Cercle wil de Brugse derby winnen en dichter bij Play-off 1 komen

Sport | Op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League staan spannende duels op het programma, met onder andere de Brugse derby tussen Cercle en Club. Cercle wist net de top 6 binnen te komen en zal daar nog even willen kamperen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag om 20u45 maakt Standard Luik de verplaatsing naar ’t Kuipje voor een wedstrijd tegen KVC Westerlo. De troepen van Ivan Leko, die net zijn eerste overwinning boekte aan de boorden van de Maas tegen Oud-Heverlee Leuven, zullen zichzelf met een derde match zonder nederlaag nog wat meer ademruimte willen geven in de buik van het klassement.

RWDM ploetert verder zonder Caçapa

RWDM zit vastgeroest in de gevarenzone en speelt zaterdag om 16u zonder T1 Claudio Caçapa, die afgelopen weekend na de nederlaag teveel bedankt werd voor bewezen diensten, tegen KRC Genk. De kans voor de Limburgers om drie punten te sprokkelen en misschien in de top 6 terecht te komen.

Iets later, om 18u15, werken OHL en Sporting Charleroi in het stadion Den Dreef een wedstrijd af met de rode zone als inzet. De twee ploegen hebben een gelijk aantal punten, maar op dit moment is enkel OHL veilig in het klassement. De match zou dus cruciaal kunnen zijn in de strijd om het behoud. Om 20u45 staat Royal Antwerp FC dan weer tegenover KV Mechelen. De Great Old kan zich bij winst nog steviger in de top 6 nestelen.

Gent uit de top 6?

Zondag om 13u30 wordt de derby tussen Cercle Brugge en Club Brugge gespeeld. Het belooft een evenwichtige wedstrijd te worden tussen twee stadsrivalen die zich binnenkort nog zouden kunnen terugzien in Play-off 1. Cercle, dat op de schouders gedragen wordt door de schitterende Kevin Denkey, zou wel eens voor de verrassing kunnen zorgen.

Wie ongetwijfeld met de grootst mogelijke ambitie aan die Play-offs zal beginnen, is Union SG. De besliste leider in het klassement staat zondag om 16u op het veld van rode lantaarn KV Kortrijk voor een wedstrijd die ze niet mogen verliezen. Om 18u30 speelt eerste achtervolger RSC Anderlecht tegen de Kanaries van STVV. De speeldag wordt om 19u15 afgerond met KAS Eupen dat een lijdend KAA Gent ontvangt. Eupen heeft punten nodig om uit de gevarenzone te geraken, en Gent om niet uit de top 6 geknikkerd te worden.

Het programma van de 26e speeldag van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 16 februari

Zaterdag 17 februari

Zondag 18 februari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top