Gratis startersgids

Verbonden objecten en gebouwen

Uitwisseling van data door machines, applicaties en objecten te verbinden

Internet of Things (IoT)

Oplossingen voor alle sectoren

Internet of Things maakt ons leven gemakkelijker door dingen met elkaar te connecteren.

Dankzij de verkregen data bent u van alles op de hoogte, optimaliseert u uw processen en verbetert u de ervaring voor uw klant.

Ontdek de vele mogelijke IoT-toepassingen en welke rol Proximus hierin speelt.

Bouwstenen voor een IoT-oplossing

We helpen u uw problemen op te lossen door verschillende technieken te gebruiken, zoals design thinking, waarbij de ervaring van de klant wordt geïntegreerd in de oplossing. Deze technieken maken het mogelijk de behoeften te begrijpen, oplossingen uit te werken, te testen en te verbeteren.

We hebben meer dan 30 standaardsensoren geselecteerd en geïntegreerd. Deze sensoren zijn klaar voor plug-and-play-installaties. We hebben een breed partnerecosysteem met de beste IoT-hardware die voldoet aan de specificaties van uw bedrijf.

We hebben een ruime keuze aan draadloze (NB-IoT, LoRa, mobiel, wifi) en vaste netwerken (xDSL, fiber) met optimale dekking en kwaliteit. Hierdoor hebben we de capaciteit om zowel mobiele als vaste privénetwerken op te zetten.

De gegevens die worden verzameld door sensoren, via ons netwerk of via partners, worden geanalyseerd en vergeleken met behulp van krachtige tools die door onze datawetenschappers werden ontwikkeld.

Met ons filiaal Proximus SpearIT beschikken we over hooggekwalificeerd personeel om al uw IoT-oplossingen te installeren en ondersteuning te bieden op diverse locaties.

De gegevens worden op drie niveaus beveiligd: op sensor- en terminalniveau, op netwerkniveau en ten slotte op platformniveau.

De gegevens zijn beschikbaar via rapporten en onlineplatformen. Zo beschikt u over grafieken en KPI's om u te helpen de volledige betekenis ervan te achterhalen.

Indien u geen gebruik wenst te maken van ons platform voor gegevensanalyse en -visualisatie, kunnen we dit rechtstreeks in uw ICT integreren. Dit kan ofwel via API's of door integratie op maat via onze gespecialiseerde dochteronderneming Codit.

Nadat de gegevens zijn verzameld, helpen we u de resultaten te interpreteren en de juiste maatregelen te treffen. Deze reflectiefase is van cruciaal belang. Ze kan leiden tot een wijziging van de strategie of het bedrijfsmodel van de onderneming.

Wat is Smart Monitoring?

Smart Monitoring verbindt sensoren via plug-and-play en beheert verkregen data. Monitor 15 verschillende parameters dankzij meer dan 30 sensoren. Stel alarmen in, lokaliseer sensoren, analyseer en vergelijk de verkregen data.

Lichtsterkte - Batterij - Vochtigheid - Temperatuur - Drukknop - Lawaai - Vermogen: puls, stroom, spanning - Weerstand - CO2-uitstoot - Luchtkwaliteit - Analoog -Digitaal - Droog contact - Modbus-register

IoT-oplossingen voor uw sector

Retail

Met IoT kunt u uw klanten en uw omgeving beter begrijpen, uw processen beter beheren om uw klanten beter te bedienen en uw kosten te beheersen.

Industrie

Door middel van cocreatie bepalen we samen met u hoe u uw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren en helpen we u de gegevens op de juiste manier te interpreteren.

Logistiek en transport

Verschillende IoT-oplossingen verbeteren logistieke processen, beveiligen producten en garanderen de veiligheid van uw medewerkers.

Publieke sector

Hoe kunnen we het comfort van de burger verbeteren, winkel- en toeristische centra dynamischer maken en het werk van ambtenaren vereenvoudigen? IoT biedt een antwoord.

Gezondheidszorg

IoT biedt de gezondheidszorg automatisering van processen, garandeert de kwaliteit van diensten en verhoogt de veiligheid en het comfort van de patiënten.

Energie

IoT is een krachtig instrument om het energieverbruik te controleren en te optimaliseren. Naast de gevolgen voor het milieu en mogelijk voor de volksgezondheid, helpt het ook de kosten te drukken.

Smart building

Door de gegevensanalyse van slimme gebouwen worden nieuwe manieren van werken bevorderd. Het beheer van gebouwen maakt plaats voor het optimaliseren van de gebruikerservaring.

Leer uw klant beter kennen dankzij data analyse

Klantenverhalen

Hoe werkt een slimme gastank? Een sensor houdt het beschikbare volume gas van een gastank in het oog. Dankzij een IoT-oplossing ziet de distributeur welke gastanks hij moet bijvullen – en hoe dringend dat is.

Meer info

Smart tank multigas

AXA Belgium maakt gebruik van Occupancy Analytics om haar gebouwen optimaal te beheren.

Smartcare van IPARC meet temperatuur, luchtvochtigheid en lichtwaarden. Het maakt gebruik van het LoRa- netwerk en heeft dekking in heel in België. Ideaal voor plaatsen waar geen router of wifi mogelijk is.

We rustten onze eigen bobijnen uit met IoT sensoren. Zo kunnen we deze bobijnen lokaliseren in heel het land.

In de regio Bergen test de intercommunale Hygea sensoren die glasbollen slim maken. Dit biedt heel wat voordelen zoals een efficiënte ophaling, geen overvolle glasbollen meer...

Steden en gemeenten moeten steeds slimmer worden. Om hen daarbij te helpen biedt Proximus hen heel wat oplossingen aan. Dankzij het nieuwe LoRa- netwerk zien heel wat nieuwe toepassingen het licht. In Elsene werd bijvoorbeeld een project gelanceerd om de luchtkwaliteit in de straten te meten.

Steden en gemeenten moeten steeds slimmer worden. Proximus helpt hen daarbij. Dankzij het nieuwe LoRa- netwerk zien heel wat nieuwe toepassingen het licht. In Elsene werd bijvoorbeeld een project gelanceerd om de luchtkwaliteit in de straten te meten.