Deze Disneyprinsessen hebben ballen!

Kids | Hoewel de gemiddelde Disneyprinsessen niet meteen voorbeelden zijn van sterke, onafhankelijke vrouwen, zijn er toch een paar die wel hun stem laten horen en meer dan hun mannetje staan!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zoals de moedige en zelfbewuste Jasmine uit Aladdin, waarvan nu een live-action versie in de zalen loopt, geregisseerd door Guy Ritchie. Prinses Jasmine popelt om de wereld buiten de paleismuren te verkennen en heeft geen zin om met een prins te trouwen: ze valt daarentegen voor de arme, maar vindingrijke Aladdin.

Ontdek hier nog enkele Disneyprinsessen die het goede voorbeeld geven aan onze kinderen!

Belle

In 2017 al pakte Disney uit met een live-action versie van Beauty and the Beast met Emma Watson als Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw. Omdat Belle steevast met haar neus in boeken zit, wordt ze door de andere dorpsbewoners raar bekeken. Maar eigenlijk is Belle gewoon een supercoole meid die bijvoorbeeld haar eigen wasmachine uitvond. De charmes van de leeghoofdige Gaston laten haar koud, terwijl ze wel voorbij het angstaanjagende uiterlijk van het Beest kan kijken. Ware schoonheid zit immers vanbinnen!

Vaiana

De Polynesische heldin Vaiana is een avontuurlijke tiener met een grote missie: haar volk redden van een helse demon. Ze negeert daarbij het verbod van haar vader en bevaart de oceaan op weg naar een mythisch eiland. En hoewel ze daarbij de hulp krijgt van halfgod Maui worden de genderrollen wel degelijk omgekeerd. Vaiana is slim, kordaat en dapper en kan vechten, vissen, zeilen en speerwerpen. Haar reis is er meteen ook één van zelfontdekking en groei naar volwassenheid. Van een romantische verhaallijn is er deze keer geen sprake.

Merida

In Brave maken we kennis met de Schotse prinses Merida, die door haar moeder voorbereid wordt op de troon. Merida gaat echter veel liever haar eigen gangen: ze haalt stoere streken uit en bekwaamt zich in het boogschieten. Wanneer drie prinsen volgens de traditie in een toernooi om haar hand moeten vechten, zet de impulsieve Merida de clans voor schut. Tijdens het meningsverschil met haar moeder dat daarop volgt, neemt Merida een roekeloze beslissing, waardoor ze het koninkrijk van haar vader in groot gevaar brengt.

Mulan

Het verhaal van Mulan is losjes gebaseerd op een Chinese legende. Mulan is een Chinees meisje die verkleed als man in het Chinese leger de plaats in neemt van haar verzwakte vader. Ze krijgt in haar strijd de hulp van het draakje Mushu, maar het is vooral dankzij haar doorzettingsvermogen en vindingrijkheid dat ze het redt. Uiteindelijk weet ze de invasie van Shan Yu te stoppen, wordt ze geëerd door de keizer en verovert ze en passant het hart van Shang met haar durf.

Ook Mulan krijgt in 2020 een live-action remake.

Pocahontas

Het verhaal van Pocahontas is deels gebaseerd op waargebeurde feiten. Pocahontas is de dochter van het hoofd van een indianenstam en een wijze en sterke persoonlijkheid. Wanneer het vredige bestaan van haar stam bedreigd wordt door de komst van Britse kolonisten is het Pocahontas die door haar diplomatie de wapens doet zwijgen. Uiteindelijk weet ze zelfs haar koppige, conservatieve vader te overtuigen. Ze redt het leven van haar geliefde John Smith, maar een happy end is er voor hen niet weggelegd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top