Current language: nl

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (april 2019)

In april moesten we weer afscheid nemen van een paar grote muziekhelden. Zij schitteren voortaan verder aan de hemel.

Tiger Merritt

Tiger Merritt © Facebook/mestizo43

De Amerikaan Tiger Merritt, de zanger en gitarist van de psychedelische rockband Morning Teleportation, overleed op 4 april. Veel te vroeg, want Merritt was nog maar 31 jaar oud. In 2009 richtte hij samen met enkele vrienden de rockband op. Twee jaar later verscheen hun debuutalbum, en nog eens zes jaar later kwam hun tweede plaat uit.  

Wowaka

Wowaka © Facebook/Hitorie

Een dag na het plotse overlijden van Tiger Merritt, verloor de muziekwereld nog een jonge ster. Wowaka, de man achter de digitale popster Hatsune Miku, werd net als Tiger 31 jaar oud, maar overleed aan hartfalen. Sinds 2012 is hij de zanger van de Japanse band Hitorie. Een van zijn meest bekende nummers is ongetwijfeld ‘Rolling Girl’.  

Davey Williams

Davey Williams © Wikipedia

Hij speelde meer dan 1500 concerten over de hele wereld, maar na een lange strijd tegen kanker overleed de 66-jarige Amerikaanse gitarist Davey Williams op 6 april. Williams was amper twaalf toen hij zijn liefde voor de gitaar ontdekte, maar had nooit verwacht dat hij zou uitgroeien tot een van de grootste gitaristen ter wereld. Niet alleen ging hij solo, hij werkte ook samen met LaDonna Smith, Curlew en Fuzzy Sons. Muziek was zijn leven, niet moeilijk dat hij in 1981 het muziekblad ‘The Improviser’ oprichtte.  

Shawn Smith

Shawn Smith © Facebook/Shawn Smith

De Amerikaanse zanger Shawn Smith overleed op 5 april op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van diabetes. Hij was vooral bekend als frontman van de alt-rockband Brad, die tussen 1993 en 2012 maar liefst vijf albums uitbracht. Met ‘Shame’, ‘Interiors’ en ‘Welcome’ wisten ze meteen de hele wereld te veroveren. Smith was een muzikant in hart en nieren, want naast de band waarin hij speelde, maakte hij ook eigen muziek. Hij zong op de nummers 'Melvin' en 'Lotuk' van Arsenal.  

Paul Severs

Paul Severs © Facebook/Paul Severs

Op 9 april stierf de Belgische charmezanger Paul Severs op 70-jarige leeftijd aan een hartaanval. Paul Severs werd in de jaren zeventig bekend en werd al snel gezien als een toonaangevende stem in de Vlaamse muziekwereld. Zijn grote doorbraak kwam er met de single ‘Ik ben verliefd op jou’. Later volgden nog enkele hits, waaronder ‘Geen wonder dat ik ween’, ‘Ieder mens’ en ‘Ik heb rozen voor je mee’. In de jaren ’80 werd opnieuw een hele lading singles gelanceerd: ‘Dansen in de discotheek’ en ‘Ik wens je een hel hier op aarde’. In de jaren ’90 kreeg hij opnieuw een boost, met dank aan het programma Tien Om Te Zien. Nadien werd het weer stiller rond de charmezanger.  

Earl Thomas Conley

Earl Thomas Conley © Facebook/Earl Thomas Conley

Hij heeft 18 nummer 1-hits achter zijn naam staan en heeft tientallen artiesten beïnvloed, maar vandaag is de Amerikaan Earl Thomas Conley niet meer. Hij stierf op 10 april op 77-jarige leeftijd. Conley stond in de jaren tachtig bovenaan de hitlijsten met nummers als ‘Holding Her And Loving You’ en ‘Right From The Start’. Hij bracht gedurende zijn hele carrière maar liefst tien albums uit.  

Paul Raymond

Paul Raymond © Facebook/Paul Raymond

Op 13 april stierf de Brit Paul Raymond, de gitarist en toetsenist van de Engelse rockband UFO. Een hartaanval werd hem fataal. Hij werd 73 jaar oud. Een week voor zijn overlijden stond hij nog op de planken met zijn band. Naar aanleiding van hun vijftigjarig bestaan toerden ze rond in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.  

Jörg Demus

Jörg Demus © Facebook/Jörg Demus

In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 april stierf de Oostenrijkse pianist en componist Jörg Demus. Al van kinds af aan is hij een grote muzikant. Op zijn 17de studeerde hij af aan het conservatorium in Wenen. Niet veel later ging hij solo. De klassieke periode sprak hem enorm aan, maar ook de oude muziek en historische instrumenten fascineerden hem. Hij werkte samen met enkele grote namen uit de klassieke muziekwereld: Elly Ameling, Elisabeth Schwarzkopf en Dietrich Fischer-Dieskau. Jörg Demus werd 90 jaar oud.  

Top
t