Current language: nl

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Donderdag werden de MIA’s, de prijzen van de Vlaamse muziekindustrie, uitgereikt. Angèle werd de grote winnares van de avond met maar liefst vijf MIA’s maar blonk ook uit door haar afwezigheid.

De dertiende editie van de MIA’s lokte nochtans heel wat bekend volk naar Paleis 12. Ontdek hier de foto’s vanop de purperen loper!

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader © Belga

Niels Destadsbader was de grote winnaar van de vorige editie en scoorde ook nu weer twee MIA’s. Hij won in de categorie 'Nederlandstalig' en 'Solo man'. Hij heeft nu al negen MIA’s in totaal gewonnen.

Balthazar

Balthazar © Belga

Ook Balthazar kon rekenen op twee MIA’s. De band van Maarten Devoldere en Jinte Deprez werd laureaat in de categorieën 'Alternative' en 'Auteur/Componist'. Op het podium brachten ze hun hit Fever.

Clouseau

Clouseau © Belga

Clouseau mocht de liveshow openen en ging ook niet met lege handen naar huis. De broertjes Wauters wonnen in de categorie 'Groep'.

Tourist LeMC

Tourist LeMC © Belga

Tourist LeMC nam de prijs voor beste 'Urban' mee naar huis. Hij bracht op het podium zowaar een duet met Niels Destadsbader, zijn collega-coach in The Voice van Vlaanderen.

Willy Sommers

Willy Sommers © Belga

Zes dagen geleden onderging Willy Sommers nog met spoed een hartoperatie, maar op de MIA’s was hij alweer paraat. Hij ging naar huis met de MIA voor 'Vlaams populair', zijn allereerste MIA ooit.

Lost Frequencies

Lost Frequencies © Belga

Lost Frequencies won al vier keer de MIA in de categorie 'Dance' en ging deze keer naar huis met de MIA voor 'Album' voor Alive and Feeling Fine.

IBE

IBE © Belga

Wat een jaar voor IBE. Hij won The Voice van Vlaanderen, stond op het podium van Rock Werchter en ging nu ook naar huis met de MIA voor 'Doorbraak'. En dat op zijn achttiende!

Compact Disk Dummies

Compact Disk Dummies © Belga

Lennert en Janus wonnen de MIA in de categorie 'Dance' en versloegen onder meer Regi en Dimitri Vegas & Like Mike.

Arno

Arno © Belga

Arno mocht een Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen, maar had duidelijk weinig zin om te poseren voor de fotografen.

Stef Kamil Carlens

Stef Kamil Carlens © Belga

In de Sector Awards won Stef Kamil Carlens de MIA in de categorie 'Muzikant'. Andere winnaars waren Charlotte Adigéry ('Artwork') en Stephen en David Dewaele ('Producer').

Zwangere Guy

Zwangere Guy © Belga

Het Brussels hiphopfenomeen Zwangere Guy was maar liefst zeven keer genomineerd in categorieën als 'Album', 'Nederlandstalig', 'Live act', 'Solo man' en 'Urban' maar kon geen enkele nominatie verzilveren. Hij zorgde wel voor een van de meest spectaculaire optredens van de avond.

Brihang

Brihang © Belga

Genregenoot Brihang had zes nominaties achter zijn naam, maar ging ook met lege handen opnieuw naar huis.

Laura Tesoro

Laura Tesoro © Belga

Laura Tesoro bracht afgelopen jaar haar debuutalbum uit en was genomineerd in de categorieën 'Pop' en 'Solo vrouw', waarin ze twee keer haar meerdere moest erkennen in Angèle. Ze mocht een van de optredens van de avond verzorgen.

Belle Perez

Belle Perez © Belga

Belle Perez had haar allereerste nominatie achter haar naam voor de MIA’s, in de categorie 'Vlaams populair' en mocht dus niet ontbreken op de uitreiking.

Dana Winner

Dana Winner © Belga

In haar zelf ontworpen oranje jurk was Dana Winner een van de meest opvallende gasten van de avond. Ook zij was genomineerd in de categorie 'Vlaams populair'.

Hooverphonic

Hooverphonic © Belga

Op hun nummer voor het Eurovisiesongfestival is het nog even wachten, maar Hooverphonic was ook dit jaar al genomineerd in de categorie 'Groep'. Alex Callier was ook genomineerd als 'Producer'.

Geike

Geike © Belga

Vorig jaar ging ze nog naar huis met de MIA voor 'Hit van het Jaar' voor Zoutelande, deze keer kon Geike Arnaert haar nominatie in de categorie 'Solo vrouw' niet verzilveren.

Portland

Portland © Belga

De Nieuwe Lichting-winnaar Portland was genomineerd in de categorieën 'Doorbraak' en 'Alternative'.

Natalia

Natalia © Belga

Op nieuw muzikaal materiaal van Natalia is het nog even wachten, maar dat baby’tje kan niet lang meer wegblijven nu…

Jan Paternoster en Eva De Roo

Jan Paternoster en Eva De Roo © Belga

Eva De Roo mocht de Sector Awards presenteren en zag er ook al stralend zwanger uit op de purperen lopen aan de zijde van Jan Paternoster.

Nora Gharib en Siska Schoeters

Nora Gharib en Siska Schoeters © Belga

Nora Gharib en Siska Schoeters mochten de aankomst van de sterren op de purperen loper presenteren op Pickx live.

Danira Boukhriss Terkessidis

Danira Boukhriss Terkessidis © Belga

Danira Boukhriss Terkessidis mocht de eerste MIA van de avond uitreiken en verscheen op de rode loper met haar vriend Will, beter bekend als TheColorGrey.

Adil El Arbi en Bilall Fallah

Adil El Arbi en Bilall Fallah © Belga

De regisseurs van Bad Boys For Life mochten de MIA voor 'Album' uitreiken.

Debby en Zeger uit Kamp Waes

Debby en Zeger uit Kamp Waes © Belga

Deelnemers Debby en Zeger uit het populaire programma Kamp Waes mochten de MIA voor 'Groep' komen uitreiken.

Dertigers

Dertigers © Belga

De cast van de populaire serie Dertigers mocht niet ontbreken op dit feestje. Yemi Oduwale (Elias) en Kim Van Oncen (Saartje) kwamen een van de prijzen uitreiken.

Thuis

Thuis © Belga

Ook de cast van Thuis was goed vertegenwoordigd op het gala. We herkennen Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Bart Van Avermaet (Waldek) en Christophe Haddad (Bob) met zijn vriendin.

Schermgezichten van Eén

Schermgezichten van Eén © Belga

Ook sportanker Aster Nzeyimana en tv-kok Jeroen Meus maakten hun opwachting in Paleis 12. Aster Nzeyimana deed dat aan de zijde van actrice Lize Feryn.

Kelly Pfaff en Julie Vermeire

Kelly Pfaff en Julie Vermeire © Belga

De twee finalisten van Dancing with the Stars mochten de MIA voor 'Dance' uitreiken. Kelly Pfaff had haar dochter Shania meegebracht naar het gala.

Miss België

Miss België © Belga

Geen gala zonder de nieuwe Miss België Celine van Ouytsel!

Top
t