Dode bij aanval op Italiaanse kerk in Istanboel

Nieuws | Twee gemaskerde mannen hebben zondag een katholieke kerk in Istanboel aangevallen. Op dat moment werd in de kerk een mis gehouden. Bij de aanval is een dode gevallen, zo heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken gemeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het geweld vond plaats in de Italiaanse kerk Santa Maria in het district Sariyer. De daders drongen de kerk 's morgens binnen en sloegen na hun aanval op de vlucht, meldde Ali Yerlikaya op sociale media. De minister liet weten dat een onderzoek is gestart en dat de daders worden gezocht. Over hun motief is niets bekend.

President Recep Tayyip Erdogan zei dat "noodzakelijke maatregelen" zijn genomen om de daders zo snel mogelijk te arresteren. Hij had telefonisch contact met lokale functionarissen en de priester van de kerk. Het geweld werd in Turkije veroordeeld door minister Yerlikaya en de burgemeester van Istanboel, Ekrem Imamoglu.

Paus Franciscus heeft aan het einde van zijn gebed op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad zijn steun uitgesproken voor de kerk in de Turkse stad. Ook de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antonio Tajani, veroordeelde het geweld. Hij maakte zijn medeleven over en zei de Turkse autoriteiten te steunen bij het zoeken naar de daders.

Volgens de Turkse autoriteiten leek de aanval tegen één persoon in het bijzonder gericht, eerder dan tegen de katholieke kerk. Een veertigtal mensen zouden de mis hebben bijgewoond. De gouverneur van Istanboel, Davut Gul, zei aan journalisten ter plaatse dat er geen gewonden vielen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top