Current language: nl

Niels Destadsbader: slokop op de MIA’s

Zeven nominaties, vijf MIA's. Ziedaar het indrukwekkende palmares van Vlaanderens huidige ideale schoonzoon. En het mag gezegd: de combinatie van sympathieke naturel, clevere meezingers en innemende podiumprésence zorgen ervoor dat weinigen hem die triomf zullen misgunnen. Alsof het concept Mia heel eenvoudigweg "Verover Mij" had gefluisterd.
Niels Destadsbader: slokop op de MIA’s © Photonews - Joel Hoylaerts

Is Niels Destadsbader de Koen Wauters van zijn generatie? Een overzicht van een rijkgevulde carrière voor een man van dertig!

Ontdek alles over de MIA’s en herbekijk alle optredens van de MIA’s sinds 2007!

Debuut als musicalartiest

Debuut als musicalartiest © Isopix

In 2006 haalde Niels Destadsbader zijn humaniora-diploma in de richting woordkunst-drama en een jaar later al debuteerde hij als Suske in de musical Suske & Wiske: De Schimmige Schurken. Een spetterende theatershow vol humor en leuke songs voor een kinderpubliek. Een jaar later hernam hij die rol in De Circusbaron. Tegelijkertijd maakte hij ook zijn debuut op tv met gastrollen in Spring en Aspe.

Hoofdrol in Amika

Hoofdrol in Amika © VRT

Met een vaste rol in Familie in 2008 was de acteercarrière van Niels Destadsbader helemaal gelanceerd. Hij speelde er Pim Mariën, het neefje van Suzy, de nanny van de Van den Bossches. Daarnaast kreeg hij een hoofdrol in Amika, de jeugdserie van Studio 100 die uitgezonden werd op Ketnet. De serie speelde zich af op de manege van de familie De La Fayette. Van de serie verscheen ook een album waarvoor Niels enkele van de liedjes voor zijn rekening nam.

Steracteur Sterartiest

Steracteur Sterartiest © VRT

In 2009 nam Niels Destadsbader deel aan de derde editie van Steracteur Sterartiest, waar hij strandde in de halve finale en een vierde plaats behaalde. De opbrengst van zijn deelname ging naar de Kinder- en Jongerentelefoon. Hij zong er onder andere liedjes van Clouseau, Coldplay, Justin Timberlake, U2, Marco Borsato, Wim Soutaer, Milow en The Police.

Ketnetgezicht

Ketnetgezicht © VRT

Nog in 2009 startte Niels Destadsbader als Ketnetwrapper, wat zoveel wil zeggen als de programma’s aan elkaar praten, spelletjes spelen met de kijkers en studiogasten interviewen. Hij presenteerde er ook programma’s als De intrede van de Sint, Ketnet King Size, de selectie voor het Junior Eurovisiesongfestival en het voetbalmagazine Copa Ketnet. Vanaf de zomer 2013 combineerde hij dat met een job als radiopresentator bij MNM.

Daarnaast kreeg hij ook een hoofdrol in de magische telenovelle De Elfenheuvel, die te zien was op Ketnet van 2011 tot 2013, als Elfenkroonprins Dagmar.

Rol in F.C. De Kampioenen

Rol in F.C. De Kampioenen © VRT

In 2010 kreeg Niels Destadsbader een rol in het twintigste seizoen van F.C. De Kampioenen, de populairste komische reeks van Vlaanderen. Hij speelde er Ronald Decocq of Ronaldinho, de enige zoon van Goedele en dus de stiefzoon van Balthasar Boma. Hoewel de serie na 21 seizoenen werd stopgezet, zijn de Kampioenen door de recente bioscoopfilms nog altijd zeer populair.

Populaire presentator bij VTM

Populaire presentator bij VTM © vtm

In 2014 maakte Niels Destadsbader de overstap naar VTM. Daar is hij sindsdien niet meer van het scherm te slaan. Hij presenteerde er de BV-danswedstrijd Dansdate, zetelde in de jury van de talentenjacht Belgium’s Got Talent en was het gezicht van de luchtige zomerquiz Is er Wifi in Tahiti?

Zijn meest bekeken programma is zonder twijfel K3 zoekt K3, waarin hij samen met Gerard Joling de talentenjacht waarin er werd gezocht naar drie nieuwe zangeressen voor de meidengroep K3, in goede banen leidde. Sindsdien maakte hij ook nog kinderdromen waar in De Wensboom en presenteerde hij het spelprogramma The Wall. Zijn meest recente programma was Dance as One.

Debuutalbum Speeltijd

Debuutalbum Speeltijd © Isopix

Na zijn deelname aan Steracteur Sterartiest begon Niels Destadsbader te werken aan zijn eigen muziek. In 2011 bracht hij met Vrij, Vannacht en Hou je me vast zijn eerste nummers uit, zonder groot succes. Na het overlijden van zijn vaste bassist en jeugdvriend Robbie in 2012 nam hij een muzikale pauze, maar in 2014 was hij terug met nieuw werk, waaronder Dansen en Hey Pa. In 2016 dan kwam zijn debuutalbum Speeltijd uit, naar het gelijknamige nummer, een eerbetoon aan zijn overleden vriend. Het leverde hem in 2017 zijn allereerste MIA op in de categorie Vlaams populair.

Triomf op Zomerhit

Triomf op Zomerhit © Photonews - Simon Mouton

Eind 2016 speelde Niels Destadsbader samen met Miguel Wiels elke ochtend bij Q Music bij Sam & Heidi een Nederlandstalige cover van een hit. Daar kwam zo veel reactie op dat hij een bonus-cd uitbracht met zes nummers van deze sessies, waaronder Skwon Meiske, een West-Vlaamse versie van Sofia van Alvaro Soler. Het werd zijn grootste hit tot dan toe en leverde hem in 2017 de Radio 2 Zomerhit trofee op. Hij trad die zomer ook op op Werchter Boutique. Zijn album was dat jaar het derde meest verkochte album in Vlaanderen.

Met dank aan Liefde voor Muziek

Met dank aan Liefde voor Muziek © vtm

Begin 2018 verzilverde Niels Destadsbader een van zijn drie nominaties op de MIA’s, opnieuw in de categorie Vlaams populair. In het voorjaar nam hij deel aan Liefde voor Muziek, samen met K’s Choice, Jasper Steverlinck, Silvy De Bie, Helmut Lotti, Cocojr. en Sharon den Adel. Daardoor stond hij op een bepaald moment met vijf liedjes tegelijkertijd in de Vlaamse Top 50. Met Verover Mij, een Nederlandstalige versie van Believe van K’s Choice, scoorde hij uiteindelijk zijn grootste hit. Opnieuw leverde het hem de Radio 2 Zomerhit op. Vier nummers die hij zong in het programma verschenen uiteindelijk op zijn album Dertig. Dat album werd het best verkochte album van 2018 in Vlaanderen.

Live in het Sportpaleis

Live in het Sportpaleis © Photonews - Joel Hoylaerts

Op 31 oktober en 1 november bracht het album Dertig hem voor het eerst naar het Sportpaleis. Hij bracht er onder meer een ontroerende versie van Vlinders in haar buik, zijn laatste single waarmee hij het taboe rond afgebroken zwangerschappen wil doorbreken. Hij kondigde er meteen ook aan dat hij dit jaar zal terugkeren naar het Sportpaleis. Maar eerst maakt hij dit voorjaar nog een theatertournee: Niels Destadsbader in de Kinderschoenen, waarin hij niet alleen zijn eigen muziek zingt, maar ook liedjes uit zijn jeugd.

Top