Current language: nl

Kylie Minogue is 50: een terugblik op haar carrière

De Australische zangeres is dit jaar 50 geworden, maar denkt nog lang niet aan stoppen. Ze bracht zopas nog een nieuw album uit: Golden. Een terugblik op de lange carrière van Kylie Minogue.

Naakt voor haar 50ste verjaardag

Naakt voor haar 50ste verjaardag

Haar 50ste verjaardag heeft Kylie Minogue origineel gevierd op haar Instagram-account. De zangeres postte een naaktfoto van zichzelf. Alleen haar intieme delen zijn bedekt, met een luxueuze, zwarte gitaar versierd met diamanten nog wel. “Een nieuw decennium begint. Ik ben zo dankbaar voor alle kansen die ik in mijn leven heb gekregen. 50… Let’s go!”, schreef ze er als commentaar bij.

Haar debuut op de Australische televisie

Haar debuut op de Australische televisie © youtube

De carrière van Kylie Minogue begint in Australië, haar geboorteland, op de jonge leeftijd van 8 jaar. De celebrity komt in Australië voor het eerst op de buis in de serie ‘The Sullivans’, maar zal vooral bekendheid oogsten door haar rol in ‘Neighbours’, tien jaar later. Kylie Minogue speelt erin mee als Charlene van haar 18de tot haar 20ste. Het is trouwens aan ‘Neighbours’ dat Kylie haar zangcarrière dankt, wanneer ze op een liefdadigheidsavond met de casting van de soap ‘The Locomotion’ brengt. Vrijwel meteen heeft ze haar eerste platencontract beet.

Haar Michael Hutchence-periode

Haar Michael Hutchence-periode © youtube

Kort na haar debuut als zangeres, ontmoet Kylie Minogue Michael Hutchence, de zanger van INXS. Twee jaar lang beleven beide sterren een bitterzoete romance, waarvan geen enkel detail de roddelpers ontgaat. In 1991 ontmoet Michael Hutchence echter Helena Christensen en dumpt hij Kylie via de telefoon. Na deze romance, die op haar een zware indruk nalaat, meet de zangeres zich een meer volwassen look aan die Charlene van ‘Neighbours’ snel doet vergeten.

‘Where the Wild Roses Grow’

‘Where the Wild Roses Grow’ © youtube

In 1995 zingt ze samen met Nick Cave ‘Where the Wild Roses Grow’. Een sublieme en donkere hit die Kylie meer aanzien geeft. De zangeres, ondertussen al tot ver buiten Australië gekend door haar relatie met de zanger van INXS (de roddelpers, weet je wel), staat nu ook wereldwijd hoog aangeschreven.

‘Can’t Get You Out of My Head’, niet zomaar een hit

‘Can’t Get You Out of My Head’, niet zomaar een hit © youtube

In 2001 brengt Kylie Minogue een single uit die haar carrière voorgoed zal veranderen. Met ‘Can’t Get You Out of My Head’, een track uit  het album ‘Fever’, verdringt ze iedereen uit de hitlijsten, ook Britney Spears en Robbie Williams. Niet veel later roept de Performing Right Society For Music deze onvergetelijke plaat uit tot het meest gedraaide nummer van de 21ste eeuw in Groot-Brittannië.

‘Showgirl: The Homecoming Tour’, de wedergeboorte

‘Showgirl: The Homecoming Tour’, de wedergeboorte © youtube

2005 is een zwart jaar voor Kylie Minogue, die wereldkundig maakt dat ze vecht tegen borstkanker. Met de steun van talrijke persoonlijkheden, waaronder de Australische eerste minister John Howard, beslist Kylie Minogue om haar persoonlijke strijd in de pers te brengen. Dankzij die media-aandacht registreert Australië 40% meer mammografieën ter preventie van de ziekte: het “Kylie Effect”! Na het overwinnen van deze kanker beklimt Kylie Minogue opnieuw het podium en in 2006 geeft ze het beste van zichzelf tijdens haar tournee ‘Showgirl: The Homecoming Tour’.

Les Folies Tour

Les Folies Tour ©  Albo

Kylie Minogue gaat nog een stapje verder en trekt in 2008 de wereld rond met haar memorabele tournee ‘Aphrodite: Les Folies Tour’. Tijdens deze wereldtournee ziet de zangeres het groot, door bijvoorbeeld als godin op het podium te verschijnen en een reuzegrote, goudkleurige Pegasus te bestijgen. Het budget van deze tournee is met z’n 6 miljoen euro al even indrukwekkend.

Toen ze wou stoppen met zingen

Toen ze wou stoppen met zingen ©  Jaguar PS

Na een carrière van 25 jaar denkt Kylie Minogue er even aan om de microfoon aan de wilgen te hangen. In 2013 maakt de zangeres bekend dat ze wil stoppen met zingen. De Australische ster zet haar manager Terry Blamey aan de deur en er wordt gefluisterd dat ze de filmwereld in wil. Kylie Minogue heeft het helemaal gehad met haar sterrenstatus en alle ongemakken die ermee gepaard gaan en lijkt al die glitter en glamour achter zich te willen laten. Omdat haar filmcarrière niet van de grond komt, stort ze zich toch weer op de muziek en brengt in 2014 ‘Kiss Me Once’ uit.

Haar optreden voor de koningin van Engeland

Haar optreden voor de koningin van Engeland ©  Twocoms

Uitgerekend in het jaar dat ze 50 werd, heeft Kylie het geluk gehad om te mogen zingen op de verjaardag van de koningin van Engeland. In 2018 blies koningin Elizabeth II 92 kaarsjes uit. Een verjaardag die ze vierde in de Royal Albert Hall in Londen, in het gezelschap van Sting, Kylie Minogue, Tom Jones en Shaggy. Deze verjaardag werd georganiseerd in het kader van de Commonwealth en Kylie Minogue vertegenwoordigde er dan ook Australië.

‘Golden’, het countryalbum

‘Golden’, het countryalbum ©  Twocoms

Voor haar 50ste verjaardag trakteert Kylie Minogue zich op ‘Golden’, een countrygetint album dat werd opgenomen in Nashville. Vier jaar na ‘Kiss Me Once’ komt de zangeres met een album waarvoor ze cowboylaarzen en glitterpakjes uit de kast haalt. Een cd die ze vanaf het najaar van 2018 zal meenemen op tournee. Een tournee die haar op 8 november ook naar het Koninklijk Circus in Brussel brengt. Het eerste, gelijknamige nummer zet meteen de toon. ‘Golden’ doet zeker wat country aan, maar blijft toch op-en-top pop en uplifting!Luister naar Kylie Minogue in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, dankzij Epic Beats

Top