Current language: nl

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (april 2018)

Ook in april moesten we afscheid nemen van enkele grote artiesten. Deze sterren schitteren voortaan aan de muziekhemel...
Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (april 2018)

© wikipedia

Johan Stollz

Johan Stollz

© Wikipedia

De Vlaamse pianist en componist Johan Stollz liet op 3 april het leven. Hij werd 88 jaar. Stollz was voornamelijk bekend van 'Concerto voor Natasha' en 'Verlangen', het lied waarmee Anneke Soetaert deelnam aan Canzonissima in 1967. Hij trad ook privé op voor onder andere Elizabeth Taylor. En hij was huispianist in Hotel Bel Air in Beverly Hills.

Lees ook: Vlaamse showpianist en zanger Johan Stollz is niet meer

Cecil Taylor

Cecil Taylor

© Wikipedia

Cecil Percival Taylor was een Amerikaanse pianist en poëet. Hoewel hij een klassieke opleiding genoot, wordt hij gezien als een van de pioniers van freejazz, dat in de jaren zestig het licht zag. Wie Taylor ooit zag spelen, zal ongetwijfeld beamen dat hij bruiste van energie met zijn hamerende pianospel. Hij genoot dan ook veel waardering van zijn collega's. Hij overleed op 5 april 2018 op 89-jarige leeftijd in Brooklyn.

Jacques Higelin

Jacques Higelin

© Wikipedia

De Franse zanger Jacques Joseph Victor Higelin overleed op 6 april 2018 op 77-jarige leeftijd. Hij maakte vooral in de jaren '70 furore door de controversiële politieke overtuigingen die in zijn nummers naar voor kwamen. Daardoor werden heel wat liedjes van hem verbannen op de radio. Higelin is vader van drie kinderen die in zijn voetsporen traden: zanger Arthur H., acteur Kên en zangeres Izïa.

Timmy Matley

Timmy Matley

© Wikipedia

Timothy Thomas Matley, beter bekend als Timmy Matley, was de Ierse zanger van The Overtones. Al zijn hele leven droomde hij ervan beroemd te worden. Op z'n veertiende ging hij naar de kunstschool, maar drie jaar later besloot hij de wereld rond te reizen. Nadien verdiepte hij zich in zang en songwriting en werd hij de frontman van de Ierse harmonieband. Matley verloor zijn strijd tegen huidkanker en overleed op 9 april 2018 op 36-jarige leeftijd. (De tweede van links op de foto)

Yvonne Staples

Yvonne Staples

© Wikipedia

Yvonne Staples stierf op 10 april 2018. Ze werd 80 jaar oud. Ze is voornamelijk bekend van de Amerikaanse gospelband The Staple Singers. Samen met haar vader, broer en zus veroverde ze de wereld met gospelliedjes, soulnummers en R&B-ritmes. Yvonne maakte oorspronkelijk geen deel uit van de groep, tot haar broer in 1970 zich bij het Amerikaanse leger voegde. Yvonne staat uiterst rechts op de foto.

Deborah Coleman

Deborah Coleman

© Wikipedia

De Amerikaanse bluesmuzikante Deborah Coleman overleed op 12 april 2018 aan complicaties van een bronchitis. Ze werd 61 jaar oud. Coleman won in haar carrière de Orville Gibson Award voor beste vrouwelijke bluesgitarist en werd maar liefst negen keer genomineerd voor een W.C. Handy Blues Music Award.

Cees Tol

Cees Tol

© Instagram

De Nederlander Cees Tol liet het leven op 12 april. Hij was gitarist én een van de oprichters van de groep BZN. De afgelopen jaren was hij samen met zijn broer mee verantwoordelijk voor de successen van Jan Smit. Hij overleed aan de gevolgen van een longontsteking en werd 70.

Randy Lynn Scruggs

Randy Lynn Scruggs

© Australian bluegrass blog

Randy Lynn Scruggs was een Amerikaanse muziekproducer, songwriter en gitarist en zoon van Earl Scruggs, een bluegrassbanjospeler die de drievingerstijl introduceerde in de dit genre. Op dertienjarige leeftijd nam hij voor het eerst een nummer op in de studio. Tijdens zijn carrière won hij vier keer een Grammy Award. Scruggs werd daarnaast twee keer Muzikant van het Jaar op de Country Music Association Awards. Hij overleed op 17 april op 64-jarige leeftijd.

Avicii

Avicii

© Wikipedia

De Zweed Tim Bergling, beter bekend als Avicii, overleed geheel onverwacht op 20 april 2018 in zijn hotelkamer, vlak voor een optreden. Hij werd 28 jaar. Avicii werd vooral bekend als dj, maar was daarnaast ook muziekproducent. Zijn bekendste nummers zijn ongetwijfeld 'Hey Brother' en 'Wake Me Up'. Al op zijn zestiende timmerde hij aan zijn muziekcarrière, maar hij veroverde pas in 2011 de wereld met zijn muziek. Vijf jaar later zette hij zijn carrière even on hold vanwege gezondheidsproblemen. Afgelopen weekend liet zijn familie via een persbericht weten dat hij zich van het leven beroofd heeft.

Lees ook: Het veel te vroege afscheid van Avicii

Bob Dorough

Bob Dorough

© Wikipedia

De Amerikaanse jazzpianist, zanger, componist, songwriter en producer Bob Dorough overleed op 94-jarige leeftijd thuis in Pennsylvania. Hij was vooral bekend door de liedjes die hij componeerde voor Schoolhouse Rock!, een televisieserie die zaterdagochtend in elke Amerikaanse huiskamer speelde. Hij werkte onder andere met Miles Davis en Blossom Dearie samen.

Top