Welke rappers hebben de meeste ping ping en bling bling?

Jaarlijks stelt het tijdschrift Forbes een lijst samen van de allerrijksten der aarde, waaronder ook de 5 best betaalde rappers.
Welke rappers hebben de meeste ping ping en bling bling?

Jaarlijks stelt het tijdschrift Forbes een lijst samen van de allerrijksten der aarde, waaronder ook de 5 best betaalde rappers. Wij zijn nog een stapje verder gegaan op zoek naar de 10 hiphopsterren met de meeste bling bling. Je vindt daaronder vooral Amerikaanse rappers, maar er zijn ook enkele verrassingen... Wel opmerkelijk (en eigenlijk ook jammer) is dat de eerste vrouwelijke rapster pas op de 14de plaats komt. En dat is niemand minder dan Nicki Minaj die over een fortuin van 35 miljoen dollar beschikt, op de voet gevolgd door Rihanna, die zo'n 34 miljoen dollar opgestreken heeft.

P. Diddy

P. Diddy

© EPA

De echte naam van P. Diddy is Sean Combs en zijn fortuin wordt op 820 miljoen dollar geschat. Deze doorwinterde zakenman haalt het leeuwendeel van zijn inkomsten uit erg winstgevende contracten, onder andere door reclame te maken voor wodka. Hij is ook al jaren als muziekproducer actief, eerst bij Uptown Records, en later bij Bad Boy Records, het label dat hij in 1993 opstartte. Puff Daddy weet zijn centjes goed te beheren, want hij voert al 10 jaar lang de top tien van rijkste rappers aan.

Jay-Z

Jay-Z

© EPA

Shawn Corey Carter, aka Jay-Z, staat ook al lang in de top 10. Hij bezit momenteel 810 miljoen dollar, en dat is 30% meer dan in 2016. Dit heeft hij vooral te danken aan de opwaardering van het streamingplatform Tidal. Hij kocht het in 2015 voor 50 miljoen dollar en nu wordt de waarde ervan geschat op 600 miljoen dollar! Beyoncé staat op haar beurt aan het roer van een imperium van 350 miljoen dollar. Het meest glamoureuze koppel van de R'n'B is samen dus meer dan een miljard dollar waard! Kleine Blue Ivy en de tweeling Sir Carter en Rumi, die in juni werden geboren, zullen dus op hun wenken bediend kunnen worden!

Dr. Dre

Dr. Dre

© EPA

Dr. Dre, geboren als Andre Romelle Young, wordt beschouwd als één van de grootste producers aller tijden. En die titel heeft hij verdiend als producer van onder andere Mary J. Blige, Eminem, 50 Cent, Timbaland, Missy Elliott, enzovoort. Sinds hij Beats by Dr. Dre, een merk van kwalitatieve oortjes, koptelefoons en luidsprekers dat hij in 2006 opgerichtte, kon verkopen aan Apple, is het fortuin van de artiest Still D.R.E. aangedikt tot 740 miljoen dollar.

Birdman

Birdman

© Instagram birdman5star

Ver achter deze mastodont-grootverdieners komen enkele rappers en producers die toch ook nog van een heel comfortabel inkomen kunnen genieten. Rapper Birdman, in het echte leven Bryan Williams en stichter van het label Cash Money Records, kan pronken met een vermogen van meer dan 110 miljoen dollar. De meest winstgevende albums van de jongste jaren zijn door hem geproducet: The Pinkprint van Nicki Minaj en Nothing Was the Same van Drake.

Drake

Drake

© EPA

Drake is de eerste niet-Amerikaan in het rijtje van rijkste rappers. Het vermogen van de 31-jarige Canadees wordt geraamd op 94 miljoen dollar. Sinds 2006 en de release van de mixtape Room for Improvement is de hyperactieve knapperd uit Toronto niet meer weg te denken uit de rapscene en maakte hij voorgoed naam. In 2017 bracht hij twee albums uit en hij zal ongetwijfeld nog lang van zich laten horen.

The Weeknd

The Weeknd

© Instagram The Weeknd

Nog een Canadees en de jongste in deze top tien. Dankzij 3 albums en vooral heel vette publiciteitscontracten met Puma en H&M heeft The Weeknd, ofte Abel Makkonen Tesfaye, in 2017 een vermogen opgebouwd van niet minder dan 92 miljoen dollar. Reden genoeg voor deze simpele jongen, ook afkomstig uit Toronto, om op wolkjes te lopen en de stoutste dromen te koesteren...

Ice Cube

Ice Cube

© EPA

De bronnen lopen uiteen, maar Ice Cube zou tussen de 90 en de 140 miljoen dollar waard zijn. En de centen komen vlot binnen. Als rapper, producer, acteur en regisseur passeert O'Shea Jackson verschillende keren langs de kassa. Hij is tegelijkertijd de beste MC, de beste vertolker van hiphop en de beste tekstschrijver aller tijden.

Snoop Dogg

Snoop Dogg

© Jason Persse

Op zijn 45ste geeft Snoop Dogg er de voorkeur aan om zijn geld te investeren in start-ups en projecten waar hij in gelooft in plaats van zelf nog de studio in te duiken en een nieuw album op te nemen. Of zoals hij zelf zegt in een interview: "Wie heeft nu zin om te luisteren nar een rappende opa?" En het lijkt erop dat de Doggfather een neus heeft voor goede zaakjes. Volgens onze bronnen ligt zijn fortuin vandaag de dag ergens tussen de 85 miljoen en de 135 miljoen dollar.

Kanye West

Kanye West

© EPA

Als een echte zakenman investeerde Kanye West in verschillende ondernemingen waar hij nu de vruchten van plukt. Hij verdiende afgelopen jaar meer dan 90 miljoen. De wispelturige rapper heeft spijtig genoeg ook een enorm gat in zijn hand waardoor hij naar eigen zeggen voor meer dan 50 miljoen dollar aan schulden opstapelde. Gelukkig voor hem was vrouwlief Kim Kardashian er om de brokken te lijmen en al zijn schulden af te kopen. En toch wordt zijn fortuin geschat op 82 miljoen dollar.

Eminem

Eminem

© EPA

Om zijn volgende album te financieren startte Eminem een crowdfundingcampagne op! Hij nodigt al zijn fans uit om in dit album te investeren en zo de kosten voor de opnames, productie en promotie te dekken. Als het een succes wordt kunnen ze tot 15% van de royalties opstrijken. En nochtans zit Marshall Mathers zelf niet echt om geld verlegen, want zijn fortuin wordt op 45 miljoen dollar geschat. Twijfel je nog om je geld in te zetten op het nieuwe album van Eminem, denk er dan aan dat hij internationaal een van de best verkochte artiesten is...

Top