10 hoogst bizarre bands

10 hoogst bizarre bands

© YouTube

In vergelijking met The Zimmers verbleken de oudjes van het tv-programma ‘Benidorm Bastards' tot mietjes. We hebben het hier namelijk over de rockband met de oudste leden ter wereld. Hun leeftijden variëren van 66 tot 88 jaar, maar ze voelen hun nog best goed in hun vel. Hun oudste lid ooit werd 106 en overleed dit jaar. De krasse knarren doken voor het eerst op in de liedjeswedstrijd ‘Britain’s Got Talent’. Ze pakten uit met hun eigen versies van 'My Generation' (The Who), 'Firestarter' (The Prodigy) en 'Fight for Your Right' (The Beastie Boys). 'Zimmer' is een Engelse term voor looprekje. Kan het nog gekker? Jawel, maak kennis met de meest geschifte bands op deze aardkloot!

Fit en muzikaal

Fit en muzikaal

© YouTube

Dit stelletje ongeregeld lijkt wel een bende enthousiaste wielertoeristen, en dat klopt, maar als ze de zadels uit hun fietsen trekken blijken dat ineens klarinetten te zijn. Maak kennis met The Cycologists uit Australië, een drietal dat met hun muziek de wielersport wil promoten. Ze gebruiken ook een 'Foonki', een vreemdsoortig instrument dat je bedient via een paar luchtslangen, en hun fietspomp is transformeerbaar in iets wat op een panfluit gelijkt.

Kiss in het klein

Kiss in het klein

© YouTube

Een paar heren die een Kiss-coverband oprichten, daar is niets speciaals aan, zou je denken. Toch wel, want Mini Kiss heeft enkel dwergen in de rangen. Zanger Joey Fatale overleed in 2011, maar de overige bandleden gaan door. Gene Simmons - de frontman van de grotere versie van Kiss - is alvast fan … al brengen ze hier geen nummer van Kiss, maar van The Kinks.

Weinig om het lijf

Weinig om het lijf

© -

Een hele meute Amerikanen schreeuwde moord en brand toen een groep vrouwelijke muzikanten in 1967 een optreden wilde geven in een hotel in Vegas. Ze maakten er namelijk een breekpunt van om tijdens al hun concerten topless op het podium rond te lopen. Lady Gaga en Madonna te gewaagd? Da’s relatief natuurlijk.

The Burqa Band

The Burqa Band

© YouTube

The Burqa Band is een indierockband uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel die een tijdje een echte hype was in Duitsland. Alle bandleden zijn vrouwen en dragen een boerka. 'Het is als grap bedoeld, maar het is ook een aanklacht tegen de praktijken van de Taliban. We blijven bovendien liever anoniem', liet de leadzangeres een tijd geleden optekenen in een interview. Momenteel ligt de groep even stil omdat de drumster naar Pakistan is verhuisd, maar de frontvrouw hoopt dat ze in de toekomst weer kunnen rocken. Allright!

Rudely Interrupted

Rudely Interrupted

© YouTube

Opnieuw naar Australië nu, waar die van Rudely Interrupted de eighties laten herleven met hun aanstekelijke popmuziek. Ze begonnen eraan op initiatief van Rohan Brooks, een muziektherapeut die vaak werkt met mensen met een beperking en een band wilde oprichten met enkel gehandicapte leden, behalve hijzelf. Toetsenist Marcus Stone heeft bijvoorbeeld het syndroom van Asperger en is slechthorend. Dat hun handicap geen struikelblok hoeft te zijn om zich helemaal in te leven in de muziek, bewijzen ze tijdens hun optredens. ‘Van hun podiumvreugde kunnen heel wat bands nog iets leren’, hoor je vaak bij hun fans.

Metalpiraten

Metalpiraten

© YouTube

Als je aan de Schotten van Alestorm vraagt welk muziekgenre ze brengen, zal het antwoord 'Pirate metal' zijn. Papegaaien en houten benen komen er helaas niet aan te pas tijdens hun optredens, maar ze schrijven graag muziek over alles wat met piraten te maken heeft. Na het uitbrengen van 2 EP's onder de naam Battleheart, werd de naam van de band gewijzigd in Alestorm.

Hier komen de mummies

Hier komen de mummies

© YouTube

De mannen (en/of vrouwen) van Here Come The Mummies - een funk-R&B-band - treden op in … mummie-outfits. Ze komen allemaal uit de buurt van Nashville, Tennessee en het gerucht doet de ronde dat verschillende groepsleden Grammy’s gewonnen hebben. Als dat klopt zouden er wel eens bekende musici kunnen schuilgaan achter de mummiepakjes.

Slayer meets Voice Male

Slayer meets Voice Male

© YouTube

Nooit gehoord van a-capella-metalbands? Wel, Van Canto is er zo eentje. De formatie bestaat uit vier zangers, één zangeres en een drummer  en werd in 2006 uit de grond gestampt door de Duitser Stefan Schmidt. Drie zangers doen niets anders dan met hun stem de instrumenten nabootsen (met behulp van versterkers), terwijl de andere zanger én de zangeres het zangwerk voor hun rekening nemen.   

Bevreemdende zeevruchten uit Japan

Bevreemdende zeevruchten uit Japan

© YouTube

Maar als er Olympische Spelen voor gekke bands bestonden, zou Japan ongetwijfeld de koploper worden wat gouden medailles betreft. Wat moeten we denken van Oboreta Ebi No Kenshi Houkokusyo uit Osaka? Letterlijk vertaald betekent de groepsnaam zoiets als 'Autopsierapport van een verdronken garnaal' en ze zien er in hun kostuums uit als reusachtige gamba’s met lichtgevende ogen. Hun muziekgenre omschrijven ze als experimentele jazz en funk.

Top