Current language: nl

Niet te missen concerten in oktober

Een stevige dosis rock, een shot melodieuze pop of een flinke scheut soul: wie een concert wil meepikken in oktober zal vast een lekker hapje vinden in deze lijst!
Niet te missen concerten in oktober © Isopix

Lee Fields & The Expressions

50 jaar geleden verscheen Bewildered, de eerste single van soulartiest Lee Fields. De heer Fields is niet van de minsten: men noemt z’n naam in één adem met James Brown, The Delfonics en The Moments, en hij speelde samen met Kool and the Gang, Sammy Gordon en The Hip-Huggers. Drie jaar geleden verscheen het ijzersterke album A Special Night, dat hij samen met zijn trouwe band The Expressions inblikte. 

Dinsdag 15 oktober, Handelsbeurs Concertzaal, Gent

The Amazons

The Amazons © Drew de F Fawkes

The Amazons stond met stip genoteerd in de BBC Sound Of 2017-lijst, waarmee de Britse openbare omroep vaak accuraat inschat wie het in de toekomst zal maken in het muziekuniversum. Ze staan bekend om hun intense, gepassioneerde nummers, en hebben een dijk van een livereputatie. Hun nieuwe album heet Future Dust.

Donderdag 10 oktober, Muziekcentrum Trix, Borgerhout

New Order

New Order © Irma Puškarevic / EXIT Photo Team

New Order herrees uit de as van Joy Division en staat te boek als één van de meest invloedrijke bands uit de jaren ’80. De bandleden zijn met recht en reden trots op hun tien albums tellende discografie boordevol klassiekers. Blue Monday is heden ten dage nog steeds de best verkochte 12 inch-single aller tijden

Maandag 14 oktober, Vorst Nationaal, Brussel

Apparat

Apparat © Isopix

Voor de Duitse electrogrootheid Sascha Ring samen met de heren van Modeselektor de studio in dook onder de naam Moderat, stond hij bekend onder het pseudoniem Apparat. De laatste jaren leverde de artiest onder meer de soundtrack af voor de Netflixserie Dark. Hetzelfde deed hij voor de film Capri-Revolution, een drama: hij won er de prijs voor beste soundtrack mee op het Filmfestival van Venetië. Live laat Sascha Ring zich vergezellen door enkele bandleden die van wanten weten.

Maandag 14 oktober, De Roma, Borgerhout

Pixies

Pixies © Isopix

Pixies heeft een nieuwe plaat uit, die Beneath The Eyrie heet. Black Francis en zijn gevolg zullen het publiek tijdens hun aankomende tournee verblijden met klassiekers en gloednieuwe songs.

Woensdag 16 oktober, Vorst Nationaal, Brussel

Stef Kamil Carlens & Band

Stef Kamil Carlens & Band © Isopix

Stef Kamil Carlens brak als bassist met dEUS door in de jaren ’90. Met Moondog Jr. en Zita Swoon bracht hij 12 albums uit. Twee jaar geleden verscheen zijn soloplaat Stuck In The Status Quo.

Vrijdag 18 oktober, AB, Brussel

Lagüna

Lagüna © Café De Zwerver

Aardedonker is opnieuw hip, en daar zorgt naast Whispering Sons ook het Antwerpse vijftal Lagüna voor. Twee jaar geleden kaapten ze de tweede plek weg op Humo’s Rock Rally, en hun debuutsingle Amber Hands bleek niet te versmaden.
 
Vrijdag 18 oktober, Café De Zwerver, Leffinge

Lewis Capaldi

Lewis Capaldi © Dawn Fletcher-Park / Isopix

Lewis Capaldi is gezegend met een krachtige stem, een goede singer-songwriterpen en een stevige dosis humor. De nummers Lost On YouToughGrace en Someone You Loved braken potten.

Donderdag 24 oktober, La Madeleine, Brussel
The Lighthouse

The Lighthouse

Songs that feel like Fridays: zo omschrijft de Leuvense groep The Lighthouse de muziek die ze op de wereld loslaten. Opzwepende beats en catchy teksten voorzien van een flinke portie gitaar en synths zijn hun handelsmerk.

Zaterdag 26 oktober, AB, Brussel
 

The Van Jets

The Van Jets © Isopix

15 jaar geleden begon het voor The Van Jets allemaal in de AB, waar ze Humo’s Rock Rally wonnen. Binnenkort zwaaien ze er hun fans uit: de heren stoppen er namelijk mee. Two Tides of Ice, Broken Bones, Teevee, Here Comes the Light, en The Future zijn songs die in het collectieve muziekgeheugen gegrift staan.
 
Donderdag 31 oktober, AB, Brussel

Top
t