Current language: nl

De meest bekeken clips op YouTube

De meest bekeken clips op YouTube

Sommige artiesten hebben hun succes zelfs volledig te danken aan dit online videoplatform. Ontdek de populairste liedjes aller tijden met meer dan 2 miljard views op de teller.

Roar van Katy Perry – 2,35 miljard keer bekeken

Roar van Katy Perry – 2,35 miljard keer bekeken © EPA

'Roar', van september 2013, is, naast 'Dark Horse', het tweede nummer van Katy Perry dat meer dan 2 miljard views op YouTube optekende. In de videoclip van 'Roar', uit haar vierde studioalbum Prism, speelt de zangeres een airhostess van een in de jungle gecrasht vliegtuig die moet zien te overleven tussen de wilde dieren.

Sugar van Maroon 5 – 2,42 miljard keer bekeken.

Sugar van Maroon 5 – 2,42 miljard keer bekeken. © EPA

'Sugar' werd opgenomen door de Amerikaanse poprock-band Maroon 5 voor hun vijfde studioalbum V, dat in 2014 uitkwam. Het is ook en vooral het verhaal van een enorme buzz. In de clip zien we immers hoe de groep in een busje Los Angeles doorkruist. Bij elke bruiloft die het pad kruist van de muzikanten, installeren ze razendsnel hun materiaal en verrassen het bruidspaar met een concert. Een videoclip die je humeur instant opkrikt en de week na de release maar liefst 30 miljoen keer werd bekeken.

Bailando van Enrique Iglesias – 2,43 miljard keer bekeken

Bailando van Enrique Iglesias – 2,43 miljard keer bekeken © EPA

In de originele Spaanse versie wordt de zanger vergezeld door de Cubaanse artiesten Descemer Bueno en Gente de Zona. 'Bailando' is een song uit Sex and Love, het tiende studioalbum van Enrique Iglesias, dat in 2014 werd gereleased. De clip werd opgenomen in Santo Domingo op de Dominicaanse Republiek en wordt opgeluisterd door de flamencogroep Lizt Alfonso uit Havana en talloze anonieme dansers op straat. 'Bailando' is de eerste Spaanstalige clip die meer dan één miljard keer werd bekeken.

Shake It 0ff van Taylor Swift – 2,44 miljard keer bekeken

Shake It 0ff van Taylor Swift – 2,44 miljard keer bekeken © Shutterstock

'Shake It Off' werd in augustus 2014 gereleased op 1989, het vijfde album van de zangeres, en klokte in een jaar tijd af op één miljard views. Dit succes heeft ze ongetwijfeld te danken aan de dansers in de clip uit alle spectra: breakdance, hedendaagse dans, klassieke dans, jazzdans en zelfs cheerleaden. In de videoclip zien we trouwens enkele duidelijke allusies op andere zangeressen die dansen in hun clips: Lady Gaga, Beyoncé of Gwen Stefani. Taylor Swift is de eerste artiest van wie 2 videoclips de kaap van 2 miljard views op YouTube hebben overschreden, dankzij 'Shake It Off' en 'Blank Space'.

Shape of You van Ed Sheeran – 2,77 miljard keer bekeken

Shape of You van Ed Sheeran – 2,77 miljard keer bekeken © Shutterstock

De Engelse zanger scoorde in januari 2017 een megahit met 'Shape of You'. De clip waarin de Amerikaanse danseres en model Jennie Pegouskie samen met sumoworstelaar op rust Yama opduikt, werd na enkele weken teasing rechtstreeks op het account van de zanger uitgezonden. Op 7 mei 2017 werd deze video de clip die het snelst twee miljard views had verzameld. Vandaag, minder dan een jaar na de release, staat de teller op 2,7 miljard views. Hierdoor mag deze clip zich de 6de meest populaire video ooit op YouTube noemen.

Uptown Funk van Bruno Mars – 2,78 miljard keer bekeken

Uptown Funk van Bruno Mars – 2,78 miljard keer bekeken © Shutterstock

'Uptown Funk' kwam uit in 2014 en beroerde internetgebruikers wereldwijd. Deze clip draagt de stempel van producer Mark Ronson die in januari 2015 Uptown Special uitbracht, zijn vierde studioalbum. In de clip schittert Bruno Mars die in elke stad van zijn tournee wordt gefilmd – behalve voor de scènes in de straten van New York, deze werden opgenomen in een Hollywoodstudio. In oktober 2017 overschreed de videoclip de kaap van de 2,7 miljard views op YouTube.

Sorry van Justin Bieber – 2,83 miljard keer bekeken

Sorry van Justin Bieber – 2,83 miljard keer bekeken © EPA

Het is op YouTube dat de Canadese zanger bekend werd en nog steeds zijn grootste successen boekt. In oktober 2015 bracht Justin Bieber 'Sorry' uit, een nummer uit zijn vijfde album Purpose. De clip baadt in een jaren 90-sfeer en voert niet de zanger op, maar wel een spontane en erg kleurrijke dansgroep, zij het op een ietwat plompe manier. Een jaar later oversteeg de videoclip de kaap van de 2 miljard views. Justin Bieber is trouwens de eerste artiest die 4 nummers mag optekenen met meer dan één miljard views op YouTube, namelijk 'Baby', 'Sorry', 'What Do You Mean?' en 'Love Yourself'.

Gangnam Style van Psy – 3 miljard keer bekeken

Gangnam Style van Psy – 3 miljard keer bekeken © Shutterstock

Iedereen herinnert zich deze compleet van de pot gerukte Koreaanse hit met bijbehorende choreografie. Deze parodie staat op de EP Psy 6 (Six Rules), Part 1, uit 2012. 'Gangnam Style' is de allereerste clip die in 2012 de kaap van één miljard views overschreed. In 2014 klokte het aantal views op maar liefst 2 miljard af. Dit liedje werd oorspronkelijk geproducet voor een Koreaans K-Pop-publiek, maar werd wereldwijd een succes: ongeveer 47% van het totale aantal views is afkomstig uit de VS, slechts 4% komt uit Zuid-Korea.

See You Again van Wiz Khalifa – 3,23 miljard keer bekeken

See You Again van Wiz Khalifa – 3,23 miljard keer bekeken © EPA

See You Again is een single uit de originele soundtrack van de film Fast & Furious 7 uit maart 2015 en van de hand van de Amerikaanse rapper Wiz Khalifa samen met zanger Charlie Puth. In oktober van hetzelfde jaar haalde de clip meer dan een miljard views op YouTube: Wiz Khalifa werd de eerste Amerikaanse rapper die dit cijfer op YouTube kon scoren. Maar daar stopte het niet. Op 10 juli 2017 wordt 'See You Again' een tijd de meest bekeken video op YouTube, met meer dan 2,91 miljard views. En met 20,9 miljoen wereldwijd verkochte stuks is dit nummer ook de meest verkochte single van de 21ste eeuw!

Despacito van Luis Fonsi ft. Daddy Yankee – 4,41 miljard keer bekeken

Despacito van Luis Fonsi ft. Daddy Yankee – 4,41 miljard keer bekeken © EPA

De meest bekeken clip op YouTube aller tijden is echter dé hit van afgelopen zomer. 'Despacito' werd in januari 2017 uitgebracht in Puerto Rico en ontpopte zich in enkele maanden tijd tot een wereldhit die overal op onze planeet permanent werd gedraaid. Het is echter op YouTube dat dit nummer alle records brak: in augustus werd het de meest bekeken video ooit sinds de oprichting van de website! In diezelfde maand werd het ook de eerste clip met meer dan 3 miljard views. Op 12 oktober tot slot bereikte 'Despacito' de kaap van 4 miljard views.

Top