Current language: nl

De meest gehate liedjes op YouTube

De meest gehate liedjes op YouTube

De populairste liedjes zijn vaak ook die met de meeste dislikes. Alsof de grootste commerciële hits per se slecht zijn. In dit overzicht van de meest verfoeide nummers op de videosite, vinden we ook YouTubers terug die in muziek hun gloriemoment zochten...

Sorry - Justin Bieber

Sorry - Justin Bieber © EPA

Het minste wat we kunnen zeggen, is dat dit nummer uit 2015 niemand onverschillig laat. Toen het pas uit was, had het na 137 dagen al een miljard views op YouTube. Nochtans valt het niet bij iedereen in de smaak... De video telt immers meer dan 1,32 miljoen 'vind ik niet leuks'.

We can't stop - Miley Cyrus

We can't stop - Miley Cyrus © EPA

Het liedje van Miley Cyrus werd door de critici zowel positief als negatief onthaald. Ook het publiek is verdeeld. Op een totaal van meer dan 809 miljoen views, verzamelde de video 1,3 miljoen rode duimpjes, tegenover 3,1 miljoen groene duimpjes.

Anaconda - Nicki Minaj

Anaconda - Nicki Minaj © EPA

Dit stukje R'n'B van de Trinidadiaans-Amerikaanse zangeres was een echt wereldsucces. De video, gepost in augustus 2014, verbrak het VEVO 24 uursrecord met 19,6 miljoen views. Toch komt ook het aantal negatieve commentaren op 1,46 miljoen. Probeer zelf maar te raden waarom...

Wrecking Ball - Miley Cyrus

Wrecking Ball - Miley Cyrus © EPA

De zangeres komt een tweede keer voor in dit lijstje, met deze single uit 2013. Ook nu weer werd de celebrity tegelijk opgehemeld en afgekraakt, om dezelfde redenen: een vulgaire clip, van een naakt meisje dat de ene suggestieve pose na de andere aanneemt. De video bereikte dan wel 100 miljoen views op 6 dagen tijd, maar telt tot nog toe ook 1,46 miljoen dislikes.

Gangnam Style - Psy

Gangnam Style - Psy © Debby Wong / Shutterstock.com

Op een totaal van 3,15 miljard views, meer dan 2,03 miljoen duimpjes omlaag voor het liedje dat in juli 2012 werd geüpload. De video heeft heel wat records op zijn naam en haalde bijvoorbeeld het snelst 1 miljard views, een record dat in 2016 werd verbeterd door Hello van Adele.

How It Is (Wap Bap ...) - BibisBeautyPalace

How It Is (Wap Bap ...) - BibisBeautyPalace © 9EkieraM1

Bibi is een Duitse YouTuber die in mei 2017 profiteerde van haar bekendheid om aan het zingen te gaan. De clip, opgenomen in het Antwerpse Huize Herbosch, is de meest gehate muziekvideo op om het even welk Duits YouTube-kanaal. Meer dan 88% van de commentaren zijn dan ook negatief, wat zich vertaalt in 2,77 miljoen dislikes.

Despacito - Luis Fonsi feat Daddy Yankee

Despacito - Luis Fonsi feat Daddy Yankee © EPA

Het latin popnummer van de Puerto Ricaan doet bij iedereen meteen een belletje rinkelen. Ongeacht een buitengewoon succes (meer dan 5 miljard views), is dit het eerste nummer dat meer dan 3 miljoen 'vind ik niet leuks' haalde.

Friday - Rebecca Black

Friday - Rebecca Black © EPA

Nog een YouTube-fanate die de muzikale toer opging en het publiek over zich heen kreeg. Amerikaanse critici aarzelen niet om Friday het slechtste nummer aller tijden te noemen. Met zijn ruim 264 miljoen views, boekte de video meer dan 5,4 miljoen rode duimpjes, tegenover amper 1 miljoen groene duimpjes.

It's Everyday Bro - Jake Paul, feat Team 10

It's Everyday Bro - Jake Paul, feat Team 10 © Jake Paul

Zelfde scenario voor deze YouTuber, die dacht door zijn bekendheid de muziekwereld te kunnen veroveren. Met een ongelooflijke arrogantie vertelt Jake Paul over zijn succes en rijkdom, die hij te danken heeft aan zijn carrière op Vine en YouTube. Het nummer It's Everyday Bro, gepubliceerd in mei 2017, verzamelde op enkele dagen tijd niet minder dan 3,55 miljoen dislikes.

Baby - Justin Bieber

Baby - Justin Bieber © EPA

Dit nummer is natuurlijk al iets ouder en werd gepost in 2010. Niettemin kreeg de eerste hit van Justin Bieber, die hij al op zijn vijftiende uitbracht, 8,9 miljoen rode duimpjes, op een totaal van 1,8 miljard views.

Top