Current language: nl

De beste films over muziek

De beste films over muziek © 20th Century Fox/Warner Bros/Universal Studios

Sommige acteurs en actrices kunnen het allemaal: zingen, dansen én schitteren op het scherm. Als de film zelf dan ook nog eens enkele meezingers op de soundtrack heeft staan, dan heb je een kaskraker. Feelgood films of echte klassiekers, genieten zal je zeker doen bij de volgende films waarin muziek een échte hoofdrol speelt!

Mamma Mia!

Mamma Mia! © Belga

In de muzikale film worden alle klassiekers van de popgroep ABBA in een verhaal gegoten. Een jonge vrouw (gespeeld door Amanda Seyfried) wil ontdekken wie haar echte vader is zodat hij haar kan weggeven op haar huwelijk. Van ‘Dancing Queen’ over de jeugdige dansjaren van haar moeder (Meryl Streep) en geldproblemen in ‘Money, Money, Money’ tot het verleidelijke ‘Lay All Your Love on Me’ gericht aan haar verloofde, alle songs komen aan bod. Stilzitten tijdens deze film is verboden!Bekijk Mamma Mia! nu in de Op aanvraag- catalogus van Proximus TV!

 


Fame

Fame

Wie het wil maken in de zang- en danswereld moet naar een echte muziekacademie. Dat is toch wat de wereldbekende film Fame ons doet geloven. Studenten aan de prestigieuze High School of Performing Arts in New York dansen, zingen, acteren en bespelen instrumenten, de ene met al meer talent dan de andere. Het wereldbekende nummer Fame van Irene Cara (die het personage Coco in de film speelt) zorgt voor een dansbare soundtrack.

The Sound of Music

The Sound of Music © 20th Century Fox

De film over de familie Von Trapp is een echte klassieker. Gouvernante Maria (gespeeld door Julie Andrews) trekt in bij kapitein Von Trapp die zijn 7 kinderen streng opvoedt, met zijn militaire verleden als leidraad. Maar Maria brengt opnieuw vrolijkheid én muziek in het gezin door de kinderen te leren zingen. Echte feelgood songs zoals ‘Do-Re-Mi, ‘My Favorite Things’ en uiteraard ‘The Sound of Music’ doen het nog steeds goed wanneer de jaarlijkse herhaling wordt uitgezonden.Bekijk The Sound of Music nu in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV!

The Pianist

The Pianist © Guy Ferrandis/Focus Features

De Joodse pianist Wladyslaw duikt onder tijdens de Tweede Wereldoorlog wanneer hij en zijn familie worden vervolgd. Op zoek naar voedsel om te overleven wordt hij ontdekt door een Duitse officier. Wanneer hij uitlegt dat hij pianist is, neemt de officier hem mee en laat hem een stuk spelen op een piano. De muziek schept een band en redt het leven van Wladyslaw. Het ontroerende en unieke oorlogsdrama van regisseur Roman Polanski, leverde hoofdrolspeler Adrien Brody een Oscar op in 2003.

Les Misérables

Les Misérables © Universal Pictures

De film is gebaseerd op de roman van schrijver Victor Hugo. Hoofdpersonage Jean Valjean komt in het Parijs van begin 1800 terecht, aan de vooravond van de Julirevolutie. De verhaallijnen volgen de verschillende klassen van arbeiders tot studenten die de revolutie leiden en hoe het gewone volk opkomt voor hun rechten. Naast de film, komen de epische liederen volledig tot hun recht op verschillende podia zoals op Broadway.

August Rush

August Rush © Warner Bros Pictures

Evan, een weeskind dat bij zijn geboorte onvrijwillig werd afgestaan, loopt op 12-jarige leeftijd weg uit het weeshuis om zijn ouders te vinden. In New York komt zijn enorme talent voor muziek naar boven en krijgt hij de artiestennaam August Rush. Muziekschool Julliard ontdekt August en laat hem een symfonie componeren gebaseerd op de geluiden in de stad. Onwetend brengt de muziek hem bij zijn ouders: hij speelt gitaar op straat met een onbekende die later zijn vader, een zanger van een rockband, blijkt te zijn en zijn moeder, een celliste, speelt op hetzelfde concert als August.

Footloose

Footloose © Paramount Pictures/Everett Collection

Rockmuziek en dansen worden verboden in het conservatieve en religieuze stadje Bomont in Chicago nadat een jongen sterft na een nachtje uit. Het hoofpersonage van de film, Ren (gespeeld door Kevin Bacon), is echter een dansgekke en muzikale tiener die net verhuisd is naar het stadje. Hij rebelleert tegen de maatregel en organiseert een bal op school, wordt verliefd op de dochter van de predikant en brengt het ritme terug in de straten.8 Mile

8 Mile © Universal Studios

De film, deels gebaseerd op het leven van Eminem, toont een blanke man die het probeert te maken in de rapwereld. In de stad Detroit worden de rapbattles vooral gedomineerd door zwarte Amerikanen, waardoor het hoofdpersonage B-Rabbit weinig kans maakt en meermaals vernederd wordt. Hij blijft echter vechten om voor zichzelf en zijn familie een beter leven op te bouwen, wat rapper Eminem in het echt ook gelukt is. De naam van de film komt van de snelweg die het blanke en zwarte deel in Detroit scheidt.

Across the Universe

Across the Universe © Columbia Pictures

De film, naar het gelijknamige lied, laat een hele reeks nummers van The Beatles los op de kijker. Het verhaal draait rond Jude, een jonge arbeider uit Liverpool en volgt gebeurtenissen zoals de oorlog in Vietnam, vredesbetogingen en drugs(problemen) tijdens de jaren ’60. Zowat alle wereldhits van de band passeren de revue (I Am the Walrus, With a Little Help, All My Loving…) waarbij psychedelische beelden nooit ver te zoeken zijn om de sfeer van de film en de muziek van de bekendste band ter wereld te versterken.

Amadeus

Amadeus © Warner Bros

De film vertelt het verhaal van componist Wolfgang Amadeus Mozart door de ogen van zijn rivaal en tijdsgenoot Antonio Salieri, die de hofcomponist van de Oostenrijkse keizer was. Wanneer de excentrieke en vulgaire Mozart de keizer inpalmt met zijn geniale stukken, wil Salieri wraak nemen. Hij doet zich voor als de geest van Mozart’s vader en geeft hem de opdracht een stuk te schrijven. Maar het muzikaal genie, dat zichzelf al spottend vaak de bijnaam Amadeus gaf, werd langzaam gek en werkte het stuk nooit af.Meer weten over Proximus TV?


Top