Waarom de Rode Duivels U21 in een stunt mogen geloven tegen Spanje

Sport | De Belgische beloften zetten hun kwalificatiecampagne voor het EK van 2025 verder met een moeilijke verplaatsing naar Spanje op dinsdag 26 maart. Als we hun eerste wedstrijd tegen de groepsleider erbij halen, weten we dat er nog niets verloren is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de wedstrijd tegen Malta wacht de Belgische U21 een zware opdracht. Op 26 maart reizen de Belgische beloften af naar Spanje om er de koploper van groep B te trotseren. Spanje heeft na vijf wedstrijden nog geen enkele keer verloren en heeft met 13 op 15 een bijna perfecte score. Als de jonge Duivels de hoop willen behouden om de groepsfase te winnen en een rechtstreeks ticket te krijgen voor het EK 2025, dan mogen ze niet verliezen tegen de Spanjaarden. Ter herinnering: Spanje is een vaste klant in de eindfase van dit toernooi en won het al vijf keer.

Het lijkt een erg moeilijke taak om tegen de favoriet voor de groepswinst te stunten, maar als we naar de heenwedstrijd tussen Spanje en België kijken, mogen we hoop koesteren. De jonge Duivels hadden net op eigen veld teleurstellend verloren tegen Schotland toen ze de rug erg goed rechtten tegen de groepsleider. Het eerste uur ging het gelijk op, en dan wist Arne Engels een strafschop om te zetten en zijn ploeg op voorsprong te brengen. De Belgische vreugde was echter van korte duur, want twee minuten later maakte Samu Omorodion de gelijkmaker al voor Spanje.

Gelijke strijd

België kreeg nadien nog enkele kansen en Kazeem Olaigbe toonde zich zeer strijdvaardig, maar de score bleef steken op 1-1. Een bemoedigend gelijkspel, maar wel eentje met een bittere nasmaak. De ploeg van Gill Swerts stond namelijk op een zucht van een enorme stunt. “We hebben vandaag een punt gewonnen, maar er ook twee verloren. Dat tegendoelpunt is de enige smet op deze wedstrijd. Want wij geven die goal wel cadeau”, reageerde Swerts na de wedstrijd volgens Het Belang van Limburg. Hij voegde er wel aan toe dat hij “op voorhand had getekend voor dit resultaat.”

Een lichte teleurstelling dus, maar het blijft een feit dat de jonge Duivels voorlopig de enige ploeg zijn in deze groep die de Spanjaarden van een overwinning konden weerhouden. Dat zou hen genoeg vertrouwen moeten geven om zelfverzekerd aan de wedstrijd op het Spaanse veld te beginnen. De Belgen zouden een gouden zaak kunnen doen in de strijd om de kwalificatie.

Volg de wedstrijd van de Belgische U21 tegen Spanje op dinsdag 26 maart vanaf 19u45 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top