Current language: nl

Bastille: Rock Werchter in brand!

We weten het nog goed! Het was ergens in 2010, toen Bastille ons om de oren sloeg met 'Flaws/Icarus'. We waren meteen verkocht. Fris geluid, geënt in folk met een zweem van late adolescentenmelancholie. Bijna tien jaar na datum staan ze op Rock Werchter. Wij ook.
Bastille: Rock Werchter in brand! © isopix

Twee jaar na die eerste single stond de band aan de rand van de grote doorbraak. Met 'Pompeii' scheurden ze zich los van de grote hoop en begonnen ze aan een ongelooflijk succesverhaal. 521 miljoen views op YouTube heeft dat ene nummer. Een half miljard mensen, dus, dat zijn een miljard ogen. Je zou van minder beginnen te zweven. Dankzij 'Pompeii' staat Bastille voor het eerst op Rock Werchter.

Opmerkelijke passage

Het gaat de lads from Londen sindsdien voor de wind, want ze verkochten ondertussen 10 miljoen platen. Hun meezingers als ‘Laura Palmer’, ‘Good Grief’ en ‘Happier’ (met Marshmello) zijn al een paar miljard keer gestreamd. En hoe komt een band aan zo'n following? Door de tomeloze energie van Dan Smith, de hoogst entertainende live shows en de complete toewijding aan de fans. Op Rock Werchter 2019 stellen ze ‘Doom Days’ voor, hun derde album dat later dit jaar verschijnt.

Bijzondere band, want ...

Bijzondere band, want ...

Smith  

In 't Nederlands: De Smet, een naam zoals er duizenden zijn. Smith heeft gelukkig iets om zich van de andere Smiths te onderscheiden (niet de band, mind you): energie en talent. In 2008 releasete hij wat songs, en in 2010 begon hij met Bastille. Meteen voor echt, want de band liet er geen gras over groeien. Hé, bands hebben frontmannen als Smith nodig. Trekkers, bezielers, grote muilen, gasten die weten hoe ze songs moeten schrijven! 
Je vindt die eerste songs hier. Beïnvloed door Muse? Pompeii

De single van de grote doorbraak. 'Pompeii' heeft een tijd lang op nummer 1 gestaan in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk en Ierland (de single is zelfs recordhouder van het langst op nummer 1 staan in de United Kingdom's Official Streaming Chart). Het clipje bij de single is eenvoudig banaal. Iemand rent weg van een vulkaanuitbarsting. 't Hoeft niet altijd hogere wiskunde te zijn. Nachten

Onlangs gereleased, 'Those Nights', een ballad zowaar. Smith heeft geen haar meer. Nou moe. Internationale ambities, nog steeds, en grote qua productie. Willen ze de nieuwe Coldplay worden of zijn ze dat al? Wie zal het zeggen. Niet meteen een song die potten breekt, maar goed, 't is hen vergeven. Drie keer Bastille, drie keer brand ... 

Ga eens naar Rio en speel daar eens een concert. Porque no? Het resultaat, hier. Wellicht hetzelfde als wat ze op Werchter zullen serveren. You bet ya! Funny interviews! Apparently, everyone loves a little bit of Dan Smith running his fingers through his hair. So, I made a little compilation. Enjoy ;) - hahahaha - some people.

Top
t