Robbie Williams: World Class Entertainment

Door RSS

Deel dit nieuws

Fan of geen fan, iedereen kent minstens één hit van Robbie Williams. Zaterdagavond was het zover. Na 7 jaar zou ‘the popstar, Robbie Williams’ – zoals hij zichzelf maar al te graag noemt – ons land nog eens aandoen. De ‘Take the Crown Stadium Tour’ vindt plaats in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion, goed voor 42.000 muziekliefhebbers.

Olly Murs heeft de eer om het publiek alvast warm te maken. En dat lukt hem aardig goed. De jonge Engelse singer-songwriter, bekend van hits als Troublemaker, Hearts skips a beat en Army of two, krijgt het – slechts halfvolle stadion – op zijn hand. Ondanks het levendige enthousiasme en de vlotte dansmoves van Olly, zullen velen hem echter vergeten zijn na het spetterende optreden van ‘the popstar himself’, Robbie Williams. Het decor is alvast veelbelovend: een replica van het hoofd van Robbie prijkt achter het podium.

Enkele minuten na negen is het dan zover. Robbie Williams maakt zijn intrede via zijn levensechte hoofd. Na een spectaculaire death ride start ‘Robbie Fucking Williams’ met Let me Entertain You. Goed dat er geen dak op het Koning Boudewijnstadion zit, anders was het er zeker afgespeeld.

 

Dat de, ondertussen 39-jarige, Robbie een entertainer is, is algemene geweten. En hij maakt zij naam waar. Het ene showelement volgt het andere op. Nu eens vuurwerk op het dak van het podium, dan weer levensgrote bewegende en beklimbare hoofden die het podium op en af bewegen. Confetti en ballonnen vliegen door de lucht, het publiek wordt nat gespoten met water en knappe videobeelden en special effects wisselen elkaar af. Ook Olly Murs mag nog een keertje komen meezingen in het nummer Kids. De twee lijken het goed te hebben en vermaken het publiek.

Tijdens de show worden hits afgewisseld met songs van zijn Robbie’s nieuwe album, Take the crown. Muziek is echter niet de enige sterke factor in dit optreden. Robbie zou Robbie immers niet zijn als hij zijn imago van vrouwenverslinder niet waar zou maken. De 34-jarige Amélie beleeft de avond van haar dromen wanneer Robbie haar het podium oproept. Amélie is duidelijk een hevige fan, en waar het normaal Robbie is die de vrouw verleidt, kan Amélie haar geluk niet op door Robbie voortdurend te knuffelen. Het publiek geniet.

En genieten, dat is een feit gedurende de hele show. Robbie sluit af met zijn grootste hits: Rudebox, Rock DJ, Feel, She’s the one en Angels. Een spetterend vuurwerk is de kers op de spectaculaire taart.

Samengevat, Robbie’s passage in Brussel was world class entertainment.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top