Current language: nl

Muzikanten die hun eigen hits haten

Muzikanten die hun eigen hits haten

Het is vaak hetzelfde verhaal: een groep of artiest schrijft een liedje, zonder er een seconde bij stil te staan dat het een hit kan worden. Wanneer de hit dan een wereldwijd succes wordt, wil de auteur het 10, 20, 30 jaar lang niet meer spelen.

Radiohead

Radiohead ©  Christian Bertrand

Alle fans weten dat Radiohead Creep haat. De band van Thom Yorke speelt het al jaren niet meer tijdens concerten. Toen een fan hem tijdens een concert in Montreal meerdere keren vroeg de hit uit 1992 te spelen, kreeg hij van Thom Yorke te horen: "F*** off, we're tired of it!" Binnen de groep noemt Thom deze song trouwens Crap. Het succes en het enthousiasme voor deze hit hebben de leden van Radiohead alvast een kater bezorgd.

John Lennon

John Lennon © YouTube

Alle groepen die het wereldwijd maken, moeten ergens beginnen. En meestal is dat prille begin niet zo mooi. Niet verwonderlijk dus dat de leden van The Beatles niet altijd even gek zijn op hun eerste songs. John Lennon bijvoorbeeld haatte It's Only Love, omdat hij de woorden verschrikkelijk vond. In een interview lichtte hij toe dat hij het liedje gênant vond omdat alles rijmt.

Madonna

Madonna © A.PAES

De Queen of Pop heeft een aantal songs waar ze niet fier op is. Het heeft geen zin Madonna te vragen Holiday of Like a Virgin te zingen. Haar reactie zal altijd dezelfde zijn. Om te vermijden dat ze deze liedjes nog tijdens concerten zou moeten zingen, heeft ze tijdens een interview op de Amerikaanse radiozender Z100-FM zelfs verklaard dat ze dat enkel nog zou doen als ze er 30 miljoen dollar voor kreeg. Ze heeft deze songs al te vaak gehoord en kan ze zelfs niet meer horen.

R.E.M.

R.E.M. © Fabio Diena

Toen Michael Stipe Shiny Happy People schreef, stond hij er geen seconde bij stil dat de song 27 jaar later nog altijd op de radio zou worden gespeeld. In een interview op de BBC gaf de zanger van R.E.M. toe dat hij niet zou willen dat de groep enkel voor die ene song zou worden herinnerd. Hij vindt het een bubblegumliedje dat niet voorbestemd was om een hit te worden. "Deze song toont een andere kant van R.E.M., die opgewekter en lichter is", legde hij uit.

Frank Sinatra

Frank Sinatra ©  Northfoto

Wist je dat Strangers in the Night tien jaar in de ultratop heeft gestaan? Dat was niet wat Frank Sinatra had verwacht en hij was er helemaal niet blij mee. De crooner heeft toegegeven dat hij niet van deze song hield. Sterker nog, hij vond het 'het slechtste liedje dat hij ooit had gehoord'. Frank Sinatra kon niet uitleggen waarom hij het zo slecht vond, maar verklaarde in een van zijn laatste interviews dat hij het al de eerste keer dat hij het hoorde, afschuwelijk vond.

Lady Gaga

Lady Gaga © Sky Cinema

Lady Gaga heeft een probleem met haar duo met Beyoncé. Toch werd de song Telephone een hit. De bizarre zangeres gaf in een interview uit 2011 toe dat ze moeite had met deze song. Ze houdt niet van de titel omdat die slechte herinneringen oproept. De zangeres vertelde ook dat de periode waarin Telephone werd opgenomen enorm stresserend voor haar was geweest.

Led Zeppelin

Led Zeppelin © Northfoto

Een van de favoriete hits van Led Zeppelin is ongetwijfeld Stairway to Heaven. Zanger Robert Plant daarentegen haat deze song. Tijdens een interview met de Los Angeles Times onthulde het ex-lid van Led Zeppelin dat hij blij was het liedje niet bij elk concert te moeten zingen. Zo'n twintig jaar nadat deze song het levenslicht zag, ervaart Robert Plant niet meer dezelfde emotie of connectie met de woorden van deze hit.

Bob Geldof

Bob Geldof © JStone

Kerstmis is voor veel mensen een magisch en feëriek moment. Bob Geldof wordt vooral herinnerd aan zijn hit Do they know it's Christmas. De zanger houdt helemaal niet van deze song en heeft zelfs spijt het ooit geschreven te hebben. Begrijpelijk dus dat hij het niet elke kerstperiode weer wilt horen.

Sinead O'Connor

Sinead O'Connor © Matteo Chinellato

Sommige artiesten maken het zichzelf gemakkelijk en hebben beslist dat ze de songs die ze niet graag horen, gewoon niet meer spelen. Zo ook Sinead O'Connor die, tot spijt van haar fans, heeft beslist dat ze Nothing compares 2U niet meer zingt. De Ierse zangeres vertelde Billboard Magazine dat ze zichzelf niet meer in deze song herkent.

Beastie Boys

Beastie Boys © DFree

Wie heeft nooit gebruld tijdens (You gotta) Fight for your right (to party)? Toch is de band niet unaniem enthousiast over deze song. Mike D heeft er zelfs spijt van. Volgens de oprichter van de groep weerspiegelt deze song het universum en de waarden van de Beastie Boys niet. De band is antikapitalistisch en verkiest creativiteit boven overmatige consumptie.

Top