Festivals op een onverwachte locatie

Het festivalseizoen is gestart, maar heb je ooit al een van deze festivals bijgewoond? Ze vinden allemaal plaats op een erg ongebruikelijke, bijzondere locatie. In de woestijn van IJsland of in een voormalige luchthaven, deze festivals bieden hun bezoekers een onvergetelijke ervaring!

11 festivals die doorgaan op een onverwachte locatie

11 festivals die doorgaan op een onverwachte locatie

Het festivalseizoen is gestart, maar heb je ooit al een van deze festivals bijgewoond? Ze vinden allemaal plaats op een erg ongebruikelijke, bijzondere locatie. In de woestijn van IJsland of in een voormalige luchthaven, deze festivals bieden hun bezoekers een onvergetelijke ervaring!

Iceland Airwaves

Iceland Airwaves

© Rui Serra Maia

Stel je eens voor: je gaat naar een concert kijken waarvan het decor bestaat uit vulkanen, ijs en waterdamp. Je kan het meemaken op het Iceland Airwaves festival dat elk jaar in de maand november plaatsvindt op verschillende ongelooflijke plekken in de buurt van Reykyavik in IJsland. Daarbovenop komt nog eens een bijzonder hoogstaande nationale en internationale affiche. Elk jaar kan je concerten bijwonen in het kuuroord Blue Lagoon op het schiereiland Reykjanes.

Sziget Festival

Sziget Festival

© joyfull

Het Sziget Festival, het grootste openluchtfestival van Europa, vindt elk jaar in augustus plaats in Budapest. De Europese Woodstockvariant wordt gehouden op het eiland Obuda aan de oevers van de Donau. Meer dan 400.000 mensen gaan elk jaar naar deze verlaten militaire basis die volledig in het teken van het Sziget Festival staat. Concertpodia, de camping, een openluchtcinema, straattheater en tentoonstellingen krijgen allemaal een plaats op het eiland. Je kan het haast een dorpje noemen want er worden nog andere activiteiten georganiseerd zoals sport, spellen, dans, debatten en er is ook een groot restaurant voorzien.

Boom Festival

Boom Festival

© Facebook page of Boom Festival

Dit festival vindt om de twee jaar plaats in Idanha-a-Nova, in Portugal. Wat bijzonder is aan het Boom Festival is dat het enkel tijdens de volle maanperiode in augustus wordt gehouden. Op het programma staan elektromuziek en psytrance, maar ook het decor is heel origineel. Je kan er dansen tussen de tipi's en houten hutjes.

Les Dunes électroniques

Les Dunes électroniques

© Arthur Perset

Het festival Les Dunes électroniques kende nog maar twee edities, maar het evenement van Panda Event komt binnenkort terug. Als je fan bent van de elektromuziek uit Star Wars dan is dit festival echt iets voor jou. Het vindt namelijk plaats in de Tunesische Sahara die het decor vormde voor de opnames van Star Wars. De festivalgangers die erbij waren in 2014 en 2015 konden dansen in de straten van Mos Espa, een stad op de planeet Tatooine. Je weet wel, de plaats waar Anakin Skywalker zijn jeugd doorbracht.

Burning Man Festival

Burning Man Festival

© Scott London

Het Burning Man Festival wordt georganiseerd in het midden van de Black Rock woestijn in Nevada en heeft de allures van een echte raveparty. Nochtans komt er heel wat bij kijken want elk jaar op het eind van augustus wordt een echte nomadenstad gebouwd. Te midden van deze Black Rock City heeft het elektrofestival Burning Man dus plaats. De naam verwijst naar de traditie op het eind van het festival waarbij een houten reus wordt verbrand.

Rock the pistes

Rock the pistes

© Facebook page of Rock the pistes

Wanneer je het woord festival hoort, denk je niet onmiddellijk aan sneeuw en skipakken. Nochtans heeft het Rock the pistes festival het concept "zomerfestival" compleet heruitgevonden. Dit festival wordt eind maart georganiseerd in het skigebied Portes du Soleil in Frankrijk en Zwitserland. De festivalgangers kunnen er genieten van een poprock affiche op de skipistes aan de voet van de berg. Het zicht is adembenemend. En het overkomt je niet elke dag dat je de Babyshambles, Julian Perretta of Selah Sue in de sneeuw aan het werk ziet!

Colours of Ostrava

Colours of Ostrava

© Facebook page of Colours of Ostrava

Colours of Ostrava is een festival dat elk jaar in de maand juli plaatsvindt in het zuidoosten van Tsjechië. Dit festival werd voor het eerst gehouden in 2012 in Ostrava, in een oude, in onbruik geraakte staalmijn. Een plaats die zorgt voor een heel aparte festivalsfeer. Voor de editie van 2017 verwelkomt Colours of Ostrava Jamiroquai, Imagine Dragons, Justice, Alt-J, Moderat en Benjamin Clementine.

Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret Festival

© Facebook page of Best Kept Secret Festival

Het Best Kept Secret Festival wordt steeds minder "geheim", maar heeft nog niets van zijn charme verloren. Dit Nederlandse festival vindt elk jaar in de maand juni plaats in het midden van het Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, niet ver van Tilburg. Naast een feeëriek decor van meren en bossen biedt het Best Kept Secret Festival haar bezoekers een indie, folk, rock en elektro line-up. Dit jaar staan Arcade Fire, Radiohead, Agnes Obel, Metronomy, Soulwax en nog veel anderen op de affiche.

I'm on a Boat

I'm on a Boat

© Rigucci

Voor het passagiersschip Queen Mary aanmeerde in Long Beach Californië vervoerde het de Australische en Nieuw-Zeelandse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien werd de Queen Mary omgevormd tot een hotel-restaurant waar elk jaar in de maand maart het festival "I'm on a Boat" georganiseerd wordt, een punkrock festival met niet minder dan 8 podia.

Berlin Festival

Berlin Festival

© Stephan Flad

Dit jaar wordt er even een pauze ingelast, maar tot nog toe werd het Berlin Festival georganiseerd in de voormalige luchthaven Tempelhof in Berlijn, Duitsland. In deze luchthaven die gebouwd werd onder het Derde Rijk ontstond het Berlin Festival in 2008. Onlangs verhuisde het Berlin Festival naar Treptow, maar nu wordt er een creatieve pauze ingelast. Het Duitse festival wil een kwalitatief hoogstaande affiche aanbieden gaande van elektro, klassiek, rock tot hiphop op een ongewone venue in de hippe hoofdstad.

Castelfest

Castelfest

Dit middeleeuws fantasy festival vindt elk jaar plaats in augustus in Lisse, Nederland. Castelfest dankt zijn naam aan de locatie: het Kasteel Keukenhof. Het openingsconcert vindt plaats in de tuinen van het kasteel op donderdagavond. Elk jaar trekt Castelfest zo'n 35.000 festivalgangers die drie dagen lang de vele folk en Keltische muziekgroepen komen bewonderen.

Top