Schitterende films met cyborgs in de hoofdrollen

Films | Mens en technologie die samen één worden: het is niets nieuws. In deze films van vroeger én nu zie je een echte cyborg aan het werk.

Door MF

Deel dit nieuws

The Terminator (1984)

In de verre toekomst vindt er een wereldoorlog plaats tussen mens en machine. Daarom sturen de machines een Terminator terug in de tijd. Die cyborg heeft maar één missie: Sarah Conner vermoorden, want haar ongeboren zoon zal uitgroeien tot de leider van het menselijk verzet. Om dat te voorkomen, sturen de mensen guerrillastrijder Kyle Reese terug in de tijd, om Sarah te vinden én te beschermen. Wie vindt haar het eerst?

Alita: Battle Angel (2019)

Een gedeactiveerde vrouwelijke cyborg wordt door een dokter nieuw leven ingeblazen. Maar plots herinnert ze zich niets meer van haar vorige leven. Ze gaat op zoek naar wie ze is, en vooral: wat ze allemaal heeft gedaan.

Vanaf 5 augustus kun je 'Alita: Battle Angel' in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx bekijken.

Wedstrijd: Win een exclusieve tekening van jezelf in de stijl van de film ‘Alita: Battle Angel’!

Lees ook: Dit moet je weten over 'Alita: Battle Angel'

RoboCop (1987)

Agent Alex Murphy wordt vermoord door een straatbende, en zijn lichaam wordt gebruikt om een grote robot te bouwen. Het doel? Het bestrijden van de misdaad in het Detroit van de toekomst. RoboCop is een succesvol wapen, tot hij in het vizier komt van de slechte Boddicker.

Star Wars (1977)

Luke Skywalkers oom en tante, bij wie hij op het land werkte, worden vermoord door keizerlijke troepen. Luke sluit zich aan bij de groep rebellen om te vechten tegen de tirannie van de Keizer en de slechte Darth Vader. Samen met Princess Leia, Han Solo en de andere rebellen doet hij een poging om de Death Star, het nieuwe wapen van de Keizer, te vernietigen.

Jason X (2001)

Het jaar 2455: de aarde is een verontreinigde planeet en ligt er al eeuwen verlaten bij. Een groep dappere onderzoekers keert terug en vindt twee ingevroren mensen. Een vrouw én een man met een masker. Als het ijs begint te smelten, nemen de onderzoekers hen mee naar het ruimteschip. Maar geen van hen weet wie ze precies hebben meegenomen naar de toekomst...

I, Robot (2004)

In het Chicago van 2035 maken robots deel uit van het dagelijks leven. Ze doen geen vlieg kwaad, dat is toch wat de mensen geloven. Tot rechercheur Del Spooner de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning onderzoekt. Steeds meer bewijzen wijzen in de richting van een robot, en dat kan maar één ding betekenen: dat de hele mensheid in gevaar is.

Iron Man (2008)

Genie, multimiljardair en industrialist Tony Star wordt ontvoerd en gedwongen om een verschrikkelijk wapen te bouwen.

In het geniep ontwikkelt hij een ingenieus ijzeren pak waarmee hij kan ontsnappen. Eén keer terug in de VS komt hij achter een complot dat de wereld in gevaar brengt. Als Iron Man probeert hij te redden wat er te redden valt.

The Matrix (1999)

Computerhacker Neo doet een bizarre ontdekking: de aarde is niets meer dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Enkele vrijheidsstrijders bevrijden hem uit die 'Matrix' en dan gaat hij de strijd aan met de machines met maar één doel: de mensheid haar vrijheid teruggeven. 

Bleeding Steel (2017)

Lin, een geharde Special Forces-agent, doet er alles aan om een jonge vrouw te beschermen tegen een sinistere criminele bende. Maar hij heeft het gevoel de vrouw al langer te kennen, alsof ze elkaar al ontmoet hebben in een ander leven. Wie is zij, en welk verleden delen ze met elkaar? 

Ghost In The Shell (2017)

Een unieke hybride cyborg, beter bekend als de Major, heeft de leiding over de politie-eenheid Task Force section 9, die de gevaarlijkste criminelen en extremisten uitschakelt. Op een gegeven moment krijgen ze te maken met een vijand die het gemunt heeft op Hanka Robotics cybertechnologie. Ze moeten hem vernietigen. Maar lukt dat ook?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top