De coolste superkrachten van de X-Men

Films | In X-Men: Dark Phoenix nemen de X-Men het op tegen hun meest krachtigste tegenstander ooit: iemand uit hun eigen familie, Jean Grey. Tijdens een reddingsmissie in de ruimte wordt Jean geraakt door een mysterieuze buitenaardse kracht. Ze overleeft het incident ternauwernood. Terug op aarde maakt deze buitenaardse kracht haar niet alleen oneindig veel sterker, maar ook veel instabieler. Als Jean de controle volledig kwijtraakt en ze iedereen van wie ze houdt pijn doet, zorgt ze voor barsten in het fundament van de X-Men.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl het personage Jean Grey (toen gespeeld door Famke Janssen) al erg belangrijk was in X-Men: The Last Stand, de afsluiter van de eerste generatie X-Men-films, draait het in X-Men: Dark Phoenix allemaal rond haar.  Met haar grote telepathische en telekinetische krachten is Jean Grey of Phoenix dan ook een van de sterkste X-Men. Wij zetten de andere hoofdrolspelers uit de saga op een rij met de strafste superkrachten!

X-Men: Dark Phoenix is vanaf 30 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Win een skydive dankzij X-Men: Dark Phoenix!

Mystique

Raven Darkholme of Mystique leerden we in de originele X-Men films kennen als de rechterhand en de vertrouwelinge van Magneto, een rol van Rebecca Romijn. Met haar vermogen om te veranderen in eender wie is ze een belangrijke pion in zijn mutantenteam dat de wereld wil veroveren en zo lijnrecht tegenover Professor X komt te staan.

In de prequelserie, beginnend met X-Men: First Class, leerden we de andere kant van Mystique kennen als pleegzus van Charles Xavier, nu gespeeld door superster Jennifer Lawrence. In X-Men: Days of Future Past (2014) draait alles rond een actie van Mystique uit het verleden die ongedaan moet worden gemaakt. In de laatste film X-Men: Apocalypse is zij het die aan de zijde van Xavier de mensheid van de ondergang moet redden. In Dark Phoenix neemt ze de leiding over de jonge X-Men, maar groeit er ook een breuk tussen haar en Professor X.

Storm

De coolste superkracht van de X-Men behoort misschien wel toe aan Ororo Munroe of Storm: het weer controleren. Storm, gespeeld door Halle Berry, is een van de eerste studenten van Professor X. Na zijn overlijden in X-Men: The Last Stand neemt ze de leiding over de school over.

In de prequelserie duikt Storm, een rol van Alexandra Shipp, voor het eerst op in X-Men: Apocalypse. Storm wordt daarbij ingelijfd door Apocalypse, van wie ze denkt dat hij de wereld wil redden. Maar wanneer ze zijn ware bedoelingen ontdekt, neemt ze het al gauw samen met de X-Men tegen hem op. Ook in Dark Phoenix zal Storm te zien zijn.

Wolverine

De populairste X-Men is zonder twijfel Wolverine, want het personage van Hugh Jackman kreeg maar liefst drie spin-offs. Daarin wordt onder andere verteld hoe James Howlett Wolverine werd wanneer hij door het Project Weapon X van William Stryker een onverwoestbaar adamantium skelet krijgt. Daarnaast beschikt hij over de zintuigen en reflexen van een roofdier, is hij in staat tot regeneratie of te genezen van elke verwonding en veroudert hij niet. Het meest tot de verbeelding sprekend zijn natuurlijk zijn intrekbare klauwen.

Het personage van Wolverine was zowel te zien in de originele trilogie als in de prequelserie, waarin hij onder meer terug in de tijd gaat. Na zestien jaar namen we in 2017 afscheid van Hugh Jackman als Wolverine in zijn laatste solofilm Logan.

Cyclops

De superkracht van Cyclops of Scott Summer bestaat erin dat hij energiestralen kan afschieten vanuit zijn ogen. Omdat hij geen controle heeft over deze gave, draagt hij een speciale bril.

In de eerste filmreeks is Cyclops, gespeeld door James Marsden, een van de leiders van de X-Men. Hij heeft een relatie met Jean Grey en komt daardoor vaak in conflict met Wolverine. In X-Men Origins: Wolverine leren we de jonge Cyclops kennen (vertolkt door Tim Pocock) en ontdekken we hoe hij als leerling op de school van Professor X terecht komt.

In X-Men: Apocalypse duikt Cyclops opnieuw op (in een rol van Tye Sheridan) en zien we hoe hij Jean Grey leert kennen. Gezien zijn band met Jean hoeft het niet te verwonderen dat Cyclops in Dark Phoenix een belangrijke rol zal spelen.

Beast

Na een cameo in X2 duikt Dr. Hank McCoy of Beast voor het eerst op als volwaardig personage in X-Men: The Last Stand, gespeeld door Kelsey Grammer. Beast heeft een beestachtig uiterlijk met een blauwe vacht en klauwen, is fysiek supersterk en heeft heel scherpe zintuigen. Maar daarnaast is hij ook een uitmuntende wetenschapper. In The Last Stand maakt hij zelfs deel uit van het kabinet van de Amerikaanse president.

In de prequelserie maken we kennis met de jonge Hank, gespeeld door Nicholas Hoult, die een oogje heeft op Mystique en zichzelf probeert te ‘genezen’. Uiteindelijk slaagt hij erin een serum te ontwikkelen waardoor hij in zijn menselijke vorm kan verschijnen. Hij is een van de leerkrachten op de school van Professor X.

Quicksilver

Quicksilver of Peter Maximoff beschikt over de gave om met bovenmenselijke snelheid te bewegen, nadenken en handelen. Voor hem lijkt het alsof de wereld in slow motion beweegt, wat zijn ongeduldige karakter verklaart.

Quicksilver duikt voor het eerst op in X-Men: Days of Future Past en wordt gespeeld door Evan Peters. Hij helpt Wolverine in 1973 om Magneto te bevrijden, die later zijn vader blijkt te zijn. In X-Men: Apocalypse toont hij zich als een belangrijk lid van de X-Men door met zijn superkracht de school te evacueren voor deze tot ontploffing komt. Ook in Dark Phoenix is hij van de partij.

Het personage van Peter Maximoff duikt trouwens ook op in de Avengers films: Aaron Taylor-Johnson speelt daarin de broer van Wanda, die wraak wil nemen op Tony Stark.

Professor X

Een van de meest cruciale personages in de hele saga is natuurlijk Charles Xavier of Professor X. Hoewel Charles het grootste deel van zijn leven invalide is en in een rolstoel zit, is hij een van ’s werelds sterkste mutanten. Hij is een zeer goed telepaat, die gedachten kan lezen en beïnvloeden en een autoriteit op het vlak van genetische mutatie. Met de hulp van Cerebro kan hij alle mutanten ter wereld lokaliseren. Met zijn pacifistische opvatting over mutanten komt hij lijnrecht tegenover Magneto te staan. In de originele films wordt hij gespeeld door Patrick Stewart.

In de prequelserie maken we kennis met de jonge Charles Xavier (een rol van James McAvoy), die op dat moment samenwerkt met de CIA samen met zijn goede vriend Erik Lehnsherr. Xavier richt een school op voor jonge mutanten en leidt de X-Men in hun strijd om de mensheid te beschermen. In Dark Phoenix botsen zijn beslissingen met sommige van zijn X-Men.

Magneto

De tegenpool van Professor X in de originele filmreeks is dus Magneto, die de gave heeft om magnetisme te beheersen. Magneto, gespeeld door Ian McKellen, is de superschurk in de eerste filmreeks omwille van de methodes die hij gebruikt om de mutanten te beschermen. Hij wil gelijke behandeling voor mutanten, maar is daarvoor niet te beroerd om mensen te vermoorden of de X-men te bevechten.

Pas in de prequelserie leren we de andere kant kennen van Magneto als Erik Lehnsherr, die als kind de holocaust overleefde. Erik raakt bevriend met Charles, maar het is een kogel die voor hem bedoeld is die ervoor zorgt dat Charles in een rolstoel belandt. In X-Men: Apocalypse wordt hij ingelijfd door Apocalypse nadat zijn gezin uitgemoord wordt. Op het einde schiet hij het team van Professor X toch te hulp, maar een aanbod om les te geven in zijn school, weigert hij. In Dark Phoenix vraagt Jean Grey hem om hulp.

Magneto is duidelijk een van de meest complexe personages uit de saga die schippert tussen goed en kwaad.

X-Men: Dark Phoenix is vanaf 30 september beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Win een skydive dankzij X-Men: Dark Phoenix!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top