NBA vs. WNBA, shows en een record voor LeBron James: het programma van het All-Star weekend 2024

Sport | De NBA drukt voor enkele dagen op de pauzeknop voor het jaarlijkse traditionele basketbalfestijn dat we kennen als het All-Star weekend. Van 17 tot en met 19 februari vinden in het Gainbridge Fieldhouse in Indianapolis verschillende basketbalevenementen plaats.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het All-Star Weekend staat bekend als een moment van amusement en ontspanning in het NBA-seizoen. Het is ook elk jaar een signaal dat we het laatste deel van het reguliere seizoen ingaan, en dat de play-offs om de hoek loeren. Tijdens het All-Star Weekend verwachten we uiteraard de All-Star Game, een wedstrijd tussen de grootste sterren van de basketbalsport.

Het duel Curry-Ionescu

Het weekend opent naar gewoonte met de wedstrijd tussen beroemdheden, een evenement dat vooral aan de andere kant van de oceaan enthousiast gevolgd wordt. Dan volgt het eerste sportieve hoogtepunt, de NBA Rising Stars Challenge. Dat evenement is waar jong talent kan uitblinken. Vier teams, bestaande uit rookies, sophomores en spelers uit de G-League, nemen het tegen elkaar op in een toernooi.

Dag twee bestaat uit grote en kleine wedstrijden, van de skills contest en de 3-point contest tot de slam dunk contest. Vlak na die tweede wedstrijd volgt een primeur in het All-Star Weekend in de vorm van een driepuntersduel tussen Stephen Curry en Sabrina Ionescu. Met andere woorden een NBA-legende tegen een WNBA-legende.

De laatste wedstrijd van het weekend is altijd een spectaculair hoogtepunt: de slam dunk contest. Sinds het duel tussen Aaron Gordon en Zach LaVine acht jaar geleden experimenteert de wedstrijd met nieuwe formules. Titelverdediger Mac McClung neemt het deze keer op tegen een zwaargewicht: Jaylen Brown.

LeBron James tegen Giannis Antetokounmpo

In de nacht van zondag op maandag (Belgische tijd) volgt dan het grote moment: de All-Star Game. De afgelopen vier jaren was het format van die wedstrijd anders, waarbij er geen tijdslimiet stond op het vierde quarter, maar wel een puntenlimiet, maar nu keert de NBA terug naar de formule van weleer. Daarnaast wordt er nu ook niet meer gewerkt met een systeem van kapiteins die hun teams kiezen, maar wel weer met de klassieker East vs. West.

De fans, de media en de spelers hebben LeBron James en Giannis Antetokounmpo als kopstukken van de twee conferences aangeduid. 'King James', die met een twintigste deelname aan een All-Star Game op het punt staat om een record te breken, wordt geflankeerd door spelers als Luka Doncic, Shai Gilgeous-Alexander, Kevin Durant en Nikola Jokic. Giannis “Greek Freak” Antetokounmpo kan dan weer rekenen op de talenten van Tyrese Haliburton, Damian Lillard, Jayson Tatum en Joel Embiid. Stephen Curry kan ingezet worden als vervanger bij de Western Conference.

Het programma van het All-Star Weekend:

Zaterdag 17 februari

Maandag 19 februari

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top