Current language: nl

Bruno Mars: de troonopvolger van Michael Jackson

Bruno Mars: de troonopvolger van Michael Jackson

© Photonews - John Angelillo

Bruno Mars was onlangs nog de grote winnaar op de Grammy Awards met zes Grammy’s. Op 16 juni is hij de headliner op Werchter Boutique. Bruno Mars is een meesterlijk entertainer die de funk van Prince combineert met de perfecte pop van Michael Jackson. Tel daar nog zijn geweldige dansmoves en stomende band bij en je hebt een cocktail die zeker zal aanslaan op de weide van Werchter!

Nu al aan het aftellen? Geniet hier nog eens van de hoogtepunten uit zijn repertoire!

Bestel hier je tickets voor Werchter Boutique

De kleine Elvis

De kleine Elvis

© Photonews

Peter Gene Hernandez – de echte naam van Bruno Mars – groeide op in Honolulu, Hawaii in een muzikale familie: zowel zijn vader, moeder als oom traden op. De kleine Peter was amper drie toen hij ook op het podium belandde en al gauw raakte hij bekend als Elvis-imitator. Hij kwam zelfs op tv als kleine Elvis en had een cameo in de film Honeymoon in Vegas. Ondertussen leerde hij ook verschillende instrumenten bespelen: zo kan hij drums, gitaar, keyboard, trompet en tuba.

Producer en songschrijver

Producer en songschrijver

© Photonews

Zodra hij de middelbare school had afgerond, vertrok hij naar Los Angeles om er een carrière in de muziek uit te bouwen. Hij nam er de artiestennaam Bruno Mars aan naar de bijnaam die hij kreeg van zijn vader én om zich af te zetten tegen de muziekindustrie, die hem wou neerzetten als de zoveelste latino-artiest.

Hij tekende bij Motown Records waar hij werkte als producer en richtte in 2009 zijn eigen productieteam The Smeezingtons op. Zo schreef hij nummers voor onder andere Adam Levine, Sean Kingston, Flo Rida en Sugababes en is hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de wereldhit van Cee Lo Green, Fuck You (Forget You in de opgekuiste versie). Bruno Mars was zelf ook te horen op de hits Nothin’ On You met rapper B.o.B. en Billionaire met Travie McCoy.

Debuutalbum Doo-Wops & Hooligans

Debuutalbum Doo-Wops & Hooligans

© Photonews

In 2010 lanceerde Bruno Mars zijn debuutalbum Doo-Wops & Hooligans met daarop de romantische kleppers Just the Way You Are en Grenade, meteen goed voor twee nummer 1-hits. Ook de volgende singles The Lazy Song en Marry You werden grote hits.

Voor Just The Way You Are won Bruno Mars meteen ook een Grammy Award en een jaar later kreeg hij zes nominaties achter zijn naam voor zijn debuutalbum.

Bijna steeg de roem hem naar het hoofd: in september 2010 werd Bruno Mars in Las Vegas opgepakt voor het bezit van cocaïne. De zanger pleitte schuldig, ging in therapie en deed een werkstraf van 200 uur.

De bevestiging met Unorthodox Jukebox

De bevestiging met Unorthodox Jukebox

© Isopix

Met opvolger Unorthodox Jukebox scoorde Bruno Mars opnieuw twee nummer 1-hits met het funky Locked Out of Heaven en When I Was Your Man. Ook Treasure en Moonshine werden grote hits. Tussendoor werkte hij ook samen met Major Lazer voor hun single Bubble Butt.

Zijn Moonshine Jungle Tour bracht hem ook naar België samen met zijn begeleidingsband The Hooligans. Daarin is er trouwens een plaatsje gereserveerd voor zijn broer Eric Hernandez op de drums.

Unorthodox Jukebox werd vier keer genomineerd op de Grammy Awards in 2014 en Bruno Mars won uiteindelijk ook de felbegeerde prijs voor beste popalbum.

Spetterend optreden tijdens de Super Bowl

Spetterend optreden tijdens de Super Bowl

© Photonews - Dennis Van Tine

Begin 2014 kreeg Bruno Mars de eer om de show te verzorgen tijdens de Super Bowl Halftime Show en dat als eerste artiest onder de dertig. Met succes, want de show werd de op dat moment best bekeken halftime show ooit met meer dan 115 miljoen kijkers, meer dan de American football wedstrijd zelf. De Red Hot Chili Peppers maakten een opvallend gastoptreden tijdens zijn show, die hem zelfs een nominatie voor de Emmy Awards opleverde.

Twee jaar later mocht Bruno Mars al terugkomen op de Super Bowl als gast van hoofdact Coldplay.

Monsterhit Uptown Funk

Monsterhit Uptown Funk

© Photonews - Allen J. Schaben

Zijn grootste succes bereikte Bruno Mars voorlopig samen met Mark Ronson. De single Uptown Funk kwam eind 2014 uit en werd een instant klassieker die bijna overal ter wereld de nummer één positie bereikte. In Vlaanderen werd het de beste verkochte single van 2015. Op de Grammy Awards viel het nummer twee keer in de prijzen: voor beste samenwerking en beste song van het jaar.

Prijsbeest 24K Magic

Prijsbeest 24K Magic

© Isopix

Met zijn derde album 24K Magic ging Bruno Mars gewoon verder op de ingeslagen weg. De eerste single 24K Magic was goed voor een nieuwe nummer 1 in de Vlaamse Ultratop, opvolger That’s What I Like werd zijn zevende nummer 1-hit al in de Verenigde Staten. Ook Versace on the Floor en de meest recente hit Finesse samen met Cardi B zijn niet van de radio weg te slaan.

Bruno Mars trapte zijn 24K Magic World Tour in maart 2017 af in Antwerpen en keert in juni dus al terug naar Werchter. Met zes Grammy’s op zak, want Bruno Mars viel eerder dit jaar in de prijzen in elke categorie waarin hij genomineerd was, waaronder die voor beste album voor 24K Magic en beste song van het jaar voor That’s What I Like.

Carpool Karaoke bij James Corden

Carpool Karaoke bij James Corden

Als uitsmijter laten we je nog genieten van een geweldige Carpool Karaoke van Bruno Mars in de auto bij komiek James Corden. Beide heren zingen er niet alleen enkele van zijn grootste hits, ze hebben het ook over de opvallende kledingstijl van Bruno Mars en het feit dat hij met werkelijk élke hoed wegkomt. De zanger probeert James daarnaast tevergeefs enkele moves te leren. Ook komen we meer te weten over wat Bruno Mars op zijn rider zet (iets met wijn en natte doekjes) en hoe hij in het begin van zijn carrière wat geld bijverdiende met zijn pokerface… De perfecte feelgood video om je voor te bereiden op zijn concert!

Luister naar Bruno Mars in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, dankzij Epic Beats

Top