn buurvrouw Sharon Tate en vier van haar vrienden door de Charles Mansons sekte.

Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor o.a. Dakota Fanning, Rumer Willis, James Marsden, Al Pacino, Kurt Russell, Tim Roth, Emile Hirsch, Damian Lewis, Luke Perry en Lena Dunham.

Familiefilms en stemmetjes

Familiefilms en stemmetjes © IMDb

Margot Robbie mag dan intussen een van de leading ladies van Hollywood zijn, ze is niet te beroerd om mee te spelen in een kinderklassieker als 'Goodbye Christopher Robin'. Stemmetjes doet ze ook al te graag, zoals bv. in 'Peter Rabbit' (Pieter Konijn) en 'Flopsy Turvy'.

Toekomstige projecten

Toekomstige projecten © IMDb

Margot Robbie zal in de nabije toekomst onder meer te zien zijn in Marian, een film die zich afspeelt in het Robin Hood-universum. Ze speelt daarin de titelrol van Lady Marian, die het verzet leidt na de dood van haar geliefde. Wanneer die film precies wordt gedraaid, is nog niet bekend.

De opnamen voor twee drama's, 'Terminal' en 'Dreamland', zijn intussen al afgerond. De opnames voor 'Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)' zijn momenteel bezig en de film zou volgend jaar moeten uitkomen. Staat verder nog op de agenda : 'Barbie' en 'Ruin' (momenteel in pre-production). Een aantal andere projecten, zoals een vervolg op en een spin-off van The Suicide Squad, staan in de steigers.

Bekijk alle films in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV
Meer weten over Proximus TV?

Music Maestro

AB Canapé: herbeluister de electropop van SOLDOUT

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

AB Canapé: stevige garagepunk met SONS

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

AB Canapé: de rauwe postpunk van Whispering Sons

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Clip van de week: Wash Off

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven helemaal plat. Ook wij Belgen worden gevraagd “in ons kot” te blijven.

AB Canapé: de koortsige poprock van Balthazar

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Proximus Pickx Live bij je thuis - Elke avond om 21u: een exclusief concert!

Nu de meesten van ons thuis zitten omwille van het coronavirus en al de concerten zijn afgelast, zet Proximus vanaf vrijdag 3 april concerten centraal op haar kanaal Picxk Live en op deze website. De

Elf jaar geleden ontdekte de wereld ene Susan Boyle

De Schotse zangeres Susan Boyle blaast vandaag 59 kaarsjes uit. Haar ster rees zo’n elf jaar geleden, door een inmiddels wereldberoemde auditie in Britain's Got Talent. Dit is het verhaal van de vrouw

AB Canapé: laat je meevoeren door Kapitein Winokio

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Mijn quarantaine-dag: Chantal Acda geeft enkele tips om deze coronatijden door te komen

Om de coronaquarantaine iets draaglijker te maken, schotelt Proximus Pickx jou een nieuwe rubriek voor. In 'Mijn quarantaine-dag' vragen we bekende en iets minder bekende artiesten/muzikanten/acteurs

AB Canapé: Intergalactic Lovers verovert harten

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (maart 2020)

Maart was opnieuw een maand waarin we afscheid moesten nemen van een paar grote muziekhelden. Een overzicht van de legendes die in de voorbije maand overleden.

Liesbeth List: een ode aan de Grootste Dame van het Nederlandse lied

Op woensdag 25 maart overleed de Nederlandse zangeres Liesbeth List. De 'Grande Dame' van het Nederlandse chanson maakte de muziek van Theodorakis en Jacques Brel toegankelijk voor het Nederlandstalig

Sport in de kijker

Uitgelicht: vrouwen en jeugd aan de macht

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

One day, one goal: Supersub Solskjaer schenkt Manchester United de Champions League

Flashback naar mei 1999. Tijdens de Champions Leaguefinale zal Manchester United constant moeten vechten tegen het gevoel dat dit niet hun wedstrijd zou worden. De Engelsen gaan in allerlaatste instan

On this day: wielerwereld neemt afscheid van Briek Schotte

16 jaar geleden, uitgerekend op de dag van de Ronde van Vlaanderen, blies tweevoudig winnaar Briek Schotte zijn laatste adem uit. De Laatste Flandrien werd 84 jaar. Een terugblik.

Uitgelicht: de meest historische remontada’s ooit in de Champions League

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

Wielerjargon: hongerklop

Geen Ronde van Vlaanderen dit weekend, maar niet getreurd. In deze aflevering van wielerjargon zoomen we in op het fenomeen van de hongerklop. En laat dat nu net in de Ronde van Vlaanderen door nieman

One day, one goal: een voetbalgenie geeft zijn visitekaartje af op het WK ‘58

1958. Op een doordrenkt terrein in het Rasunda Stadium in Zweden zou een 17-jarige Braziliaan de wereld verbazen met zijn aangeboren voetbaltalent. De straatvoetballer uit Três Corações zou algauw de

On this day: Bjarne Riis ziet het levenslicht

Op 3 april 1964 zag Bjarne Lykkegård Riis het levenslicht. De Deense wielrenner en ploegleider zou niet onbesproken door het leven gaan. Een portret.

Uitgelicht: Charleroi aan het feest

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

Benzema versus Giroud: wanneer sociale media uitgroeien tot een virtuele boksring

Afgelopen zondag heeft Karim Benzema een polemiek op gang getrokken, toen hij tijdens een Instagram Live sessie zijn ongezouten mening gaf over zijn concurrentiestrijd met die andere Franse spits Oliv

Slapende reuzen: Nottingham Forest, van Europese topper tot vergane glorie

Voetbalclub Nottingham Forest F.C werd in 1865 boven de doopvont gehouden en is daarmee één van de oudste nog bestaande voetbalclubs ter wereld. De traditieclub kent een rijke geschiedenis vol nationa

One day, one goal: de pirouette van Dennis Bergkamp

Het coronavirus heeft momenteel veel voetbalcompetities stilgelegd. We grasduinen daarom in het rijke archief van de voetbalgeschiedenis, op zoek naar een doelpunt dat zoveel jaar later nog steeds uit

On this day: tennislegende Martina Navratilova wint haar eerste WTA Finals

Dag op dag 42 jaar geleden trok tennislegende Martina Navratilova aan het langste eind in de WTA Finals, zeg maar het officieuze WK vrouwentennis. Later zou de Amerikaanse met roots in Tsjecho-Slowaki

Focus op films, series & tv

Robert Downey Jr. blaast 55 kaarsjes uit: een greep uit zijn beste films

De Amerikaanse superster Robert Downey Jr. wordt vandaag 55 jaar. Tijd voor een terugblik op de bewogen carrière van de acteur, die zou uitgroeien tot een van de succesvolste acteurs aller tijden.

Stevige Belgische inslag in Lars von Triers meesterwerk "Nymphomaniac"

In deze tweede aflevering van onze zoektocht naar Belgen in internationale (top)films/series lichten we er "Nymphomaniac" uit. Dat meesterwerk van Lars von Trier had, naast een sterrenkast, met onder

Britse versus Amerikaanse detectiveseries: zijn ze zo verschillend?

Het accent, de kostuums en de favoriete sporten. Amerikanen en Britten delen dan wel dezelfde taal, maar daar lijken de gelijkenissen ook mee op te houden. Ook in televisieseries springen de stijlvers

"We gaan eens reclameren, dat zijn ze toch gewoon van de Marokkanen": de beste quotes uit 'First Dates'

'First Dates' heeft ondertussen ook Vlaanderen in zijn greep. Wij selecteerden voor jou de beste quotes en zinsneden van de single cupido's uit aflevering 9.

Luchtig het weekend in: Stuck On You wordt jouw vrijdagavondfilm

In deze zware tijden van corona mag er zeker ook eens gelachen worden. Geen beter plan te bedenken dan op vrijdagavond het weekend in te luiden met een portie humor. Daarom biedt televisiezender Q2 va

Bekijk La Casa de Papel, deel 4 nu op Netflix

Wacht. Wat? Deel 4 van 'La Casa de Papel', exclusief op Netflix? Vanaf 3 april? Ho maar! Even aanstippen in de agenda, want dit deel wil je toch echt niet missen.

Deze filmklassiekers veranderden voorgoed onze kijk op autisme

Vandaag is het Wereldautismedag. Wij grasduinden in het onmetelijke filmarchief en pikten er drie tijdloze filmklassiekers uit die een hoofdpersonage met autisme opvoeren.

"Gert Late Night" light maakt opwachting in coronatijden

Vanaf maandag 6 april trakteert Gert Verhulst Vlaanderen op een nieuwe jaargang van "Gert Late Night". Hoe het programma er concreet uit zal zien, is in deze coronatijden echter nog koffiedik kijken.

“Mijn geld is volledig op”: de beste quotes uit Blind Gekocht

Na het succesvol debuut krijgt het woonprogramma Blind Gekocht een vervolg. In het kraaknieuwe seizoen trekt Dina Tersago opnieuw de baan op met aankoopmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Ba

Gratis films voor de hele familie in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Omdat we allemaal nog wat langer binnen moeten blijven, wil Proximus het bij je thuis zo aangenaam mogelijk maken. Daarom hebben we beslist om onze voordelen te verlengen tot en met 19 april met onder

Nieuw in april in Movies & Series

In april staan er weer nieuwe films en series voor je klaar in Movies & Series van Proximus Pickx! Kies tussen verhalen uit de criminele wereld, de sciencefictionwereld, Smurfenland en zelfs Vlaandere

Lachen geblazen met deze komedies voor het hele gezin

Slaat de verveling toe in deze coronatijden? Met deze komedies voor alle leeftijden uit de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx maak je het gezellig binnen! Het ideale vertier om de lockdown licht

Nieuws van het esports-front

Speeldag 1 van ESL Proximus Cup op CSGO is kolfje naar de hand van Sector One

De eerste speeldag van de ESL Proximus Cup op CSGO vond plaats op 3 april. In dit artikel vind je alle resultaten van de competitie voor spelers uit de Benelux! Sector One bleek van meet af aan zeer s

Stan Van Dessel en Michel Vlap gaan de JPL-strijd virtueel met elkaar aan op FIFA 20

De meeste voetbalwedstrijden zijn wereldwijd uitgesteld vanwege het coronavirus. Professionele spelers kunnen hierdoor niet voetballen. België is geen uitzondering op de regel.

Dimitri Vegas en SMASH Esports organiseren liefdadigheidsevenement tegen corona

De Belgische organisatie SMASH Esports organiseert een liefdadigheidsevenement met een mix van gaming en muziek om donaties in te zamelen die gebruikt zullen worden om het coronavirus te bestrijden. P

ESL Proximus Cup: het CSGO-toernooi toegankelijk voor iedereen

In samenwerking met ESL organiseert Proximus de ESL Proximus Cup, een toernooi op Counter Strike: Global Offensive dat toegankelijk is voor iedereen. In dit artikel vind je alle informatie over deze c

RIV4L College League: eindklassementen krijgen stilaan vorm

Het aftellen is begonnen en de scholen beginnen aan hun laatste wedstrijden. Terwijl sommigen de witte vlag al hebben gehesen, zetten anderen alles op alles om de kwalificatie in de wacht te slepen. W

Belgen AztraL en Bilbo zijn Europees kampioen op Rocket League

Op zondag 29 maart stond Team Dignitas tegenover Renault Vitality in de finale van de Rocket League Championship Series (RLCS). Twee Belgen behoorden tot de line-up van de nieuwe Europese kampioen. De

Gilles Bernard: “Het niveau van de amateurspelers in de Proximus ePro League ligt heel hoog”

Tijdens de Proximus ePro League hebben veel commentatoren hun zegje gedaan. Ook Gilles Bernard, met Stefano Pinna momenteel een van de beste Belgische spelers op FIFA, had heel wat te vertellen. Gille

Sector One wint de Belgian League ongeslagen

30 maart wordt een dag die voor altijd tot de Belgische esportsgeschiedenis zal blijven behoren. Ondanks de lockdown hadden we het geluk om de allereerste finale van de Belgian League, de nationale co

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-profspeler “Rego”

We hadden eerder al een ontmoeting met RMPVal, die Moeskroen vertegenwoordigde in de reguliere competitie van de Proximus ePro League. Vandaag is het tijd voor Anthony Rocchetti, beter bekend onder he

Ronde van Zwitserland komt met primeur en laat profs virtuele koers rijden

De organisatoren van de Ronde van Zwitserland hebben vandaag een primeur aangekondigd. De WorldTour-wedstrijd zal tussen 22 en 26 april als eerste een volledig virtuele koers organiseren. "Daarin word

Belgian League: reguliere klassement wordt gerespecteerd in play-offs

Het uur van de waarheid is aangebroken. Na een spannend seizoen, een ommekeer op de laatste dag en de suprematie van Sector One hoopten we in deze eerste play-offs in de geschiedenis van de Belgian Le

Stefano Pinna en Gilles Bernard vertegenwoordigen België op FIFA 20 tegen Zwitserland

Stefano Pinna en Gilles Bernard zijn de beste Belgische vertegenwoordigers op FIFA 20. Daarom vormen zij het duo dat deelneemt aan de nationale esportswedstrijden van de Royal Belgian Football Associa

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.