Current language: nl

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (mei 2018)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (mei 2018)

© Photonews

Sterren komen, sterren gaan… In mei namen we afscheid van deze muzikale helden.

Abi Ofarim

Abi Ofarim

© -

De 80-jarige Israëlische muzikant en danser Abi Ofarim, wiens echte naam Abraham Reichstadt was, stierf op 4 mei in München. Op z'n twaalfde ging hij naar de balletschool en amper drie jaar later maakte hij z'n debuut in Haifa. Hij brak echter pas internationaal door, samen met z'n vrouw Esther, als gitarist en achtergrondzanger. In 1968 scoorde het folkduo een wereldhit met 'Cinderella Rockefella', wat in heel wat landen bovenaan de hitlijsten prijkte.

Maurane

Maurane

© Photonews

Claudine Luypaerts, beter bekend als Maurane, overleed op 7 mei op amper 57-jarige leeftijd. De Belgische zangeres had volgens velen een 'fluwelen stem' en werd aanschouwd als één van de betere zangeressen van het Franse lied. De doodsoorzaak is niet gekend. Claudine Luypaerts werd in haar woning in Schaarbeek aangetroffen.Maurane, een groot verlies voor het Franse chanson

Scott Hutchison

Scott Hutchison

© Photonews

Op 10 mei stierf de amper 36-jarige Schots Scott Hutchison. Hij was een man met vele talenten. Zo richtte hij de indie rockband Frightened Rabbit op, met wie hij vijf albums uitbracht. Het ontwerp van die albums was van zijn hand. Scott was de gitarist én zanger van de band en schreef praktisch alle liedjes zelf. Hij verdween op 9 mei en een dag later werd hij levenloos teruggevonden.

Ulla Sallert

Ulla Sallert

© Photonews

De 95-jarige Zweedse zangeres en actrice Ulla Sallert stierf op 11 mei. Als jong meisje volgde ze een opleiding voor zangeres aan de Royal Swedish Academy of Music. Ze maakte haar debuut in 1944 in een operette. Ze werd beschouwd als een van de beste zangeressen van Zweden in de jaren 50.

Mikhail Alperin

Mikhail Alperin

© Photonews

Een van de sleutelfiguren van het Moscow art Trio, jazzpianist Mikhail Alperin, stierf op 11 mei. Hij werd 61 jaar oud. Hij werd geboren in de Sovjet Unie maar verhuisde al snel naar Rusland, waar hij het Moscow Art Trio samen met Arkady Shilkloper en Sergey Nikolaevich Starostin oprichtte. Later verhuisde hij naar Noorwegen, waar hij muziek doceerde aan de Norwegian Academy of Music.

Glenn Branca

Glenn Branca

© Photonews

De Amerikaanse gitarist en componist Glenn Branca stierf op 13 mei ten gevolge van keelkanker. Hij werd 69. Glenn is vooral bekend om zijn unieke manier van gitaarspelen: hoog volume, aparte tuning, herhalingen en de harmonische series in z'n spel. Hij ontving verschillende awards, waaronder de CAPS grant in 1983.

Gérard Jouannest

Gérard Jouannest

© PhotonewsGérard Jouannest

Op 16 mei namen we afscheid van de 85-jarige Franse pianist en componist Gérard Jouannest. Hij werd geboren vlak bij Parijs, waar zijn vader piano's maakte. Het muzikale zat duidelijk in de genen, want later ging hij studeren aan de Conservatoire de Paris. Hij begon zijn carrière in verschillende muziekhallen, al bleef z'n talent niet onopgemerkt. Later mocht hij werken met de grote Jacques Brel en werd zijn vaste pianist, wat hem heel wat bekendheid opleverde. Na diens dood speelde hij met Juliette Gréco, met wie hij in 1989 trouwde.

Reggie Lucas

Reggie Lucas

© Photonews

Op 19 mei liet Reggie Lucas het leven in een ziekenhuis in New York. Hij werd amper 65 jaar. Deze jazzgitarist en producer vervoegde Miles Davis' band al op zijn achttiende. Later was hij mee verantwoordelijk voor de succeshits 'Borderline' en 'Physical Attraction' van Madonna.

Phil Emmanuel

Phil Emmanuel

© Photonews

Phil Emmanuel, de legendarische Australische gitarist, stierf onverwachts op 24 mei op 65-jarige leeftijd ten gevolge van een astma-aanval. Hij werd bekend door de band The Trailblazers. Later werkte hij samen met verschillende internationale sterren, waaronder Chet Atkins, Willie Nelson en Dolly Parton.

Gary Garfinkel

Gary Garfinkel

© Photonews

Gary Garfinkel, een van de bekendste gezichten achter Showtime Networks, stierf op 25 mei na een lange strijd tegen een zware ziekte. Hij werd 55. Zijn hele carrière werkte hij achter de schermen bij de televisiezender. Hij gaf heel wat stand-up comedians en muzikanten het duwtje in de rug om door te breken.

Top