Current language: nl

Deze wereldbekende artiesten kwamen nooit naar België

Deze wereldbekende artiesten kwamen nooit naar België © Shutterstock/Redferns-Getty Image

Wanneer artiesten of bands op tournee vertrekken om hun nieuwe album voor te stellen, hopen fans uiteraard dat hun idool ook hun land aandoet. Helaas is dat niet altijd het geval. Sommige wereldbekende artiesten kwamen zelfs (nog) nooit tot in ons kleine Belgenlandje. Een overzicht...

Jackson 5

Jackson 5 © Fedferns-Getty Images

Het Amerikaanse kwintet bestond uit de Jackson broertjes, met als bekendste telg Michael Jackson. Ze tourden de wereld rond met grote hits als ‘ABC’, ‘Blame It on the Boogie’ en ‘Can You Feel It?’, maar ze zijn nooit allemaal samen tot in België geraakt. In 1987 begon Michael Jackson aan zijn solo-tour genaamd ‘Bad’. De andere broers traden pas opnieuw op in 2012 en kwamen toen wel naar België, maar dat was dus zonder Michael Jackson aangezien de King of Pop drie jaar eerder helaas was overleden.

The Beatles

The Beatles © Shutterstock

De wellicht allerbekendste band ter wereld stond ooit bijna in België op het podium. In mei 1964 zou de band een optreden gepland hebben dat op Belgische televisie zou vertoond worden. Maar zowel de BRT als de RTB waren niet geïnteresseerd en gingen nooit in op het verzoek. Toen ze iets later wel interesse toonden, was de wachttijd voor een optreden van de Beatles al 2 jaar en uiteindelijk kwam er dus niets meer van in huis.

Barbra Streisand

Barbra Streisand © Shutterstock

Het fenomeen Barbra Streisand, over wie zelfs een nummer werd geschreven, stopte plots met touren in 1966. Het bezorgde haar zoveel stress dat ze de woorden van drie van haar grootste hits vergat en besliste om 27 jaar lang niet meer op te treden. In 1994 kondigde ze haar comeback aan, maar sindsdien deed ze nog steeds geen Belgisch podium aan.

Carrie Underwood

Carrie Underwood © Shutterstock

De Amerikaanse countryzangeres won in 2005 American Idol en trapte haar carrière op gang. Haar grootste hits zijn ‘Jesus, Take the Wheel’ en ‘Before He Cheats’. Ze wordt vaak genoemd als de meest succesvolle solo countryzangeres van de VS. In totaal ontving ze voor haar muzikale carrière al zeven Grammy Awards. In 2012 en 2016 tourde ze wel door Europa, maar tot in België geraakte ze tot dusver nog niet. In 2019 trekt ze opnieuw op tournee, maar het is nog even afwachten voor de landen waar ze zal optreden bekend gemaakt worden.
Carly Rae Jepsen

Carly Rae Jepsen © Shutterstock

De zangeres van het one-hit-wonder ‘Call Me Maybe’ is erg populair in Azië. Ze trad al meermaals op in Japan, de Filipijnen en Singapore. In 2012 was ze de openingsact voor een reeks concerten van popidool Justin Bieber, met wie ze het nummer Beautiful uitbracht, maar tijdens zijn shows in Antwerpen werd ze vervangen door 3M8S als voorprogramma. België wacht dus nog steeds op een telefoontje van Carly.

Aretha Franklin

Aretha Franklin © Shutterstock

De wereldbekende Queen of Soul die onlangs overleed, gaf heel wat optredens op spectaculaire plekken zoals in het Witte Huis. Haar enorme talent bracht hits voort als ‘Respect’, ‘Natural Woman’ en het wondermooie ‘I Say a Little Prayer.'  In ’68 trad ze op in Amsterdam voor een uitzinnig publiek dat het podium met bloemblaadjes bedekte. Omdat ze last had van vliegangst na een incident in 1984, tourde ze daarna nog heel zelden. Helaas mocht België de soullegende dus nooit verwelkomen, maar ons respect behoudt de soulzangeres voor altijd.  

Jamie Foxx

Jamie Foxx © Shutterstock

Jamie Foxx is een Amerikaanse acteur, komiek, zanger en producer. Zijn bekendste hits zijn ‘Just Like Me’ en zijn samenwerking met Kayne West voor het nummer ‘Gold Digger’. Hij won verschillende Grammy’s voor zijn r&b-carrière. Ondanks zijn hits, gaat hij heel weinig als zanger op tour, maar als stand-upcomedian laat hij zich af en toe van zijn grappigste kant zien. Helaas kwam hij nog niet vaak naar Europa, laat staan naar België.

Wham!

Wham! © Mirrorpix

De originele bezetting van de Britse band bestond uit George Michael en Andrew Ridgeley. Met hun funk- en soulhits, zoals ‘Wake Me Up’, ‘Everything She Wants’ en het ultieme kerstnummer ‘Last Christmas’ veroverden ze de harten van vele meisjes tijdens hun tours door Amerika, Azië en Europa, maar naar België kwamen ze nooit. Na hun split in ’86 ging George Michael solo verder en stopte deze keer wel in België voor een concert. Helaas overleed hij in 2016, op kerstdag nota bene.

Zayn

Zayn © Shutterstock

De zanger werd in 2010 deel van de gigantisch populaire boysband One Direction. Na 5 jaar stapte hij uit de groep om een solocarrière te starten. ‘Pillowtalk’ en ‘Like I Would’ werden de grootste hits van zijn eerste soloalbum, Mind of Mine. Omdat hij last heeft van plankenkoorts en angstaanvallen, is hij sinds hij One Direction verliet niet meer op tournee geweest, maar hij kondigde wel aan dat dit in de toekomst op de planning staat. Andere ex-One D’ers zoals Harry Styles en Niall Horan geraakten wel al solo in België.

Jesse McCartney

Jesse McCartney © Shutterstock

Jesse McCartney is een Amerikaanse popzanger en hing in de nillies als tieneridool in postervorm op de kamer van heel wat tienermeisjes. Hij schreef de hit ‘Beautiful Soul’, maar werkte ook mee aan verschillende Disney-songs en ‘Bleeding Love’ voor Leona Lewis. Hij trad op als openingsact voor bands als New Kids on the Block en tourde met Backstreet Boys in Europa. Helaas brak hij vele hartjes door (nog) niet in België langs te komen.   Luister naar de beste muziek in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, dankzij Epic Beats

Top