Dit zijn de echte namen van bekende artiesten

Dit zijn de echte namen van bekende artiesten

© -

Als je carrière wil maken als artiest is het gebruik van je eigen naam niet altijd evident. Daarom maakten Willy De Gieter (Willy Sommers), Stefania Angelina Germanotta (Lady Gaga), Paul Van Haver (Stromae) en Reginald Dwight (Elton John) werk van een goed in het oor liggend pseudoniem. Maar wie gaat er schuil achter de artiestennamen Cher, Laura Lynn en Bruno Mars? Je leest het hier!

Farrokh Bulsara

Farrokh Bulsara

© -

Freddy Mercury werd geboren in Zanzibar en kreeg van z’n ouders de naam Farrokh Bulsara mee. Moeilijk uit te spreken voor de meeste Britten, en dus drong een naamswijziging zich op.

Sabrina Tack

Sabrina Tack

© -

Ook Vlaamse artiesten kiezen vaak voor een pseudoniem. Zo vond Renildis Goossens indertijd dat Lisa Del Bo heel wat beter klonk. De West-Vlaamse Sabrina Tack wilde het absoluut maken als zangeres van het betere levenslied en ook zij was van mening dat haar eigen naam daar niet bijzonder geschikt voor was. Daarom besloot ze door het artiestenleven te gaan als Laura Lynn en haar carrière onder dat pseudoniem legde haar geen windeieren: velen brullen nog steeds mee met de bekendste nummers van de schlagerkoningin zoals daar 'Jij bent de mooiste', 'Dans je de hele nacht met mij' en 'Je hebt me duizend maal belogen'.

Marvin Lee Aday

Marvin Lee Aday

© -

… is de echte naam van Meat Loaf. Naar het waarom van die artiestenaam - die in het Nederlands 'gehaktbrood' betekent - is het gissen. Sommigen beweren dat het zijn favoriete gerecht is, anderen poneren dan weer dat de man zelf een beetje gelijkenis vertoont met een gehaktbrood.

Cherilyn Sarkisian LaPiere

Cherilyn Sarkisian LaPiere

© -

Cher liet al heel wat aan zichzelf veranderen, ook haar naam dus. Ze is van Armeense afkomst, net als Chahnour Varinag Aznavourian, die dan weer beter bekend is als Charles Aznavour.

Peter Gene Hernandez

Peter Gene Hernandez

© -

Wie regelmatig naar de radio luistert kent deze jongeman vooral van deuntjes als ‘Treasure’ en 'The Lazy Song'. In juli 2010 stelde hij z’n eerste single voor en in februari 2011 had hij al zes Grammy-nominaties op z’n naam staan, waarvan hij er eentje kon verzilveren. In december 2012 kwam het langverwachte tweede album 'Unorthodox Jukebox' uit, met daarop een bonte mengelmoes van pop, rock, reggae, soul, r&b en hiphop. Hij heet eigenlijk Peter Gene Hernandez, maar hij besloot dat Bruno Mars beter in het oor ligt dat werd dus zijn artiestennaam.

Destiny Hope Cyrus

Destiny Hope Cyrus

© -

Destiny Hope Cyrus is de uitvindster van het twerken en tevens de dochter van zanger Billy Ray Cyrus. Ze vond Miley beter klinken.

Georgios Kyriacos Panayiotou

Georgios Kyriacos Panayiotou

© -

Georgios had een welhaast onuitspreekbare naam maar hij is er toch in geslaagd één van de meest succesvolle artiesten van de jaren ’90 te worden. Z’n goed gekozen pseudoniem, George Michael, heeft daar ongetwijfeld toe bijgedragen.

Aldegonda Leppens

Aldegonda Leppens

© -

De Kempense Aldegonda Leppens brak in de jaren ’70 door  met liedjes als ‘Ik ben een meisje’ en ‘Hasta mañana’ (een cover van een nummer van ABBA). Later mocht ze België zelfs vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat liep enigszins uit de hand omdat ze het liedje dat voor haar werd gekozen - ‘Hey na na’ - zo slecht vond dat ze er mee dreigde om niet op te treden tijdens het liedjesfeest in Israël. Uiteindelijk deed ze het toch, dik tegen haar zin, en het leverde een gedeelde laatste plaats op. Leppens werd later bekend als tv- en radiopresentatrice en dook op in allerlei panels van radioshows. In de jaren ’90 waagde ze zich aan Ierse folksongs. Haar artiestenaam bleef al die tijd dezelfde: Micha Marah.
 

Calvin Cordozar Broadus Jr.

Calvin Cordozar Broadus Jr.

© -

Mensen die Calvin Cordozar Broadus Jr. pas leren kennen krijgen meestal te horen dat ze hem Snoop Dogg of Snoop Lion mogen noemen.

Onika Tanya Maraj

Onika Tanya Maraj

© -

Onika Tanya Maraj uit Trinidad werd in 2009 ontdekt door Lil’ Wayne. Ze is ondertussen bekend als rapper-zangeres, televisiepersoonlijkheid en songwriter en we kennen haar als Nicki Minaj.

John Henry Deutschendorf Jr.

John Henry Deutschendorf Jr.

© -

John Denver is al sinds 1997 niet meer onder ons. Zijn artiestennaam onthult dat hij een zwak had voor de Amerikaanse staat Colorado, waarvan Denver de hoofdstad is. Zoals uit zijn echte naam af te leiden valt, was de vader van de zanger  - John Henry Deutschendorf Sr. - van Duitse afkomst.

Eduard Van de Walle

Eduard Van de Walle

© -

Eduard Van de Walle was de echte naam van de betreurde Eddy Wally.

James Newell Osterberg Jr.

James Newell Osterberg Jr.

© -

Iggy Pop is een punkicoon. Het begon voor hem allemaal met een schoolbandje, The Iguanas, dat niet erg succesvol was, maar waaraan hij wel zijn artiestennaam dankt.  In Chicago kruist zijn pad dat van de Psychedelic Stooges en ze slaan de handen in elkaar. Later wijzigde de naam van de band voor het gemak in The Stooges. Naast zijn muziek kwam hij ook in de schijnwerpers te staan omdat hij niet vies zou zijn van een beetje drugs, en dat leidde tot een split tussen Iggy en zijn band, waarna hij solo ging. In 2003 kwam er een reünie. Iggy Pop zou de eerste artiest zijn die zich aan een stagedive waagde. In het ‘echte leven’ heet hij James Newell Osterberg Jr.

Vincent Damon Furnier

Vincent Damon Furnier

© -

Vincent Damon Furnier is van Franse afkomst. Hij werd een begrip in de rock- en heavy metalwereld, en wel als Alice Cooper.
 

Wouter De Backer

Wouter De Backer

© -

Het is genoegzaam bekend dat de Australische singer-songwriter Gotye Belgische roots heeft. Om precies te zijn liggen zijn wortels in Gent, en heet hij eigenlijk Wouter De Backer, of Wally voor de vrienden. De Franse versie van Wouter is Gauthier, en zo kwam hij aan z’n artiestennaam.
 

Johnny Halliday

Johnny Halliday

© -

Een ander monument van Belgische afkomst - maar nu een Fransman - is Johnny Halliday. De man staat te boek als de Elvis Presley van de Franstalige wereld, en is ook nog eens acteur. Zijn echte naam heeft een tikje minder showbizzallure: hij heet eigenlijk Jean-Philippe Smet.

Richard Starkey

Richard Starkey

© -

Twee jaar geleden leverde Richard Starkey zijn jongste cd ‘Ringo 2012’ af. Het was zijn zeventiende studioalbum, maar hij werd uiteraard vooral bekend als drummer van ‘The Fab Four’ oftewel The Beatles. Ringo Starr is de naam.
 

Curtis Jackson

Curtis Jackson

© -

Rappers gebruiken zelden hun echte naam. Met de naam 50 Cent verwijst Curtis Jackson naar een beruchte overvaller die in de jaren tachtig New York teisterde. Die man overviel zelfs mensen die slechts een paar dollar op zak hadden. Ook 50 Cent zelf zorgde trouwens voor inspiratie, want de Antwerpse hiphopformatie Halve Neuro haalde de mosterd dan weer bij hem.

Marshall Bruce Mathers III

Marshall Bruce Mathers III

© -

Eminem mag je ook Slim Shady noemen, maar zijn echte naam is Marshall
Bruce Mathers III.

Philip Vandenborne

Philip Vandenborne

© -

Wie kent er Phil Kevin nog? Jaren geleden scoorde hij een dikke zomerhit met ‘Komaan en doe het!’ en dat liedje heeft hij een paar jaar geleden opnieuw uitgebracht. Het nummer doet bij veel mensen die toen naar ‘Tien om te Zien’ keken nostalgische gevoelens naar boven komen. Ondertussen heeft hij zijn kenmerkende blonde krullen niet meer.

Elisabeth Woolridge Grant

Elisabeth Woolridge Grant

© -

Elisabeth Woolridge Grant probeerde het eerst als Lizzie Grant maar met haar zangcarrière wilde het niet vlotten. Tot ze onder impuls van haar manager opteerde voor het pseudoniem Lana Del Rey en ook haar imago compleet veranderde.
 
 

Top