Current language: nl

Top 10 van de best betaalde dj's in 2017

Zoals het dat elk jaar doet, heeft het Amerikaanse magazine Forbes opnieuw hun klassement van de best betaalde dj's ter wereld gepubliceerd. Voor het vijfde jaar op rij schittert de Schot Calvin Harris op de eerste plaats. Hier vind je de lijst in dalende volgorde.
Top 10 van de best betaalde dj's in 2017 © SHUTTERSTOCK

Zoals het dat elk jaar doet, heeft het Amerikaanse magazine Forbes opnieuw hun klassement van de best betaalde dj's ter wereld gepubliceerd. Voor het vijfde jaar op rij schittert de Schot Calvin Harris op de eerste plaats. Hier vind je de lijst in dalende volgorde.

Calvin Harris (48,5 miljoen dollar)

Calvin Harris (48,5 miljoen dollar) © SHUTTERSTOCK

De afgelopen 12 maanden was de Schotse dj Calvin Harris niet weg te denken uit de wereldwijde dj-scene. Hij mag zijn boekhouding dit jaar dan ook afsluiten met een monsterscore van 48,5 miljoen euro waarmee hij makkelijk de eerste plaats op dit lijstje inpalmt. Dit duizelingwekkende bedrag heeft hij vooral te danken aan zijn dj-sets als kind aan huis in de clubs van Las Vegas en zijn optredens op de grootste festivals van de wereld. Daarnaast is Calvin Harris ook een bedreven producent.

Tiësto (39 miljoen dollar)

Tiësto (39 miljoen dollar) © SHUTTERSTOCK

Tijs Verwest, beter gekend onder zijn artiestennaam Tiësto, geeft nog steeds electrosterren die half zo oud zijn als hij het nakijken. Op zijn 48ste verzorgde de Nederlandse dj maar liefst 134 concerten op een recordperiode, waardoor hij 39 miljoen dollar in het laatje bracht.

The Chainsmokers (38 miljoen dollar)

The Chainsmokers (38 miljoen dollar) © SHUTTERSTOCK

De derde ereplaats is weggelegd voor het Amerikaanse dj-duo The Chainsmokers. Op de streamingplatforms werd de groep maar liefst 2,2 miljard keer beluisterd. Een succes dat grotendeels te danken is aan hits zoals Closer in samenwerking met Halsey en Something Just Like This met de groep Coldplay.

Skrillex (30 miljoen dollar)

Skrillex (30 miljoen dollar) © SHUTTERSTOCK

Skrillex, oftewel Sonny John Moore, is in erg korte tijd de publiekslieveling geworden van de electroscene. Hij laat het grote publiek proeven van een geslaagde mix van dubstep en sounds uit videogames doorspekt met de energie van rave en hard rock.

Steve Aoki (29,5 miljoen dollar)

Steve Aoki (29,5 miljoen dollar) © BELGA

Steve Aoki is een electro house dj die van verschillende markten thuis is. Op de NRJ DJ Awards van Monaco werd hij in 2014 uitgeroepen tot "Beste dj-Producer van het jaar" daarnaast heeft hij ook zijn eigen label ("Dim Mark Records"), zijn eigen kledinglijn en een restaurantketen met de naam "Shin".

Diplo (28,5 miljoen dollar)

Diplo (28,5 miljoen dollar) © SHUTTERSTOCK

Thomas Wesley Pentz, beter gekend onder zijn pseudoniem "Diplo", ontdekte al op erg jonge leeftijd zijn talent om muziek te draaien. Als dj én producer maakt Diplo zowel deel uit van het label "Mad Decent" als van de groep Major Lazer. Naast zijn muzikale bezigheden vond hij ook nog de tijd om een stichting op te richten die arme mensen in Australië te hulp schiet.

David Guetta (25 miljoen dollar)

David Guetta (25 miljoen dollar) © EPA

Hoewel hij ondertussen als veteraan van de dj's door het leven gaat, blijft hij de miljoenen opstapelen. Dat is te danken aan zijn shows op Ibiza en in Las Vegas, en ook aan de vele concerten die hij overal ter wereld geeft. Tussen juni 2016 en juni 2017 heeft hij maar eventjes 25 miljoen dollar verdiend, waardoor hij hoger geranschikt staat dan enkele dj's waarvan hij de vader zou kunnen zijn.

Marshmello (21 miljoen dollar)

Marshmello (21 miljoen dollar) © SHUTTERSTOCK

Als er nog iets gekker is dan de look van deze anonieme dj, die zich vertoont met een volledig witte helm op het hoofd, dan zijn het de bedragen die hij incasseert. Dankzij een volgehouden hoog tournée-ritme en nachthonoraria bestaande uit zes cijfers, heeft hij dit jaar al het mooie sommetje van 21 miljoen dollar bijeengeharkt.

Martin Garrix (19,5 miljoen dollar)

Martin Garrix (19,5 miljoen dollar) © SHUTTERSTOCK

Het music label Spinnin viste Martin Garrix op toen hij nog schoolliep. Waarna hij heel snel één van de meest populaire dj-producers werd van de planeet. Hij verwierf wereldfaam in 2013 met Animals. In 2016 noemde DJ Magazine hem de beste dj ter wereld. Hij is dan ook heel erg aanwezig op de internationale muziekscène, achter de mengtafel op grote festivals en brengt veel tijd door in de studio.

Zedd (19 miljoen dollar)

Zedd (19 miljoen dollar) © SHUTTERSTOCK

De Duitse dj, muzikant en componist Zedd heeft Russische roots, zoals zijn echte naam, Anton Zaslavski, verraadt. De muziek die hij maakt is in essentie electro house, beïnvloed door progressieve house, dubstep en klassieke muziek.

Top