Jupiler Pro League - Anderlecht voorkomt in blessuretijd nederlaag tegen Union na twee flaters Vertonghen

Sport | Koploper Union Sint-Gillis heeft zondagavond op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League niet voor de negende opeenvolgende keer en de tweede keer deze week de scalp weten pakken van RSC Anderlecht. Het Brussels burenduel eindigde op een 2-2 gelijkspel. Jan Vertonghen eiste een hoofdrol op met twee flaters en een doelpunt.

Door Belga

Union blijft leider in de tussenstand van de Belgische eerste klasse met 52 punten op de teller. Eerste achtervolger Anderlecht telt 44 punten.

Union klom vroeg op voorsprong in het Lotto Park. Aanvoerder Vertonghen trapte een gat in de lucht, Gustav Nilsson (8.) reageerde alert en schoof de bal voorbij Kasper Schmeichel in doel. Vlak voor het halfuur ging het van kwaad naar erger voor Vertonghen: een terugspeelpass van Mario Stroeykens botste onfortuinlijk over zijn voet, waarop Mohamed Amoura (29.) Schmeichel omspeelde en de dubbele voorsprong tegen de touwen prikte. Vertonghen (35.) haalde niet veel later evenwel zijn gram door de aansluitingstreffer binnen te koppen.

In de tweede helft leek paars-wit niet meer bij machte om nog een punt uit de brand te slepen, tot Thorgan Hazard (90.+2) met zijn eerste doelpunt in Anderlechtse loondienst de eerste thuisnederlaag in competitieverband in extremis nog verijdelde.