De rode loper van de MIA’s 2018

Festivals | Donderdag werden de MIA’s, de prijzen van de Vlaamse muziekindustrie, uitgereikt. Niels Destadsbader was de grote winnaar van de avond met vijf awards, Angèle sleepte er drie in de wacht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De twaalfde editie van de MIA’s lokte heel wat bekend volk naar Paleis 12. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Niels Destadsbader

Met zeven nominaties was Niels Destadsbader de topfavoriet voor deze MIA’s en dat bevestigde hij ook door met vijf prijzen naar huis te gaan. Hij won voor het derde jaar op rij in de categorie Vlaams Populair en deed daar ook nog de prijzen voor beste Nederlandstalig, Pop en Solo Man bij. Zijn album Dertig werd dan weer verkozen tot Album van het Jaar. Alleen in de categorieën beste Liveact en Hit van het Jaar won hij niet. Hij opende de show met Verover Mij, zijn cover uit het programma Liefde voor Muziek.

Bekijk ook:
Niels Destadsbader: slokop op de MIA’s

Angèle en Roméo Elvis

Ook Angèle had zeven nominaties op zak en mocht uiteindelijk drie MIA’s mee naar huis nemen. De 23-jarige won in de categorie Doorbraak en Solo Vrouw en werd door de muzieksector bekroond voor beste Artwork voor haar plaat Brol, ondertussen goed voor dubbel platina. Op het podium bracht ze Je Veux tes Yeux en Tout Oublier samen met haar broer Roméo Elvis.

Bazart

Ook de mannen van Bazart gingen niet met lege handen naar huis. Voor het derde jaar op rij wonnen ze de MIA voor Groep van het Jaar, hun achtste MIA al in totaal. De groep had ook nog nominaties op zak voor beste Videoclip en Nederlandstalig.

BLØF feat. Geike Arnaert

De oorwurm van 2018, Zoutelande, van de Nederlandse groep BLØF en ex-Hooverphoniczangeres Geike Arnaert werd verkozen tot Hit van het Jaar. Het nummer werd de afsluiter van de avond.

Tourist LeMC

Tourist LeMC was met vier nominaties op zak naar Paleis 12 gekomen en kon daarvan één nominatie verzilveren in de categorie beste Urban. In de andere categorieën moest hij telkens zijn meerdere erkennen in Niels Destadsbader.

The Scabs

Een speciale prijs was er voor The Scabs, die een Lifetime Achievement Award mee naar huis kregen voor veertig jaar muziek. Op het podium brachten ze Robbin the Liquor Store.

Tamino

Tamino was met vijf nominaties een van de favorieten voor deze MIA’s, maar won enkel in de categorie Alternative. De eerste MIA voor de voormalige winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Arsenal

De muzieksector verkoos Arsenal tot beste liveact van het jaar, voor Tamino, Oscar and the Wolf en Niels Destadsbader. Zangeres Leonie Gysel mocht voor de gelegenheid de honneurs waarnemen.

David Poltrock

Muzikant van het Jaar werd toetsenist David Poltrock, die in een jaar tijd drie albums uitbracht met pianomuziek.

Stromae

De absolute recordhouder bij de MIA’s deed er dit jaar nog een beeldje bij: beste Videoclip voor Défiler, nummer zeventien al. En dat terwijl hij eigenlijk zijn afscheid aan de muziek had aangekondigd.

Regi

Regi bracht een medley van zijn hits van het voorbije jaar met Milo Meskens, O.T. en Jake Reese. De Limburger was genomineerd in de categorieën Hit van het Jaar en Dance. Die laatste trofee ging voor het derde jaar op rij naar Lost Frequencies, die niet aanwezig was.

Hooverphonic

Ook Hooverphonic stond op het podium van de MIA’s: met hun nieuwe zangeres Luka Cruysberghs brachten ze Uptight. Alex Callier en co waren genomineerd als beste Groep.

blackwave.

Het Antwerpse duo blackwave. was genomineerd in de categorieën Doorbraak, Urban en Groep maar ging met lege handen naar huis. Op het podium brachten ze Whasgood?!.

Coely

Vorig jaar won ze twee keer en ook nu was Coely genomineerd in de categorieën Solo Vrouw en Urban.

Emma Bale

Nog een voormalige winnares in de categorie Solo Vrouw die dit jaar zonder prijs naar huis ging ondanks een nominatie in dezelfde categorie.

Whispering Sons

De voormalige winnaars van Humo’s Rock Rally waren genomineerd in de categorieën Doorbraak, Alternative en Artwork.

Black Box Revelation

De mannen van Black Box Revelation hebben al vier MIA’s op hun palmares staan en waren dit jaar genomineerd in de categorieën Groep en Videoclip voor Tattoed Smiles.

Charlotte de Witte

Met haar gitzwarte, melancholische techno was dj Charlotte de Witte genomineerd voor beste Dance.

Novastar

Joost Zweegers bracht afgelopen jaar zijn vijfde album uit als Novastar en dat leverde hem een nominatie op in de categorie Solo Man.

Frank Vander linden

Met Nachtwerk bracht de zanger van De Mens vorig jaar een nieuw album uit onder eigen naam. Goed voor een nominatie in de categorie Nederlandstalig.

Barbara Dex

Barbara Dex bezong vorig jaar haar liefde voor – de liedjes van – haar vader in Dex tot de Tweede Macht. Een nominatie in de categorie Vlaams Populair was haar deel.

Clouseau en Bart Peeters

Koen en Kris Wauters mochten een van de vele beeldjes uitreiken aan Niels Destadsbader, hun collega bij VTM. De broertjes willen dit jaar nieuw werk uitbrengen van Clouseau. Met Bart Peeters was ook die andere coach van The Voice van Vlaanderen paraat.

The Starlings, Gers Pardoel en Gene Thomas

Ook deze artiesten kwamen hun collega’s steunen: Tom Dice en Kato, die tegenwoordig een muzikaal duo vormen als The Starlings, de Nederlandse rapper Gers Pardoel en Gene Thomas, die zijn vrouw Kristel had meegebracht.

Kevin Janssens, Maaike Cafmeyer, Aster Nzeyimana, Lize Feryn en Dieter Coppens

Om de MIA’s uit te reiken was er heel wat mooi volk opgetrommeld. Kevin Janssens uit Over Water en Maaike Cafmeyer uit Eigen Kweek mochten de prijs voor Beste Groep uitreiken. Sportanker Aster Nzeyimana had zijn vriendin, actrice Lize Feryn meegebracht. Dieter Coppens kwam met Maarten uit het nieuwe seizoen van Down the Road, een grote Regi-fan.

Kat Kerkhofs, Nina Derwael en Roberto Martinez

De sportwereld werd vertegenwoordig door voetbalvrouw en tv-gezicht Kat Kerkhofs, wereldkampioen turnen Nina Derwael en Roberto Martinez, bondscoach van de Rode Duivels.

Jens Dendoncker, Lauren Versnick, Herman Brusselmans en Urbanus

Voor de komische noot tijdens de uitreiking zorgden Jens Dendoncker, Herman Brusselmans en Urbanus. Jens Dendoncker had zijn vriendin Lauren Versnick meegebracht, de dochter van Lynn Wesenbeek en de producer van Hoe Zal ik het Zeggen?, die binnenkort ook te zien zal zijn in de nieuwe fictiereeks Studio Tarara van VTM.

Karl Vannieuwkerke, Olga Leyers en Otto-Jan Ham

Ook zij hadden een uitnodiging op zak voor dit feestje. Olga Leyers is dan ook de vriendin van Simon Nuytten van Bazart. Otto-Jan Ham mocht de Sector Awards presenteren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top