Current language: nl

Wat je niet mag missen op Pukkelpop 2018!

Een editie om vingers en duimen bij af te likken, dat wordt het. Met tien bands/acts die je zeker niet mag missen. Wij zetten ze op een rij!

Kijk hier live naar de concerten van Pukkelpop 2018!

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar © PKP

King of hiphop! Kendrick Lamar is zo heet als een kei in de Mojavewoestijn. En - wow! - Lamar was de eerste rapper die de beroemde Pullitzer-prijs won, een award die al sinds de jaren '40 uitegereikt wordt, maar voor het eerst niet naar klassiek of jazz ging. Andere prijzen? Grammy voor beste rapalbum en beste rap videoclip. Allemaal prijzen voor zijn studioalbum DAMN, dat in 2017 uitkwam. En wie hem nog niet aan het werk zag: hou je vast aan de takken van de bomen, want Lamar blaft, zalft en laat zijn demonen los tot het publiek helemaal tureluurs is. Headliner om u tegen te zeggen.

 Lees ook dit dossier: Kendrick Lamar: goeie maatjes met God himself?

Dirty Projectors

Dirty Projectors © PKP

En daar waren ze plots, de lievelingen van de New Yorkse artpop, van de underground naar de zachte mainstream. ‘Bitte Orca’ bracht hun carrière in een stroomversnelling en hun laatste worp, ‘Lamp Lit Prose’, werd zopas op de wereld losgelaten. Fijne bende, coole muziek, dansbaar voor zij die graag op het verkeerde been gezet worden.

Novastar

Novastar © PKP

Joost Zweegers. Draait al mee sinds... ergens diep in de jaren 1990 en dat levert hem anno 2018 een prachtige plek op Pukkelpop op. Je kent hem ongetwijfeld van de hits 'The Best is Yet to Come', 'Wrong', 'Never Back Down' en zijn meest recente hit 'Home is not Home'... Terecht, want Zweegers is authentiek, levert songs die op ieders soundtrack van het leven passen. Niet te missen, heus niet.

Trixie Whitley

Trixie Whitley

Neen, geen WK-finale voor België, helaas. Maar scoren doen we op andere plekken. Zeker in de muziek. Whitley komt, ziet en overwint. En geeft je een muzikale kijk op haar zielenroerselen. ‘Heartbeat’ gaf al een glimp van het nieuwe album dat we in de herfst mogen verwachten. Pukkelpop is een live speelveld.

Hockey Dad

Hockey Dad © PKP

Beetje slacker, beetje Ozzie, veel duo. Surfdudes/skate-bozo’s die ook graag wat muziek maken en daar wonderwel en zeer goed mee wegkomen. De naam van de band komt uit een Simpson-aflevering, waarin Bart Simpson en Milhous een computerspel spelen dat 'Hockey Dad' heet. Beide 'lads' plunderden de platenkasten van hun ouders en oudere broers en distilleerden er een eigen sound uit. Vroeg op de dag, maar laat dat de pret niet drukken: het wordt een fuzz.punkpop.surf-feestje.

Protomartyr

Protomartyr © PKP

‘Relatives in Descent’ heet hun laatste plaat. Keien in twijfelen aan zichzelf. En toch muziek maken die een paar duizend mensen beroert. Denk aan punk in een hedendaags jasje aangevuurd door the likes as The Fall, Alan Vega en 'we zijn kwaad op de gang van zaken'. The Fall in de achterzak en Nick Cave als inspiratie. Live nogal een kanon.

Lees ook dit dossier: Protomartyr zalft en slaat, en meestal tegelijk


WWWater

WWWater

Charlotte Adigéry. Steve Slingeneyer. Boris Zeebroek. Dat is WWWater, en dat geeft vonken op een podium. Poulain van de De Waele-broertjes en ex-achtergrondzangeres bij Arsenal en Baloji. Eén van de meest opwindende Belgische bands van het moment. Prachtige stem, experimenteel meets pop meets dance. Op dat moment van de dag wordt het ongetwijfeld een feest!

A-Trak

A-Trak © PKP

Muzikaal visionair. Meester in de kunst van turntablism. Kanye West, Kid Cudi, Danny Brown, Flosstradamus… hebben hun carrière op een of andere manier te danken aan dit wonderkind. Een van de 50 belangrijkste personen in de elektronische dansmuziek. Stilstaan? No way!

Mauro & De Kempenzonen

Mauro & De Kempenzonen © PKP

Mauro. Staat al tien keer op Pukkelpop. Dat vraagt om een feest met een fanfare. Wat het wordt? Geen idee, maar wel authentiek Mauro. En wie zien we daar naast Mauro opduiken? Willy Sommers en Daan. Dat wordt een speciale gebeurtenis. Alle leeuwen in een kooi nog aan toe! Op een moment waarop het aperitief geschonken wordt. Niet missen. En Mauro ook niet.

Patrice Bäumel / B2B Guy J

Patrice Bäumel / B2B Guy J

Make it dark and sexy. Progressive house of techno for grown-ups, deze hap. Samen met Guy J wordt dit een feestje in de Boiler Room. Bäumel maakt techno zoals Mozart het vandaag zou doen. No shit. Laat je overtollige kleren gewoon in de tent liggen. You won’t need them.

Top