Current language: nl

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.
Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak! © Wikimedia Commons

Bijna twee miljard views. Dat is bijzonder veel, toch? Allemaal voor 'Stressed Out', de song die Twenty One Pilots wereldfaam bracht. Net zoals 'Ride' een track uit het much appraised 'Blurryface'. Bezige baasjes ook, die in 2018 alweer hun vijfde studioplaat 'Trench' uitbrachten. Stonden onlangs nog in Paleis 12 in Brussel, en de kritieken logen er niet om: 'Het werd een topspektakel met een brandende auto, podiumdelen die de lucht in gingen en een gigantische brug!' Benieuwd wat het op Pukkelpop wordt. Dit misschien? 

Bijzondere band, want ...

Bijzondere band, want ... © Wikimedia

10 jaar awards

Je zou het hen niet aangeven, maar de band bestaat ondertussen al 10 jaar. Hard werken, doorzetten en geloven in de droom. Het loont, en het leverde de band alvast een Grammy Award for Best Pop Duo/Group Performance op tijdens de 59th Annual Grammy Awards (in 2017). Maar - en val niet achterover - de band reeg de awards in de loop der tijden gewoon aaneen. Meters en meters. Check dit, jeezzz! 

Genre

Welke genre speelt je band? Altijd handig als bookers of programmatoren weten wat ze in huis halen. In het geval van Twenty One Pilots? Veel labels! En niet één dekt de lading volledig. Pop, pop rock, indie, EDM, electronica, rock, emo rap ... het zit hen allemaal als gegoten. Volgens Joseph: "I'm not trying to be. I'm being what I want to be for myself."

Vooral een eigen smoel dus. Chlorine

Release in januari. Lekkere groove. Vreemde clip. Wijs nummer ... Niet nadoen!Drie keer Twenty One (63, mocht je twijfelen)

Altijd cool om een interview te zien en te horen hoe de muzikanten hun artistieke leven aanpakken: Dat ze hun klassiekers kennen? Natuurlijk. Eentje van Elvis, om te beginnen ... ... en de bekende Cobus Potgieter (de drummer die beroemd werd dankzij zijn talloze eigenzinnige drumcovers) kan er ook wat van... Bekijk Pukkelpop van 16 augustus tot en met 18 augustus via de livestream van Proximus Pickx!

Bekijk de beste concerten van artiesten die op Pukkelpop stonden in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx: druk op de On demand-knop van je afstandsbediening om door het aanbod te bladeren!

Top
t