HBO-topserie Barry, nu beschikbaar met Movies & Series van Proximus Pickx!

Series | Maak kennis met Barry, een depressieve huurmoordenaar die voor een opdracht naar LA trekt en daar zijn passie voor acteren ontdekt. Een must voor liefhebbers van donkere comedy, crime en drama!

Door Pickx

Deel dit nieuws

HBO-topserie Barry, nu beschikbaar met Moves & Series van Proximus Pickx!

Misdaad, geweld, drama én comedy, Barry heeft het allemaal. Deze serie viel onlangs in de prijzen bij de Emmy’s en is nu beschikbaar met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx!


Barry Berkman is een ex-marinier die na zijn carrière in het leger huurmoordenaar is geworden. Niet om er grof geld mee te verdienen overigens, want zijn tarieven zijn belachelijk laag. Barry is eenzaam en depressief, en zijn leven zit vol verveling.
In de eerste aflevering reist hij vanuit het Midwesten van Amerika naar Los Angeles voor een nieuwe opdracht. Een lid van de lokale Tsjetsjeense maffia wil de minnaar van zijn vrouw uit de weg ruimen: een beginnend acteur, die een acteercursus volgt bij een zekere Gene Cousineau. Om zijn target te kunnen bestuderen, besluit Barry zich ook in te schrijven.


Donker en realistisch

Wanneer Barry zich inschrijft voor de lessen van Cousineau, gaat er een nieuwe wereld voor hem open. Tot zijn eigen verbazing wordt hij enorm aangetrokken door de wereld van het acteren.

De setting is realistisch en best grauw. Er zijn véél aspirant-acteurs in Los Angeles, en de concurrentie is moordend. Barry stapt van een huurmoordenaarsbestaan met weinig drama en veel geweld, in een acteurswereld met veel drama. En toch ook wel wat geweld, zij het op een andere manier.


Bill Hader

Een van de redenen waarom Barry zo’n sterke serie is: Bill Hader, vooral bekend van zijn rol in Saturday Night Live. Hader neemt niet alleen op schitterende wijze de titelrol voor zijn rekening, hij is samen met Alec Berg (Seinfeld, Curb Your Enthusiasm) ook de man achter de serie.

Zijn personage is Barry Berkman, de depressieve huurmoordenaar die in acteren een nieuwe passie vindt.

Hij wordt omringd door een vreemd gezelschap van personages. Hieronder een kort overzicht.

Stephen Root is Fuches

Fuches is Barry’s handler, de man die zijn opdrachten aanbrengt en instaat voor de zakelijke kant van de huurmoordenaarsbusiness.

Henry ‘Fonzie’ Winkler is Gene Cousineau

Gene Cousineau is een excentrieke en eigenwijze acteercoach in Los Angeles, die aanbeden wordt door zijn studenten.

Sarah Goldberg is Sally Reed

Sally Reed is een actrice die het hoopt te maken in Hollywood en een van Barry’s medestudenten in de lessen van Cousineau.

Glenn Fleshler is Goran Pazar

Goran Pazar is de leider van de Tsjetsjeense maffiabende in Los Angeles, die Barry inhuurt om de minnares van zijn vrouw een kopje kleiner te maken.

Anthony Carrigan is Noho Hank

Noho Hank is een van de Tsjetsjeense maffiosi en Pazars rechterhand.

Topserie, nu in de Movies & Series Pass

Barry was dit jaar goed voor maar liefst zeventien nominaties bij de Primetime Emmy’s, waarvan er ook drie verzilverd konden worden.

Bill Hader won in de categorie ‘Mannelijke hoofdrol in een comedyserie’, en verder waren er beeldjes in de categorieën ‘Beste sound editing voor een comedy- of dramaserie’ en ‘Beste sound mixing voor een comedy- of dramaserie’.

Andere nominaties waren er onder meer in de categorieën: ‘Beste comedyserie’, ‘Vrouwelijke bijrol in een comedyserie’ (Sarah Goldberg), ‘Mannelijke bijrol in een comedyserie’ (Henry Winkler, Anthony Carrigan en Stephen Root), ‘Beste scenario voor een comedy- of dramaserie’, en ‘Beste regie voor een comedyserie’.

Eerder dit jaar was ‘Barry’ ook driemaal genomineerd voor de Golden Globes.
 
Het eerste seizoen van ‘Barry’ bestaat uit acht afleveringen en is nu beschikbaar met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx! Het tweede seizoen zal in de loop van volgend jaar beschikbaar zijn.

Meer info over de tv-opties van Proximus Pickx? Klik hier!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top