Current language: nl

Deze bands mag je niet missen op Graspop

Welke bands mag je deze editie van GMM niet missen?

Welke bands mag je deze editie van GMM niet missen? © GMM

Vind je je weg nog in het fabuleuze GMM-aanbod? Wij selecteerden alvast tien niet te missen acts!

Kijk op 21, 22, 23 en 24 juni live naar Graspop Metal Meeting op Proximus Music!

The Pink Slips

The Pink Slips © GMM

Als je pa in een van de grootste hardrock/heavymetalbands van de laatste decennia speelt, dan treed je gewoon in zijn voetsporen. Check Grave – het alter ego van Grace McKagan – de 20-jarige dochter van Guns N’ Roses-bassist Duff. Een streepje elektronica en vette gitaarriffs, met wat Blondie, The Kills, Alice Cooper en David Bowie als voornaamste invloeden.

Galactic Empire

Galactic Empire © GMM

Star Wars op Graspop? Ja, porque. Galactic Empire, een band bevolkt door Boba Sett, Bass Commandor, Dark Vader, Shadow Ranger en Red Guard. Voor de fans van de ruimtesaga, goede muzikanten, gimmicks en een streepje gekkigheid. The force is with you!

DOOL

DOOL © GMM

De eerste keer op Graspop. Deze bende, ontstaan uit de as van The Devils Blood, met een bijzondere knipoog naar Tool. Nederlands, uit Rotterdam, en met een reputatie die tot ver buiten de landgrenzen reikt. Episch, donker, gothic en psychedelisch, it’s all there!

Heilung

Heilung © GMM

Er komen heel veel goeie dingen uit Denemarken. Lars Ulrich, bijvoorbeeld (al bestaat daar wel twijfel over). En Heilung, muzikanten uit een tussenwereld die loos gaan op oude instrumenten, trommels en dies meer, en hun thema’s zoeken in de oude sages en mythen, toen Thor nog met zijn hamer op ieders vingers sloeg. Metal Dome. Bezwerend! Prepare for battle.

Tyler Bryant & The Shakedown

Tyler Bryant & The Shakedown © GMM

Wat gebeurt er als je op je zes jaar een gitaar krijgt? Dan sta je jaren later op Graspop. Zo eenvoudig kan het leven zijn. Althans, dat is het voor Tyler Bryant, die hier met The Shakedown het festival van wat potige rock komt voorzien, met wat grungemetalinvloed. Hier wil je bij zijn.

Neurosis

Neurosis © GMM

1985. En dat is wellicht ouder dan de gemiddelde leeftijd van de GMM-bezoeker.  Wild guess , maar toch. Met hun derde plaat, ‘Souls At Zero’ (1992) leverden ze de blauwdruk van het postmetalgenre dat zij mee vorm gaven. Inmiddels staat de teller al op twaalf platen en hebben ze een onberispelijke reputatie uitgebouwd, ook op livegebied. Wurm je naar voren!

Meshuggah

Meshuggah © GMM

‘Clockworks’, de  drum play through  die je kan bekijken op YouTube, is een staaltje ingenieus drumwerk van Tomas Haake. Live doet-ie hetzelfde, en meer. Wie wat goeie kopstoten wil, check Meshuggah, voor je helemaal mesjogge wordt.

Zeal & Ardor

Zeal & Ardor © GMM

Amerikaans-Zwitser. En een versmelting van negrospirituals en metal. Een nieuw genre? Best wel. En live intrigerend. Want op papier kan dit niet. ‘Dat gaat nooit werken’, moet Manuel Gagneux wellicht een paar keer gehoord hebben. Nu ja, neuters-gonna-neut, maar hij staat hier wel.

Guns N' Roses

Guns N' Roses © GMM

Moet hier nog uitleg bij? Axl Rose en zijn kornuiten staan in volle glorie op Graspop en spelen daar ongetwijfeld het concert van hun leven. Fijn detail: Rose stond met bassist Duff McKagan en keyboardist Dizzy Reed onlangs in het Antwerpse Kavka te kijken naar The Pink Slips.

The Vintage Caravan

The Vintage Caravan © GMM

Tunesië-België. Op hetzelfde moment als The Vintage Caravan. Dat wordt een strijd op leven en dood. Neen, zo erg is het niet, maar dit wordt wel een coole gig. Stonerrock, in de slipstream van Kyuss. Wie wil voetbal zien als je deze heren kan zien?

Top